Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mitsubishi Lancer 2008-2011

Mitsubishin vanhojen asemien valloittaminen takaisin Euroopassa on sujunut hitaasti.
Autoesittely Mitsubishi Lancer 2008-2011

Lancerin myynti Euroopassa jäi viime vuonna runsaaseen 10 000 autoon. Uuden mallin tavoitteet ovat huomattavasti korkeammalla, vaikka farmarimallia ei olekaan tarjolla. Jo parin vuoden ajan etukäteen esitellyn aggressiivisemman muotoilun uskotaan vetoavan ostajiin. Imagoa luodaan entiseen tapaan 295-hevosvoimaisen Evo-mallin avulla.

Lancer on kasvanut kooltaan kilpailijoitaan suuremmaksi. Pituutta on kertynyt 457 cm ja leveyttä 176 cm. Ulkomitat vastaavat siis 90-luvun Galantia, mutta sisätilat eivät ole kasvaneet samassa suhteessa. Polvitilaa takapenkillä on kuitenkin kilpailijoihin verrattuna runsaasti. Varvastilaa etuistuimen alle on tehty kovertamalla lattiaan kuoppa, jonka johdosta jalkaterät asettuvat ikävästi etuviistoon asentoon. Pääntilaa on sedan-mallille tyypillisesti: 185-senttisen pää ottaa kiinni kattoon, mutta lyhyemmille istuin tarjoaa hyvän mukavuuden. Sivusuunnassa tilat ovat myös luokassaan tavanomaiset.

Etuistuimet ja ajoasento ovat perusmukavat: muotoilu on laimeaa, mutta varsinaista parannustarvetta olisi vain selkänojan yläosan taakse kaartuvassa muodossa, joka jättää yläselän ilman tukea. Kuljettajan istuimessa ja ohjauspyörässä on korkeussäädöt. Pitkäjalkainen jää ehkä kaipaamaan ohjauspyörän pituuussäätöä. Toinen vanhakantainen japanilainen piirre on selkänojan portaallinen säätö.

Tavaratilaa on tarjolla 400 litraa, joka jää hieman tavanomaisen alapuolelle. Lisäksi tilan muoto ei ole kaikkein käytännöllisimpiä. Selkänojat kaatamalla syntyvä aukko on pienehkö.

Näkyvyys on melko hyvä. Takaikkunasta avautuva näkymä on kuitenkin matalahko. Kääntöympyrän halkaisija on kohtuullisen pieni. Kylkilistat puuttuvat nykytyyliin Lanceristakin. Auton etummainen osa on maski.

Lancer on aluksi myynnissä Suomessa 1,5- ja 1,8-litraisella bensakoneella. VW:n perinnediesel 2,0 TDI sekä kaksi bensaturboa seuraavat myöhemmin. Koeajoautossa oli Coltista tuttu 1,5-litrainen teholtaan 80 kW/109 hv. 1,8-litrainen puolestaan on peräisin yhteistyöstä Hyundain ja Chryslerin kanssa. Peruskone on Lancerin kokoiseen autoon pienehkö, mutta tarjosi odotuksia paremman suorituskyvyn. Paras vääntö löytyy vasta korkeilta kierroksilta, mutta myös tyhjäkäynnin tuntumassa veto on puhdasta. Moottorin puolesta ajo onkin vaivatonta lukuun ottamatta ohituksia, joihin on syytä varautua vaihdekeppiä käyttämällä. 1,5-litraiseen saa myös 4-vaihteisen automaattivaihteiston. Automaattia kaipaavan kannattaa kuitenkin panostaa 1,8-litraiseen moottoriin, jonka yhteydessä on saatavilla CVT-vaihteisto.

Myös alustarakenteessa on yhtäläisyyksiä vaikkapa Dodge Caliberin kanssa. 1,5-litraisessa mallissa on isommista poiketen sähköinen ohjaustehostin. Se ei ole huonoimpia lajissaan, mutta toivomista jää keskialueen tuntumassa ja ohjauksen palautuksessa. Näitä asioita on kyllä selvästi pyritty hallitsemaan rakentamaan ohjaukseen vastetta, mutta ratkaisu ei toimi keskialueella. Moottoritiellä Lancer etenee vakaasti ja kaarreajossa auto on kuin kotonaan. Alustan viritys on melko jämäkkä. Mukavuus on silti melko hyvä ainakin perusmallin maltillisilla renkailla.

Äänieristys ei ansaitse erityisiä kehuja. Tavanomaiseen tapaan suurin äänilähde ovat renkaat. Moottorin ääni on eristetty paremmin kuin Coltissa tai sitten Mitsubishin karkeaa käyntiääntä on saatu pehmennettyä.

Varusteversioita on ainakin alkuvaiheessa tarjolla runsaasti. Mitsubishien valikoimaa karsitaan usein sen jälkeen, kun menekkimallit ovat selvinneet. 1,5-litraiseen saa Inform- ja Invite-varustelun. Inform sisältää mm. 9 turvatyynyä, manuaali-ilmastoinnin, ajonvakautuksen ja integroidun radio/CD-laitteiston. Invite tuo lisäksi mm. automaatisen ilmastoinnin, alumiinivanteet, nahkaratin ja lämmitetyt ulkopeilit. Ulkonäköön tuo merkittävää parannusta kromireunainen maski. Lisäksi ovenkahvat ja ulkopeilit ovat Invitestä alkaen korin väriset. 1,8-litraisessa Invitessä on lisäksi vakionopeussäädin. Kolmas varustetaso on Intense, jossa on 18" aluvanteet, CD-vaihtaja, sumuvalot, sadetunnistin, sport-jousitus ja sport-istuimet. Huippumalli on Instyle Navi, jossa on nahkaistuimet, bi-xenon-lähivalot ja kaarrevalot, avaimeton kulku sekä navigaattori kosketusnäytöllä.

Ainoa perushintainen värivaihtoehto on valkoinen, joten alkuvaiheen tarjous ilmaisesta metalliväristä on paikallaan. Kahden halvimman mallin sisustuksen saa mustana ja beigenä. Kangaslaatu on perusmalliksi aivan asiallista. Kojetaulu on otettu lähes sellaisenaan Outlanderista. Kojelautaa piristää leveä kiiltolista alaosassa. Muotoilussa on yhdistetty hieman liian monenlaisia tyylejä, mutta toimivuus ja selkeys ovat asiallisella tasolla. Napit ovat suurikokoisia, mutta ratissa ei painikkeita Inform-mallissa ole. Vaihteensiirto loksahtaa koloihinsa mukavasti. Polttoainemittari muodostuu digitaalipalkeista, mutta porrastus on pahimpia toteutuksia tiheämpi. Oviverhoilu on hieman alkeellisen näköinen.

Persoonallisen kuoren alta löytyy varsin tavanomainen auto vailla suuria heikkouksia ellei sellaiseksi osoittaudu saksalaistesteissä moititut tehottomat jarrut. Lancer on tilava ja hyvin viimeistelty auto, joka tarjoaa kelvolliset ajo-ominaisuudet. Nuorekasta porrasperämallia kaipaaville ei ole tässä kokoluokassa liikaa tarjontaa, joten Lancerkin löytää paikkansa markkinoilla. 1,5-litraisen ja 1,8-litraisen mallin hinnanero on peräti 2360 euroa, joten pienempäänkin koneeseen kannattaa tutustua.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin