Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely: Nissan Murano 3,5 V6 Tekna Pack

Yhdysvalloissa vuonna 2003 myyntiin tullut Nissan Murano rantautui Eurooppaan vuonna 2004.
Autoesittely: Nissan Murano 3,5 V6 Tekna Pack

Se on Japanilaismerkin hyvin varusteltu SUV, jonka lähtöhintaa korkeammalla Suomessa on ainoastaan urheilumalli Nissan GT-R.

Murano on rohkeasti muotoiltu katumaasturi, joka erottuu muista niin edestä kuin takaakin katsottuna. Malli on suunniteltu Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Molemmilta puolilta ulos puskevat pakoputket luovat urheilullista tunnelmaa. Takaluukun tilat kärsivät hieman sporttisesta muotoilusta.

Sisustus ja nappulat

Auton sisustassa on käytetty mustaa nahkaa, samoin ohjauspyörässä sekä vaihdekepissä. Mittaristo on ”kolme sylinterinen” ja vaatii hieman totuttelua, sillä sen oranssinpunainen valaistus on silmiinpistävä.

Muranon ohjaamo on täynnä erilaisia nappuloita ja nippeleitä, joilla ohjataan kaikenlaisia sähköisiä varusteita, kuten esimerkiksi ohjauspyöränkorkeutta- ja syvyyttä. Myös etupenkit ovat sähkösäätöiset.

Asettamalla avaimen virtalukkoon ja painamalla start -painikkeesta auton käyntiin, siirtyy istuin ja ohjauspyörä muistiin asetettuun asentoon. Kun auton sammuttaa ja avaimen poistaa omasta kolostaan, siirtyy penkki taaksepäin, ja ratti kohti mittaristoa, jotta kuljettajan on helpompi nousta autosta.

Vakiona lähes kaikki

Koeajoauton Tekna Pack varustetaso on kolmesta tasosta keskimmäinen. Erot tasojen välillä ovat hiuksen hienoja, ja lähes kaikki löytyy vakiovarustelistasta. Esimerkiksi ainoa ero keskimmäisen ja kalleimman paketin välillä on takapenkkiläisille asennettava DVD -järjestelmä.

Takamatkustajien viihtyvyyteen kuuluvat omat penkinlämmittimet sekä penkin selkänojansäädöt, joilla saa aikaan nojatuolimaisen matkustusasennon. Takapenkit saa myös taitettua tavaratilan jatkeeksi jos tarve vaatii.

Yksilöllinen epäkohtako?

Kahteen osaan jaetun takapenkin ulkoreunoilta pitäisi löytyä kangaslenkit joilla selkänojansäätö onnistuu helposti, tässä tapauksessa niin ei kuitenkaan ollut, sillä isomman selkänojan säätölenkki oli hautautunut paikkaan X, ja sinne se myös jäi.

No onneksi tavaratilan puolelle on asennettu vivut, joilla saman operaation voi toteuttaa, mutta entä jos penkille tuulessa ja tuiskussa turvavyöllä asennettava lastenistuin ei mahdu paikalleen selkänojan pystyasennon vuoksi. Lähdepä siitä sitten takaluukun kautta penkkiä säätämään.

Teknologiaa ja turvallisuutta

Auton keskikonsolista löytyy 7-tuumainen LCD -värinäyttö, jonka avulla ohjataan DVD -navigointilaitetta sekä audiolaitteita. Se toimii myös peruutuskameran sekä oikeassa sivupeilissä sijaitsevan kameran näyttönä. Molemmat kamerat osoittautuivat tarpeellisiksi päivittäisessä ajossa.

Vakiovarustukseen kuuluvat myös Bi-xenon-ajovalot, sähkösäätöiset ja lämmitettävät ulkopeilit, sähköllä toimivat ikkunat ja lasikattoluukku, vakionopeudensäädin, automaattinen ilmastointi, 288 W Bose -äänentoistojärjestelmä 11 kaiuttimella ja cd -vaihtajalla.

Turvallisuusvarustukseen kuuluvat esimerkiksi: Nelivetojärjestelmä ABS jarrutehostimella sekä EBD (elektroninen jarruvoiman jako), ESP -ajonvakautusjärjestelmä, 6 turvatyynyä (kuljettaja, etumatkustaja, sivuturvatyynyt ja turvaverhot), aktiiviset pääntuet edessä, Isofix- ja yläosan kiinnikkeet.

Moottori ja hinnat

Auton voimanlähteenä on 3,5 V6 bensiinimoottori, joka tuottaa tehoa 252 hevosvoimaa ja vääntöä 334 Nm. Voima siirtyy joko automaattisen CVT -vaihteiston tai valinnaisesti 6-vaihteisen manuaalilaatikon avulla.

Huippunopeus on 210 km/h ja kiihdytys 0-100 km/h onnistuu valmistajan mukaan 8,0 sekunnissa. Polttoainetta kuluu Nissanin mukaan 10,9 litraa/100km yhdistetyssä ajossa (koeajon aikana keskimäärin 11,9-litraa/100km) ja CO2-päästöjä syntyy 261 g/km.

Murano on kaikin puolin hyvän ja laadukkaan tuntuinen auto. Sen ostajan täytyy kuitenkin olla merkille vihkiytynyt, sillä hintalappu on kova, varsinkin jos otetaan huomioon auton päästöt ja kulutus. Muranon hybridiversio saattaisi herättää kiinnostusta katumaasturien ostajakunnassa, sillä potentiaalia autossa on.

Muranon verolliset hinnat lähtevät 69 995 eurosta ja päättyvät 76 990 euroon. Sen kilpailijoiksi voisi mainita esimerkiksi Lexus RX-450h:n (alk. 81 402,39 euroa), Subaru B9 Tribecan (79 854,41 euroa) ja Volvo XC90 -mallin (alk. 67 978,34 euroa (diesel)).

Lisää ajotuntumasta myöhemmin julkaistavassa autoarviossa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin