Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz GLA 2014

Mercedes-Benzin uusi kompaktiluokan SUV-tulokas GLA on jo neljäs tulokasmalli tähän nopeasti kasvavaan autoluokkaan uusien A- ja B-sarjojen sekä CLA Coupén lisäksi. GLA on jo viides edustaja Mercedesin SUV-luokan mallistossa.
Autoesittely Mercedes-Benz GLA 2014

Hyvin henkilöautomaisesta lähestymistavasta huolimatta Mercedeksen käyttämä termi GLA:sta on SUV. GLA on MB:n etuvetosarjan neljäs korimalli. Se ei kovin paljon poikkea uudesta A-sarjan autosta. Pituutta GLA:lla on 13 cm ja korkeutta 6 cm enemmän. Esimerkiksi kojetaulu on käytännössä sama.

Mercedes-Benz GLA:n muotokieli jatkaa CLA:n hengessä eli tässäkin mallissa ilmanvastusta kuvaava Cd-arvo on ainoastaan 0.29. Lukemaan on päästy muun muassa optimoimalla A-pilarit ja taustapeilien kehykset, alustapaneloinnilla sekä takaspoilereilla molemmilla sivuilla. Kaksiosainen kojelauta ja 3-puolainen ohjauspyörä viestivät suorituskyvystä ja ajamisen ilosta. Varustetasot ovat Style, Urban, AMG ja Exclusive; lisäksi tarjolla on SUV Style –varustepaketti.



GLA:n sisätilat on mitoitettu hieman niukasti. Polvitilaa takapenkillä on juuri riittävästi. A-sarjan tapaan reisitukea ei takapenkillä tarjota ja varvastilaa etuistuimen alla on niukasti. Malliversiosta riippuen etuistuimet on varustettu kiinteillä pääntuilla. Myös näkyvyydessä on A-sarjasta tutut puutteet: tuulilasi on matala ja takaikkuna kaikkiaan pieni.

Mercedes-Benzin pienimmän SUV-mallin mitat ovat (pituus/leveys/korkeus) 4417/1804/1494 milliä. Tavaratilan koko vaihtelee 421–836 litraan istuinten asennosta riippuen. Takaistuimen selkänojat voi taittaa kokonaan alas, ja myös niiden istumakulmaa voi säätää. Valinnaisvarusteena GLA:han saa automaattisesti avautuvan takaluukun. GLA:n tavaratila on selvästi A-sarjaa suurempi. Selkänojat kaatamalla tavaratilan pohjasta saa tasaisen. Pohjalevyn alla on varapyörän paikka, jota ei ole muotoiltu kovin suoralinjaiseksi. GLA on nuorekas ja ehkä luokkansa urheilullisin auto, joka olisi ansainnut hieman väljemmät tilat.



GLA:n pienin keskikulutus on 4,3 l/100 km (GLA 200 CDI), mikä vastaa 114 gramman CO2-päästöjä kilometrillä. Sarjan nelisylinteriset moottorit on varustettu turboahtimella ja suorasuihkutuksella, ja ECO start/stop-toiminto on vakiovaruste. Vaihteistoina käytetään 6-vaihteista käsivalintaista tai 7G-DCT-kaksoiskytkinvaihteistoa (vakiovaruste GLA 250:ssä, GLA 220 CDI:ssä sekä 4Matic-malleissa). Malliston voimakkain GLA 250 4Matic kiihtyy 0–100 kilometriin 6,5 sekunnissa ja saavuttaa 235 kilometrin huippunopeuden; silti kulutus jää 7,1 litraan/100 km ja CO2-päästöt 151 grammaan/km. Mercedes-Benz GLA:n moottorivaihtoehdot: GLA 200 (1,6 l 156 hv), GLA 250GLA (2,0 l 211 hv), GLA 200 CDI (2,1 l 136 hv), GLA 220 CDI (2,1 l 170 hv).

GLA:n etuakselilla on McPherson-tyyppinen jousitus ja takana monivarsituenta niin, että pitkittäis- ja poikittaissuuntaiset liikeradat on erotettu toisistaan. Pyöräntuenta perustuu alumiinirakenteeseen, ja autossa on sähkömekaaninen ohjaustehostus. Malliin on, GLA 200 mallia lukuun ottamatta, valinnaisvarusteena saatavana uusimman sukupolven 4Matic-neliveto, jossa vetosuhde vaihtelee reaaliajassa etu- ja taka-akselin välillä.



GLA:n 4Matic-malleissa on vakiovarusteina DSR-alamäkihidastin sekä vaihteiston off-road-tila. Kaikissa GLA-malleissa vakiovarusteita ovat esimerkiksi Attention Assist –vireystila-avustin sekä peräänajokolareita estävä Collision Prevent Assist –törmäysavustin mukautuvalla jarrutoiminnolla. CPA-järjestelmä ehkäisee törmäyskolareita jo 7 km/h nopeudesta lähtien. Distronic Plus –etäisyysavustimen (valinnaisvaruste) yhteydessä järjestelmä mahdollistaa automaattisen jarrutuksen jopa 200 km/h nopeudesta. GLA:han ovat saatavina myös esimerkiksi ajotilanteeseen mukautuvat kaukovalot sekä aktiivinen kaista-avustin.

Uudesta GLA:sta myös erottuva Edition 1 -versio

GLA-maasturista tulee saataville myös ylellinen Edition 1 –erikoisversio. Edition 1 –tason autot perustuvat Urban-varustetasoon, mutta erottuvat muista muun muassa kromatuilla kattokaiteilla, kaksoisksenon-ajovaloilla, 19-tuumaisilla kiiltävänmustilla AMG-kevytmetallivanteilla, mustilla taustapeilien kehyksillä sekä B-pilarista taaksepäin tummennetuilla ikkunoilla. Edition 1 –erikoisvärejä on neljä, ja autot on merkitty etulokasuojien Edition 1 –kirjaintunnuksilla.

GLA esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä syksyllä 2013. Myynti alkaa vuodenvaihteessa, ja auto on Suomessa saatavilla maaliskuusta 2014 alkaen. GLA:n hinnat lähtevät 38 600,52 eurosta (GLA 200). Kallein versio on 220 CDI 4Matic A Premium Business, jonka suositushinta on 51 163,71 €.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin