Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mitsubishi Outlander 2007-2011

Ensimmäisen sukupolven Mitsubishi Outlander tuli Euroopassa myyntiin vasta pari vuotta ensiesittelynsä jälkeen, joten toinen sukupolvi tulee myyntiin melko pian ensimmäisen jälkeen.
Autoesittely Mitsubishi Outlander 2007-2011

Outlanderin myyntiä on rajoittanut Euroopassa dieselmoottorin puute, mutta nyt tilanne on korjattu. Diesel on itse asiassa ainoa vaihtoehto aluksi ja bensakonetta haluaville tarjotaan edelleen vanhaa mallia.

Outlanderin rinnakkaismalleiksi on tulossa Peugeot 4007 ja Citroën C-Crosser. Ne ovat Mitsubishin suunnittelemia ja valmistamia autoja, joihin on tehty hyvin vähän muutoksia niiden sovittamiseksi ranskalaismerkkien mallistoon. Mitsubishin kilpailutilannetta ne eivät kuitenkaan helpota. Lähisukulainen Outlanderille on myös samalle pohjalevylle tehty Jeep Compass.

Edeltäjäänsä verrattuna aikuismaisemman ulkonäön saanut Outlander on kasvanut pituutta 10 cm ja leveyttä 5 cm. Suurempaa pituutta lukuun ottamatta Outlanderin mitat ovat hyvin lähellä Honda CR-V:tä. Outlanderissa istutaan korkealla ja tilaa on kiitettävästi joka suuntaan.

Takaistuimella on hyvin polvitilaa pidemmänkin etumatkustajan takana. Outlander on tarjolla sekä 5- että 7-hengen versiona. Kevytrakenteinen lisäistuin taittuu näppärästi esiin, mutta tilat jäävät kovin vaatimattomiksi niin lisäistuimella kuin tavaratilassakin istuimen ollessa käytössä.

Etuistuimet tarjoavat hyvin tukea ja ovat varsin mukavat. Selkänojan säädön suunnittelun voisi ottaa uusiksi. Takaistuinmukavuus ei anna aihetta samanlaisiin kehuihin kuin etuistuimet.

Tavaratila on ilmoitettujen litrojen mukaan paljon edeltäjää suurempi. Myös käytännössä tilaa on enemmän kuin useimmissa kilpailijoissa. Pohjapinta-ala on samaa luokkaa kuin CR-V:ssä ja korkeuttakin on reilusti. Takaistuin taittuu helposti eteen ja tavaratilan pohjasta tulee tasainen. Alastaittuvan tavaratilan luukun alaosan ansiosta nostokynnys on alhainen. Monesta muusta vastaavasta sovelluksesta poiketen alakannen luvataan kestävään 200 kg massan. Retkijakkarana alakansi on omiaan.

Näkyvyys eteen on hyvä. Takanäkyvyyttä rajoittavat ennen kaikkea takasivuikkunoiden muotoilu. Takaikkunasta avautuu näkymiä hieman enemmän kuin eräissä kilpailijoissa. Ulkopeilit ovat jättikokoiset. Kääntöympyrä on katumaasturiksi erittäin pieni. Puskurit ovat maalatut eikä niissä ole minkäänlaisia suojalistoja.

Outlanderin ainoa moottorivaihtoehto Euroopassa on aluksi Volkswagenin 2.0 TDI. Myöhemmin on luvassa bensakone ja PSA:n 2,2-litrainen HDI, joka taas on ainoa vaihtoehto Outlanderin ranskalaissisarissa. Mitsubishin 2.0 DI-D:ksi nimeämä saksalaiskone tarjoaa varsin mukavan suorituskyvyn. Vaihteiston välityssuhteet ovat lyhyet - kuutosellakin nopeus 1000 r/min jää 40 km/h:iin.

Tyhjäkäynnin tuntumassa moottori on voimaton ja liikkeellelähtö vaatii kaasunkäyttöä. Normaaleilla käyttökierroksilla moottorissa on puhtia erinomaisesti. 4000 kierrosta lähestyttäessä ilo tosin loppuu lyhyeen eli vaihtamista riittää tyypilliseen dieseltapaan. Automaattivaihteistoa ei ole saatavissa.

Outlanderin alusta on jämäkkä. Kaupunkiajossa se tuntuu jopa kovalta. Terävät epätasaisuudet välittyvät tarpeettoman hyvin matkustamoon. Edellisen mallin jatkuva tärinä on saatu poistettua ja kokonaisuudessaan mukavuus on luokassaan tavanomaista tasoa.

Ajokäytöksestä puuttuu hieman täsmällisyyttä, mutta kohtuullisen vakaata meno silti on. Ohjaustunto voisi olla parempi. Kaarteissa tuntuu auton korkeus. Neliveto kytkeytyy tarvittaessa avuksi lamellikytkimen avulla. Lisäksi tarjolla on 4WD Lock -tila, jossa takapää on mukana jatkuvasti.

Rengasmelun eristystä on selvästi parannettu edeltävään malliin verrattuna, mutta erityisiä kehuja Mitsubishi ei edelleenkään ansaitse. Edullisessa katumaasturiluokassa ei tosin tässä suhteessa kehuja anneta muillekaan merkeille. Volkswagen-dieselin ääni pysyy tasaisessa ajossa taustalla. Kiihdytyksissä tuttu raaka ääni nousee kuitenkin häiritsevästi esiin. Tässä suhteessa useimmat kilpailijat ovat etevämpiä.

Outlanderin perusmalli on nimeltään Invite. Vakiovarusteena on mm. ajovakaudenhallinta, 6 turvatyynyä, automaatti-ilmastointi, lukuvalot, radio/CD ja keskikyynärnojat edessä ja takana. 2300 euron lisähinnalla saa Intense-mallin, jossa on lisäksi 18" aluvanteet, nahkaratti, vakionopeussäädin, sumuvalot sekä tasokkaampi verhoilu ja koristeita ulkokuoressa.

Edelleen 2700 euroa lisää sijoittamalla varustetaso on Intense+, joka tuo mukanaan korkeatasoisemman audiojärjestelmän, lisäistuimen, tummennetut takalasit ja jälleen lisää koristeita. Nahkaverhoiltu Instyle ei ole ainakaan aluksi hinnoiteltu Suomessa. Tehdasasenteisia lisävarusteita ei ole tarjolla 500 euroa maksavaa metalliväriä lukuun ottamatta.

Sisustus on yksinkertaisen tyylikäs, mutta varsin muovinen. Tyylikkyyttä parantavat muutamat alumiiniosat. Ainoa Suomessa tarjottava verhoiluväri on musta. Moottoripyörämäinen mittaristo on selkeä, mutta ei erityisen tyylikäs. Ratissa on paljon painikkeita. Hallintalaitteiden selkeys on kuitenkin kiitettävällä tasolla ja kaikki on hyvin käsien ulottuvilla. Liikkeelle lähtiessä moottorin edellyttämä kytkimen ja kaasun yhteiskäyttö vaatii hieman harjoittelua ollakseen jouhevaa.

Outlander on nyt kilpailemassa tasaväkisesti luokan parhaimmiston kanssa. Autossa ei ole merkittäviä heikkouksia. Tilaa on runsaasti ja ostajien kaipaama dieselmoottori on puhdikas. Automaattivaihteistoa ei valitettavasti ole saatavissa. Törmäystestitulos jäi neljään tähteen.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin