Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz ML 2008-2011

2005 markkinoille tullut Mercedeksen ML-sarjan maasturi on täysin toista maata kuin edeltäjänsä W163.
Autoesittely Mercedes-Benz ML 2008-2011

Mercedes Benz aloitti luksusmaastureiden valmistuksen vuonna 1997 Yhdysvaltain Alabamassa, jossa ML-sarjan autot edelleen tehdään. Ensimmäistä mallia vaivanneet laatuongelmat ovat historiaa, ja ulkonäköön on tullut huima parannus. Vakiona löytyvät lähes portaattomasti toimiva 7G-Tronic automaattivaihteisto ja 4Matic neliveto tekevät ajamisesta helppoa lähes missä tahansa olosuhteissa.

Ison auton ominaisuudet ja tilat eivät jätä paljon toivomisen varaa. Suosio on ollut aiheellisesti suuri, ja ainoastaan  lähtöhinta 77 000 euroa rajoittaa ostajien joukkoa. Hintahaitari on lavea, 63 AMG versio maksaa 188 000 euroa. Kilpailijoita ovat BMW X5, Audi Q7, Lexus RX, Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne ja Volvo XC90. Harva enää muistaa, että 10 vuotta sitten Mercedes oli käytännössä ainoa autoluokan valmistaja, tänä päivänä valikoimaa riittää.

ML on suureksi autoksi hyvin sulavalinjainen, ilmanvastuskerroin on vain 0,34. Strategiset mitat ovat: pituus 4,78m, leveys  2,13m ja korkeus 1,81m. Maavara on riittävä huonommillekin mökkiteille, ja vakiona olevat kattokaiteet mahdollistavat helpon kuorman kiinnityksen katolle.

Auton korkeuden takia astinlaudat on suositeltava lisävaruste jos usein kuljettaa tavaraa katolla - suksiboksiin yltäminen on haastavaa maasta käsin jos henkilöllä on pituutta alle 180cm. Astinlaudat myös helpottavat autoon nousemista. Lisävarusteena saatava sporttipaketti sisältää 19-tuumaiset vanteet, sinisävyiset lasit, kromiset listat ja etusäleikön, tummennetut takalasit ja kromiset neliskulmaiset pakoputken päät, jotka tekevät hyvän vaikutuksen ulkoasuun.

Matkustamon etuosa on rohkeasti ja tyylikkäästi muotoiltu, keskikonsoli etuistuinten välissä on onnistunut. Vaihteenvalitsin on amerikkalaiseen tyyliin ratin takana oikealla, seisontajarru on vasemmalla jalalla käytettävä.  Materiaalit ja viimeistely on laadukasta. Suuret soikeat tuuletusaukot kojelaudassa tuovat uudenlaista ilmettä. Lisävarusteena tarjotaan sisätilan sisustuspakettia tai sporttipakettia.

Sisustuspaketin jalopuusomisteet ja nahkaverhoilu tuovat tyylikkyyttä, sporttipakertin urheiluistuimet ja jaloteräspolkimet nuorekkuutta. Takapenkille mahtuu kohtuullisen mukavasti kolme henkeä. ML-sarja on saatavilla vain 5 paikkaisena, kolmatta istuinriviä ei ole tarjolla. Tavaratila on 497 litraa ja takapenkin selkänojat kääntyvät suhteessa 1:2.

Selkänojat kaadettuina tavaratilan pituus on 2,1 metriä ja kuormauskapasiteetti 2050 litraa. Irroitettavat takaistuimet nostavat maksimikapasiteetin 2162 litraan. Tasainen lattia ja 6 kuormankiinnityslenkkiä helpottavat tavaran kuljetusta.

Moottorivaihtoehtoja on kuusi, kolme dieseliä ja kolme bensiinimoottoria. Perusmalli on 280 CDI, joka sekin on varsin riittävä voimanlähde normaaliin ajoon 140kW teholla ja 440Nm väännöllä. Muutaman tuhat euroa lisää maksamalla saa iskutilavuudeltaan saman (3 l) V6 koneen hivenen tehokkaamman 320 CDI -mallin. Tehot vastaavasti 165kW ja 510Nm. Nämä ovatkin selkästi suosituimmat moottorivaihtoehdot taloudellisuutensa ansiosta, kulutus jää 9,4 – 9,8 litraan sadalla. Diesel-malliston huipulla on neljälitrainen V8 jossa on vakuuttavat 700Nm vääntöä. Diesel-malleissa on hiukkassuodatin vakiona.

Bensamalliston perusmalli on 350, 200 kilowatin 3,5 litrainen V6. Puhuttaessa Mercedeksen hienoimmista malleista puhutaan myös hienoimmista ja tehokkaimmista moottoreista, niitä edustaa ML sarjassa 500 ja 63 AMG versiot. Jos ML 500:n 285kW ei riitä, voi valita AMG-version, jossa on 6,3 litrainen veekasi ja 375kW teho.

Kiihtyvyys 0-100 km/h vaihtelee ML 280 CDI:n 9,8 sekunnista ML 63 AMG mallin 5,0 sekuntiin.

Vakiovarustelu on moneen tarpeeseen riittävän kattava, ja lisävarusteilla saa personoitua ajoneuvon juuri omanlaiseksi. Automaattivaihteisto, ilmastointiautomatiikka, vakionopeuden säädin ja osittain sähköllä säätyvät etuistuimet ovat osoitus hyvästä vakiovarustelutasosta. Vakio audio-järjestelmä kahdeksalla kaiuttimella on asiallinen.

Tosissaan maastossa ajavat valitsevat Offroad-paketin ja ilmajousituksen. Comand APS käyttö- ja näyttöjärjestelmä dvd-navigoinnilla on hintava (4460 euroa) mutta hieno varuste. Navigaattorin kartta on suuri ja selkeä, osoitteet löytyvät euroopassa kiitettävästi. Digitaalinen kompassi ja korkeusmittari tuovat mielenkiintoista ja hyödyllistä informaatiota.  Parkkitutka on monesti tarpeen pysäköitäessä ahtaisiin tiloihin.

ML on turvallinen auto. Erittäin jäykkä korirakenne sekä ESP ajonhallintajärjestelmään integroidut ABS jarrut ja ASR luistonesto ovat esimerkkejä turvallisuusominaisuuksista. Lisävarusteena saatava Pre-Safe -järjestelmä aktivoi turvallisuutta lisääviä tekijöitä ennen uhkaavaa onnettomuutta hätäjarrutuksen tai yli-  tai aliohjautuvuuden aikana.

Etuturvavyöt esikiristyvät ja etumatkustajan istuin on optimaalisessa asennossa kolariturvallisuuden kannalta. Kaksivaiheisten etuturvatyynyjen lisäksi autossa on ikkunatyynyt ja edessä sivuturvatyynyt. Lisävarusteena saa sivuturvatyynyt taakse.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin