Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Nissan Micra 2013

Nissanin pikkuauto Micra on uudistunut mallivuodelle 2013. Muutokset ovat merkin mukaan niin laaja-alaisia, että pelkästä kasvojenkohotuksesta ei voida puhua. Nissan käyttää mallista nimitystä ”uusi Micra”, vaikka se perustuukin pohjimmiltaan neljännen sukupolven K13-kaupunkiautoon.
Autoesittely Nissan Micra 2013

Keulan ja perän ilme on uudistunut täysin, ja sisätilat ovat kokeneet muodonmuutoksen, joka käsittää uutta teknologiaa, uuden keskikonsolin, uuden verhoilun, uusia yksityiskohtia sekä USB- ja Aux-in-liittimet.

Tietyissä malleissa on lisäksi täysin uusi tietoviihdejärjestelmä. Siihen on integroitu uusi audiojärjestelmä ja kehityksen huippua edustava navigaattori, jossa on nyt entistä suurempi kosketusnäyttö. Ulkopuolisiin uutuuksiin kuuluu kaksi uutta koriväriä ja 15-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Nissan on myös laajentanut Micran räätälöintimahdollisuuksia, joten autosta on mahdollista luoda juuri oman näköinen. Muutoksista huolimatta uuden Micran muotoilu pysyy pohjimmiltaan uskollisena alkuperäisen Micran hengelle.



Uuteen Micraan tulee saataville pysäköintitilan mittausjärjestelmä (Teknassa vakiona), joka helpottaa pysäköintiä ahtaisiin paikkoihin, sekä älyavain, joka mahdollistaa ovien avaamisen ja moottorin käynnistämisen ilman, että avainta tarvitsee kaivaa taskusta tai laukusta.

Voimanlähteet

Perustason 1,2-litrainen moottori antaa tehoa 80 hv ja vääntöä 110 Nm. Moottorin CO2-päästö on 115 g/km.

Seuraavalla tasolla on 1,2 litran DIG-S, joka tuottaa 98 hv:n tehoa ja vääntöä 142 Nm. Turboahdetussa moottorissa on paljon huipputeknisiä ominaisuuksia. Elektroninen kytkin voidaan lisäksi irrottaa alhaisilla ajonopeuksilla. Tämä parantaa moottorin taloudellisuutta ja vähentää tarpeetonta kitkaa.

Tehohäviön vähentämiseksi moottorissa on otettu käyttöön Miller-työkierto. Kun imuventtiili pysyy pitempään auki ja puristussuhde on suurempi, puristustahti on tehokkaampi. Moottorin CO2-päästöt ovat vain 99 g/km, kun se on yhdistetty käsivaihteistoon (115 g/km CVT-vaihteiston kanssa). Yhdistetty kulutus on 4,3 l / 100 km (käsivaihteistolla).

Varustetasot

Uusi Micra tulee tarjolle kolmella varustelutasolla, jotka ovat Visia, Acenta ja Tekna. Siten kaikissa malliversioissa on vakiovarusteena Stop/Start-järjestelmä, kuusi turvatyynyä, vakionopeussäädin nopeudenrajoittimella, ABS-jarrut sekä ESP ajonvakautusjärjestelmä.

Lähtövarustetaso Visian vakiovarusteisiin kuuluu mm. kauko-ohjattu keskuslukitus, sähköikkunat edessä, sähköinen ohjaustehostin sekä 14-tuuman vanteet.

Keskimmäisen varustetaso Acentan mukana tulee lisäksi mm. kromikoristuksia, korinväriset ulkopeilit ja kahvat, 15-tuuman vanteet, kattospoileri, manuaalinen ilmastointi, nahkaratti sekä Bluetooth-yhteys.



Tekna varustetasolta löytyy lisäksi mm. NissanConnect-järjestelmä (5,8 tuuman kosketusnäytön toimintoihin kuuluu navigoinnin ohella Bluetooth-, USB- ja iPod-liitännät), automaattinen ilmastointi, pysäköintitutkat, mokkamainen verhoilu, sumuvalot sekä automaattiset ajovalot, sadetunnistin sekä sähköllä taittuvat ulkopeilit.

Uuden Micran myynti alkaa syyskuun puolivälissä. Edullisimman Micra version hinta on 12 840 euroa (1.2L Visia City). Kallein versio on 1.2L DIG-S Stop / Start System Tekna, joka maksaa 17 540 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin