Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mitsubishi Outlander 2003-2006

Ensimmäinen uusi Mitsubishi-malli Suomessa kolmeen vuoteen on Outlander.
Autoesittely Mitsubishi Outlander 2003-2006

Se on Mitsubishin ensimmäinen katumaasturi, ja sen sanotaan olevan yhdistelmä maasturia, tila-autoa ja farmaria. Ainakaan muotoilultaan se ei ole kovinkaan maasturimainen. Keula on massiivinen, mutta sivuprofiili melko siro. Neliveto on toteutettu viskokytkimen avulla, joten kovin kehittyneestä järjestelmästä ei ole kyse. Autosta on olemassa myös pelkästään etuvetoinen versio, jota ei ainakaan vielä tuoda Suomeen. Outlander ei ole itse asiassa mikään uutuus, malli on ollut Japanissa myynnissä jo pari vuotta.

Outlander on selvästi useimpia katumaastureita matalampi. Ero korkeudessa esim. CR-V:hen on 10 cm. Muut mitat maavara mukaan lukien ovat hyvin lähellä Hondaa. Mataluudesta huolimatta autossa istutaan korkealla. Tilaa on kiitettävästi joka suuntaan. Takaistuintilat ovat hieman esim. Mondeota suuremmat. Takaistuinmukavuus ei vain ole paras mahdollinen, esim. istuinosa on melko lyhyt. Takaovet aukeavat yllättävän vähän.

Edessä istuimet ovat melko hyvät, jos pitää korkeasta istuma-asennosta. Istuin tukee hyvin myös sivusuunnassa. Säätömahdollisuudet ovat vähäiset. Istuinosassa on vain kallistussäätö, ohjauspyörässä vain korkeussäätö ja selkänojan säätö on portaallinen pikasäätö, jonka käyttö ajettaessa on liki mahdotonta. Näkyvyys eteen on hyvä, taakse kohtalainen ja useimpia kilpailijoita parempi.

Tavaratila on yllättävän pieni. Se on paitsi lyhyt, myös matala. Tavaratilan pohja on korkealla ja suojaverho tarpeettoman alhaalla. Pohjan alla on säilytyslokeroita.

Outlanderin ainoa moottorivaihtoehto on esim. Galantissa aikaisemmin käytetty 2,0-litrainen (136 hv). Loppuvuodesta 2003 on tulossa 2,4-litrainen ja vuonna 2004 2,0-litrainen turbo (215 hv). Dieselmoottoreita ei ole luvassa ja ilmeisesti Mitsubishi on vähitellen luopumassa myös GDI-moottoreista.

Outlanderin paino (1435 kg) ei paljon poikkea henkilöautoista, joten 2,0-litrainen moottori on riittävä. Moottori on kierrosherkkä, mutta vetää moitteettomasti myös alhaisilla kierroksilla. Räjähtävää kiihtyvyyttä ei ole tarjolla ja myös ohituskiihtyvyys viitosella jää melko vaisuksi lyhyistä välityssuhteista huolimatta. Viitosella kierroksia 120 km/h:n nopeudessa on lähes 4000.

Outlander on odotuksia parempi ajettava. Ohjaus on nopea, tarkka ja keskittää moitteettomasti. Suuntavakavuudessakaan ei ilmennyt olennaisia puutteita. Moottoritien rampissa kaarrettaessa auto tuntuu yhtä korkealta ja huteralta kuin kilpailijansakin.

Melutaso on samaa luokkaa kuin useimmissa kilpailijoissa. Hiljaiseksi autoa ei voi kehua. Moottorin ääni on miellyttävä, mutta kierroksia tulee helposti käytettyä enemmän kuin muissa autoissa. Tähän vaikuttavat ilmeisesti kaasupolkimen välitys, moottorin kierrosherkkyys ja rajallinen kiihtyvyys. Moottoritiellä tuulen suhina on voimakasta, hieman alemmissa nopeuksissa vallitsevana on rengasmelu, joka vaihtelee voimakkaasti tienpinnan karkeuden mukaan.

Outlanderista on markkinoilla ainoastaan yksi mallivaihtoehto: Comfort. Siinä on 4 turvatyynyä, manuaalinen ilmastointi, kauko-ohjattu keskuslukitus, lämmitettävät sähköpeilit, kevytmetallivanteet ja sähkölämmitteinen tuulilasin alaosa. Mitään olennaista ei siis jää puuttumaan stereoita lukuun ottamatta.

Sisustukseen on saatu tyyliä, jota aikaisemmissa Mitsuissa ei ole ollut. Kokonaisuus on kuitenkin hieman muovinen. Esimerkiksi muodikas alumiini olisi viimeistellyt kokonaisuuden. Hallintalaitteet ovat tavanomaiset ja toimivat.

Outlander osoittaa, että myös Mitsubishi on jälleen mukana vakavasti otettavien autonvalmistajien joukossa. Auto on konseptiltaan juuri sellainen, mitä tyypillinen katumaasturin ostaja tarvitsee. Hinta on aivan samalla tasolla kuin kilpailijoilla. Mitsubishillä on tekemistä merkin asemien parantamisessa, mutta ehkä maine maasturivalmistajana helpottaa Outlanderin taivalta. Auton ominaisuudet yltävät samalle tasolle CR-V:n ja RAV4:n kanssa.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin