Autoesittely Mini Cooper S Cabrio 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mini Cooper S Cabrio 2012

Mini Cooper S Cabriota voi helposti kuvailla yhdellä sanalla ”hauska”. Keltainen avomallinen Mini varustettuna konepellin mustilla vauhtiraidoilla on kuin karamellipussin se ainoa karkki, jonka kaikki haluavat.
Autoesittely Mini Cooper S Cabrio 2012

Urheilullisen S version tunnistaa parhaiten konepellinpäällä olevasta ilmanottoaukosta. Kyljissä ja perässä on myös S logo kertomassa mallin 184 hevosvoiman menohaluista. Keskelle autoa sijoitetut tupla pakoputket antavat oman käsityksensä auton luonteesta, jos logot jäävät huomaamatta. Auto kiihtyy 0-100 km/h 7,3 sekunnissa.

Katto alas kesällä

Retrohenkisen Minin katto on kangasta, mikä sopii menneen ajanhenkeen paremmin kuin hyvin. Katto aukeaa kokonaan 15 sekunnissa ja sen saa myös puoliasentoon, kuin kattoluukun. Avoasennossa katto laskostuu nätisti takaluukun päälle. Avoasennossa peruutuspeiliin on turha vilkuilla, koska näkyvyys peittyy lähes kokonaan.

Sisältä auto on viimeistellyn ja sporttisen oloinen, unohtamatta kuitenkaan vanhojen aikojen henkäystä. Ratin takana on kierroslukumittari, ajotietokoneen näyttö, sekä mittari joka kertoo kuinka kauan on ajettu katto alhaalla. Viimeksi mainittu mittari kuuluu hauskaan, mutta tarpeettomaan osastoon. Nopeusmittari sijaitsee keskellä kojelautaa, näyttäen vanhalta juna-aseman kellolta. Mittarin yläosassa, 140 kohdalla, on turvavyönkäytön muistutuskuvake, josta syntyy helposti mielikuva, että turvavyötä ei tarvitse käyttää kuin vasta tuossa nopeudessa.

Sisätilat ja turvallisuus

Istuimet tuntuvat jämäköiltä ja sivuttaistukea löytyy, mutta reisitukea jää ainakin pidempi kuljettaja kaipaamaan. Ovien ja kojelaudan koristelistat on maalattu korinvärityksen mukaisesti keltaiseksi, joka kuuluu Minin kattavaan lisävarustelistaan. Kosmeettisesti auton ulkonäköön voi vaikuttaa niin paljon, että omat valinnat tekemällä, ei toista täsmälleen samanlaista autoa tässä maassa vastaan tule.

Ajonvakautus ja tukiraudat, jotka ponnahtavat ylös, jos auto kaatuu, kuuluvat neljän airbagin ohella auton turvavarusteisiin.

Elämäntapa

Parasta Mini Cooper S Cabriossa on itse ajaminen ja sen mukana tulevat hienon murisevat moottoriäänet, unohtamatta turbon hienoa ujellusta. Moottori on todella hyvin vääntävä, sillä jo pienillä nopeuksilla ajotietokone alkaa ehdotella kuutosvaihdetta. Suurimmalla vaihteella kulutus pysyy aisoissa ja meno on vaivatonta. Valmistajan ilmoittama kulutus on 6,0 litraa yhdistetyssä ajossa. CO2 -päästöjä auto kehittää 139g/km.

Tavaratilaan on turha yrittää tunkea paria kauppakassia enempää tavaraa, sen verran pienestä tilasta on kysymys. Tosin eipä Cabrion tapainen auto olekaan mikään peruskauppakassi, vaan elämäntapa.

Hinta vakiovarusteilla lähtee vähänpäälle 38.000 eurosta.

Kuvat: Markus Jokinen ja BMW Group Suomi

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin