Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz E-sarja (2009)

Autoesittely Mercedes-Benz E-sarja (2009)

Mercedeksen E-sarjan historia on pitkä ja enimmäkseen kunniakas. Edellinen malli sai alkuvaiheen laatu- ja jarruongelmien takia huonoa mainetta, jota uuden W212-sarjan avulla yritetään palauttaa entiselleen. E-sarjan eri sukupolvet ovat olleet muotoilultaan ajattomia, ja samoilla linjoilla jatkaa uutuuskin. Nuorekkuus on muodoista kaukana, mutta mallisarjan yksityiskäyttäjien keski-ikä on varsin korkea ja myös taksikäyttöön varovaiset linjat ovat paikallaan.

Ulkomitoissa on normaaliin tapaan pientä kasvua. Takaistuimella akselivälin ja leveyden kasvu näkyy mukavasti. Tilat ovat kokonaisuutena luokan parhaimmistoa. Pääntilaa on jopa kilpailijoita enemmän. Takaistuin on myös mukavuudeltaan hyvä. Edessäkin tilat ja istuimet ovat hyvät. Istuimien jämäkkä pehmustus korostaa muotoilun pieniä epäyhteensopivuuksia istujan kanssa.

Tavaratila on kooltaan eräs markkinoiden suurimmista. Lisäksi varapyörän paikalla on tilava lisälokero. Taittuvasta takaselkänojasta vaaditaan 730 euron lisähinta. Laajennetun tavaratilan pohja on lähes tasainen ja yhdysaukko kohtalaisen suuri. Tavaratilan saranat ovat malliltaan perinteiset, mutta kulkevat tilan seinustaa niin, että suurta vaaraa matkatavaroiden murskaantumisesta ei ole.

Kulmien hahmottaminen on korin selkeiden muotojen ansiosta helppoa ja näkyvyys kaikkiaan hyvä. Takapilari rajoittaa näkymiä enemmän kuin joissakin muissa sedaneissa. Ulkopeilit ovat kapeammat kuin monessa muussa uudessa automallissa. Kääntöympyrän halkaisija on auton kokoon nähden kiitettävän pieni.

Moottorivalikoimassa merkittävintä ovat uudet 2,1-litraiset dieselit, joista on nyt kolme teholuokkaa. Tehokkaimmaksi dieseliksi tulee 3,0-litrainen, joka on ehkä ansiotta saanut mallinumeron korotuksen 350 CDI:ksi. Dieseleissä on vakiona hiukkassuodatin. Bensavalikoimassa on kaksi ahdettua 1,8-litraista sekä 3,5- ja 5,0-litraiset. Nelivetoisena on tarjolla vain kaksi suurinta bensiinimoottoria. Nelisylinterisissä malleissa on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto tai 5-vaihteinen automaatti. 6-sylinterisissä 7-vaihteinen automaatti.

E-sarjan vakiovarusteluun sisältyy itsestäänselvyyksien lisäksi mm. aktiiviset pääntuet, kuljettajan polviturvatyyny, vakionopeussäädin, sadetunnistin, bluetooth, varashälytin ja etuistuinten osittainen sähkösäätö. Avantgarde-version lisähinta on 2 950 euroa, ja siinä on koristeiden lisäksi mm. kaksoisksenonvalot ja madallettu alusta. Elegancen 3 950 eurolla saa lähes pelkästään kromilistoja ja pähkinäpuuta.

Lisävarustelista on pituudeltaan jälleen sellainen, mihin kilpailijat eivät pysty. 3 580 euron ajoavustinpaketti sisältää mm. aktiivisen vakionopeussäätimen, kuolleen kulman varoittimen ja kaistavahdin. Kaistavahti antoi lievästi lumisella tiellä enemmän virheellistä varoitusta kuin muistaisin Volvon vastaavan avustimen antaneen samankaltaisissa olosuhteissa. Muista lisävarusteiden hinnoista (vanhan verokäytännön mukaisesti) esimerkkinä voisi antaa: metalliväri 1 420 euroa, nahkaverhoilu 2 810 euroa, parkkitutka 1 200 euroa ja Comand-käyttöjärjestelmä navigoinnilla 4 760 euroa. Lisävarusteisiin saa siis helposti uppoamaan pikkuauton hinnan.

Sisustus on kulmikkaan retrohenkinen ja ilmeisesti W124-tyylin inspiroima. Kojetaulun keskiosa muistuttaa C-sarjan vastaavaa, mutta laatuvaikutelma on onneksi hieman korkeammalla tasolla. Sisustus jää kuitenkin kirkkaasti jälkeen saksalaiskilpailijoista. Hallintalaitteissa on perinteiset MB-ihmeellisyydet, kuten ylitäyteen toimintoja ahdettu viiksi vasemmalla ja sen yläpuolella huonossa paikassa vakionopeussäätimen viiksi. Nopeusmittarin yläosa jää pitkällä kuljettajalla ratin taakse piiloon. Näiden rinnalla automaattivaihteen vanhanaikaisesti mutkitteleva kulissi tuntuu epäolennaiselta puutteelta. Kojetaulun keskiosan toiminnot ovat helppokäyttöisiä. Mittarit ovat selkeät ja tyylikkäät, ja nopeusmittarin keskiosa on hyödynnetty monenlaisen informaation antamiseen. Säilytyslokeroita on runsaasti. Keskikonsolin ison lokeron sivulle avautuvat kannet ovat hieman epäkäytännölliset.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin