Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mitsubishi Outlander 2012

Outlander antaa oikean aidon maastoauton roolin alennusvaihteistolla varustetulle Pajerolle. Outlander on alun perin suunniteltu maasturin ja farmariauton välimuodoksi, crossover -autoksi.
Autoesittely Mitsubishi Outlander 2012

Edeltäjäänsä verrattuna aikuismaisemman näköinen Outlander on mitoiltaan hyvin lähellä Honda CR-V:tä. Outlanderissa istutaan korkealla ja tilaa on kiitettävästi joka suuntaan.

Takaistuimella on hyvin polvitilaa pidemmänkin etumatkustajan takana. Outlander on tarjolla sekä 5- että 7-hengen versiona. Kevytrakenteinen lisäistuin taittuu näppärästi esiin, mutta tilat jäävät kovin vaatimattomiksi niin lisäistuimella kuin tavaratilassakin istuimen ollessa käytössä.

Etuistuimet tarjoavat hyvin tukea ja ovat varsin mukavat. Selkänojan säädön suunnittelun voisi ottaa uusiksi. Takaistuinmukavuus ei anna aihetta samanlaisiin kehuihin kuin etuistuimet.

Tavaratila on ilmoitettujen litrojen mukaan paljon edeltäjää suurempi. Myös käytännössä tilaa on enemmän kuin useimmissa kilpailijoissa. Pohjapinta-ala on samaa luokkaa kuin CR-V:ssä ja korkeuttakin on reilusti. Takaistuin taittuu helposti eteen ja tavaratilan pohjasta tulee tasainen.

Näkyvyys eteen on hyvä. Takanäkyvyyttä rajoittavat ennen kaikkea takasivuikkunoiden muotoilu. Takaikkunasta avautuu näkymiä hieman enemmän kuin eräissä kilpailijoissa. Ulkopeilit ovat hyvän kokoiset. Kääntöympyrä on katumaasturiksi pieni. Puskurit ovat maalatut eikä niissä ole minkäänlaisia suojalistoja.

Vaihteisto ja voimansiirto

Outlanderin All Wheel Control -voimansiirto yhdistää Mitsubishin oman Active Stability Control -tekniikan sähköisesti ohjattuun nelivetojärjestelmään. Vetotapa on valittavissa kaksivedosta lukittuun nelivetotilaan.

Mitsubishi Motorsin Twin Clutch SST –kaksoiskytkimellä toteutettu suorakytkentävaihteisto on sama kuin muissa Project Global -ryhmän autoissa, Lancer Evolutionissa ja Lancer Ralliartissa.

Twin Clutch SST:n etuihin kuuluvat nopea vaihtaminen verrattuna käsivaihteistoihin sekä minimaalinen tehohäviö, pienempi polttoaineenkulutus ja vähäisemmät päästöt verrattuna tavanomaisiin automaattivaihteistoihin.

 

Tavanomaisen manuaalivaihteiston vaihtonopeus riippuu kuljettajan omista taidoista. Suorakytkentävaihteisto vaihtaa automaattisesti, joten kuljettajan ei tarvitse käytellä kytkintä ja vaihdekeppiä. Vaihtonopeus ei ole hänen henkilökohtaisista taidoistaan kiinni.

Yksityiskohtia

Suorakytkentävaihteistossa on erilliset kytkinakselit ja kytkimet parittomille (1., 3. ja 5.) ja parillisille (2., 4. ja 6.) vaihteille. SST -vaihteistossa on kaksi märkää monilevykytkintä. Ajettaessa esim. parillisella vaihteella järjestelmän tietokone tarkkailee ajonopeutta, kaasupolkimen asentoa ja moottorin kierroslukua. Vaihteisto esivalitsee joko suuremman tai pienemmän parittoman vaihteen niiden perusteella.

Molemmat Outlanderin 2.2 DI-D dieselmoottorit tuottavat 380 Nm:n väännön. Verrattuna Lancer Evolutionin vaihteistoon, Outlander 2.2 DI-D TC-SST:n vaihteistossa on kaksi toimintamuotoa Evolutionin kolmen sijasta: NORMAL ja SPORT. NORMAL-muodossa vaihteisto pyrki mahdollisimman taloudelliseen toimintaan ja moottorin pyörintänopeus pysyttelee tavallisessa ajossa D- vaihteella 3000 kierroksen alapuolella.

SPORT-muodossa D-asennossa vaihteet kytketään pienemmälle hanakammin ja vaihteiden kytkentänopeus on vikkelämpi. SPORT- muoto soveltuu käytettäväksi perävaunua vedettäessä. Sport- muoto tarjoaa myös Normal- asentoa voimakkaamman moottorijarrutuksen.

DI-D- moottorit

Mitsubishi Outlanderin dieselmoottorit ovat 2,2-litrainen DI-D (156hv) ja 2.2 DI-D MIVEC (177 hv). Molempien moottoreiden vääntö on 380 Nm. Automaatilla varustetun 156 hevosvoimaisen yhdistetty polttoaineenkulutus on 6.9 /100 km ja C02-päästöt siten 180 g/km.

Moottorin ominaisuuksina mm. muuttuvageometrinen turbo ja ECCS (Extreme Conventional Combustion System) -järjestelmä. Kolmanteen sukupolveen ennättänyt common-rail -järjestelmä ruiskuttaa polttoaineen 1800 barin paineella. Moottorissa on myös kaksi tasapainoakselia, mikä vähentää värinöitä.

Bensiinivoimanlähdevaihtoehtona on 2.4- litrainen MIVEC- bensiinimoottori, jota ei kuitenkaan tällä löydy Mitsubishin Suomen hinnastosta.

Hinnat

Outlander malliston edullisimman automaattivaihteisen diesel-mallin, 156 hevosvoimaisen Outlander 2.2 DI-D EXE AT:n kokonaishinta on 39.995 euroa. Edullisin vaihtoehto on manuaalivaihteilla varustettu 177 hevosvoimainen 2.2 DI-D EXE MT 37.995 euron hinnalla.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin