Autoesittely Opel Astra 2004-2007 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Astra 2004-2007

Opel Astra oli edellisen mallisarjan alkuvuosina eniten ostettu auto Suomessa.
Autoesittely Opel Astra 2004-2007

Parin viime vuoden aikana myynti kuitenkin romahti: osittain romahdus johtui menetetystä hintakilpailukyvystä, osittain mallin kiinnostavuuden laskusta nuorekkaampien uutuuksien takia. Uusi Astra tulee Opelin nykytyyliin markkinoille vähitellen. Ensimmäisenä ovat vuorossa 5-oviset viistoperät.

Astran korin särmikäs muoto on tuore ja rohkea. Astra on kasvanut kooltaan maltillisesti, mutta sisätilat ovat sopivasti aikaisempaa suuremmat. Vaikka Astra on yhtä leveä kuin esim. uusi Golf, leveyssuunnassa tilaa on muutamia senttejä parhaita kilpailijoita vähemmän. Myös takapenkin jalkatilasta puuttuu muutama sentti luokan tilavimpiin verrattuna.

Takaistuin on edellisen Astran tavoin matalalla, vaikka pääntilan puolesta olisi ollut varaa nostaa istuinta hieman korkeammalle. Edessä Cosmo-mallin urheiluistuimet ovat jämäkät ja sivutueltaan erinomaiset. Istuinosa jää hieman lyhyeksi. Tavaratila on litroina ilmoitettuna eräs luokkansa tilavimmista myös Suomessa vakiona olevan varapyörän kanssa ilmoitettuna. Selitys litroihin löytyy tavaratilan syvyydestä. Tavaratilan pohja on selvästi lastauskynnystä alempana. Monikäyttöasennossa selkänoja jää hieman vinoon eikä pohjasta tule tasaista.

Näkyvyydessä on pieniä puutteita: laskevan kattolinjan takia takaikkuna jää matalaksi, takapilarit ovat Golfin tavoin leveät ja sisäpeili vaikutti vievän tavanomaista enemmän etunäkyvyyttä. Kokonaisuutena näkyvyys on kuitenkin monia kilpailijoita parempi.

Astran moottorivalikoima on laaja. Koeajetussa autossa oli todennäköisesti suosituimmaksi nouseva 1,6-litrainen Twinport (105 hv). Twinport tehostaa palamista osakuormalla ja ilmoitetut kulutuslukemat ovat varsin pieniä. Malliston huipulta löytyvät 2,0-litraiset turbot (170 ja 200 hv). Dieselit ovat Fiat- ja Isuzu-yhteistyön tuloksena syntyneitä 1,7-litraisia (80 ja 100 hv). Myöhemmin tulee myös Fiatilta lähtöisin oleva 1,9-litrainen.

Astran alusta on onnistunut yhdistelmä mukavuutta ja jämäkkyyttä. Alusta on tukevan tuntuinen ja kaarteessa auto tuntuu olevan erinomaisesti kiinni tiessä. Ohjaustunto on luokan parhaimmistoa. Cosmon (ja Enjoyn) renkaat ovat suuret (205/55R16). Kaupunkinopeuksissa jäi vaikutelma, että urissa renkaat eivät ole parhaimmillaan.

Jousitusmukavuus on hieman luokan keskitasoa parempi. Pienet epätasaisuudet alusta selvitti huomaamatta. Koeajoreitin perinteisessä ratakiskojen ylityksessä paljastui, että liikkeellä ollaan varsin pienellä autolla. Kääntöympyrä oli kokoluokan tavanomaista tasoa.

Sileällä päällysteellä Astra on varsin äänetön. Karkealla asfaltilla rengasmelu nousi vähintäänkin tavanomaisiin lukemiin. Moottori on monista aikaisemmista Opeleista poiketen melko ääneltään sivistynyt 4000 kierrokseen asti.

Astran perusmalli on tingitty Essentia ("välttämätön mukana"). Sen varustelussa maininnan arvoista on aktiiviset pääntuet ja CD/MP3-soitin ratissa olevalla kaukosäädöllä. Ilmastoinnin puute ja lisähinta ohjaavat valinnan seuraavaan Enjoy-tasoon, jossa on mm. kuljettajan istuimen korkeussäätö ja korin väriset peilit.

Koeajetussa Cosmossa on mm. nahkareunaiset istuimet, kevytmetallivanteet ja sadetunnistin. Enjoyhyn verrattuna. Lisävarusteista ESP maksaa 850 euroa, 3-osaisen takaselkänojan ja takaikkunoiden sähkölasit sisältävä perhepaketti 804 euroa, parkkitutka ja murtohälytin yhteensä 715 euroa ja vakionopeussäädin 590 euroa. Ilmastoinnin automatiikka maksaa peräti 850 euroa, ajotietokone 400 euroa ja metalliväri kohtuulliset 490 euroa. Varusteita on niputettu moneen pakettiin, mutta lisävarustehinnat ovat melko korkeita ja esim. ajotietokone ja ilmastointiautomatiikka ovat monessa kilpailijassa vakiona.

Kytkin on tavanomaista tunnottomampi ja toimii melko ylhäällä. Lämmityslaitteen säätimet vaativat pientä kurkottelua. Mittarien yläosat jäävät ohjauspyörän taakse ratin luontevassa asennossa. Säilytyslokeroita on vähän tilavan hansikaslokeron lisäksi. Huomautettavaa kertyi siis tavanomaista enemmän. Radion käyttö ja monitoiminäyttöruutu ovat plussaa.

Cosmon nahkareunainen ja koristelistoilla varustettu sisustus on luokassaan ylellisen tuntuinen. Laatuvaikutelma on kohonnut tuntuvasti aikaisempaan Astraan verrattuna, mutta pientä huomauttamista löytyy. Onneksi myös Opelmaisesta vanhahtavuudesta on päästy hallintalaitteissa eroon. Halvempien mallien verhoilu ei ole erityisen laadukas. Frankfurtissa ihmettelin maalipinnan puutteita kirkkaassa valaistuksessa, mutta koeajoautossa ei ollut huomautettavaa. Ikkunapylväissä oleva muovilaatu ja ovien avautuessa esiin tuleva viimeistely antavat myös aiheen pieneen huomautukseen.

Astra Enjoy asettuu varustelu huomioiden hinnaltaan luokan keskitasolle. Esim. Corolla on yli 2000 euroa halvempi. Golf taas on yli 1000 euroa kalliimpi. Auto on hyvin kilpailukykyinen tulokas ja perusasiat on kunnossa.

Vertailussa Volkswagen Golf ja Renault Megane

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin