Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Astra (2011)

Opel toi Kadettin jälkeläisen, Astran, markkinoille vuonna 1991. Ensimmäisen seitsemän vuoden ajan Astran muoto säilyi samanlaisena, vaikka vuosiin mahtuikin yksi kasvojenkohotus.
Autoesittely Opel Astra (2011)

Astra uudistui perusteellisesti vuonna 1998 ja kolmas mallisarja esiteltiin vuonna 2004. Astra suosio kuitenkin hiipui kolmannen mallisukupolven aikana, ehkäpä auton varsin harmaasta olemuksesta johtuen. Vuoden 2010 alussa, Suomeen rantautui Astran neljäs sukupolvi. Ensi vilkaisulla autoa ei voi ainakaan sanoa tylsäksi.

Ulkopuolelta Astra on uudistui kokonaan edeltäjäänsä nähden. Isoveli Insignian kanssa sillä on paljon yhteisiä muotoja. Astra näyttää kaikin puolin hyvältä ja persoonalliselta, sanoisiko lennokkaalta.

Uusi Astra on 4,42 metriä pitkä ja reilut 1,8 metriä leveä. Edellismalliin verrattuna viisiovinen Astra on pidentynyt lähes parikymmentä senttiä, minkä pitäisi näkyä sisätiloissa.

Myös sisällä on myös tapahtunut täydellinen uudistus edellismalliin verrattuna, mutta aivan tuoreita sisätilojen muodot eivät sentään ole, sillä muotoilu on lähes suoraa kopiota aiemmin esitellystä Insigniasta.

Moottoripuolelta löytyy 1,4-litrainen ahdettu bensiinimoottori. Nykysuuntauksen mukainen pata kehittää Opelin virityksillä 140 hevosvoimaa ja 200 newtonmetriä vääntöä. Yhdistetyn kulutuksen luvataan olevan alle kuusi litraa sataa ajettua kilometriä kohden.

Muita bensiinivaihtoehtoja ovat 1,4- ja 1,6-litraiset vapaastihengittävät sekä 1,6-litrainen ahdettu moottori. Dieseleitä on tarjolla 1,3- 1,7- ja 2,0 litraisina.

Varustelu ja hinnat

Astraan saa valita sopivimman kolmesta eri varustetasosta, Essentiasta, Enjoysta tai Sportista.

Ajonvakautusjärjestelmä ja ilmastointi kuuluvat vakiovarustukseen. Enjoy sisältää Essentian varusteiden lisäksi muun muassa vakionopeudensäätimen, sadetunnistimen, automaattisesti himmenevän taustapeilin, ja sisätilojen lisävalaistuksia. Kallein, eli Sport, sisältää Enjoyn varusteiden lisäksi muun muassa etupenkkien välisen keskikyynärnojan, sport-istuimet ja sport-alustan, sekä kaksialueisen ilmastoinnin.

Mukautuvat AFL-nimiset bi-xenon ajovalot jäävät lisävarusteeksi reilun tonnin lisähintaan. Lisävarustelistalta löytyy myös mielenkiintoinen Opel Eye-paketti, joka sisältää nopeusrajoitusmerkit tunnistavat kameran ja kaistavahdin.

Hinnat alkaen malli on Essentia-varusteinen 1,4-litrainen vapaastihengittävä bensa Astra. Tällöin hintaa tulee vähän yli 19.000 euroa. 1,4-litrainen bensiiniturbo Enjoy-varusteilla maksaa noin 22.500 euroa.

Astran kilpailijoiksi voidaan lukea vaikkapa Mazda3 ja Citroën C4 mallit. 1,6-litraisen Mazda kolmosen hinnat lähtevät vähän alle 19.500 eurosta ja 1,6-litraisen Citroën C nelosen hinnat 18.900 eurosta.

Päivitetty 4.3.2011


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin