Autoesittely Opel Combo 2008-2011 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Combo 2008-2011

Combo on Opelin tila-auto, jonka nykyinen malli tuli myyntiin vuonna 2001.
Autoesittely Opel Combo 2008-2011

Tila-auto on samannimisen pienen pakettiauton versio, joka puolestaan perustuu Opel Corsaan, ja tuli automarkkinoille vuonna 1995. Comboa valmistetaan Espanjassa.

Suomalaiset ottivat käyttöönsä 20 uutta Comboa vuonna 2007 - 17 Combo-C:tä ja kolme C-CNG:tä. 90 hevosvoiman Twinport maksaa noin 18 000 euroa (toukokuu 2008). 100 hevosvoiman 1,7 litran diesel vie eteenpäin kalleinta Combo Touria, joka maksaa noin 22 000 euroa.

Valmistaja kutsuu Comboa MiniMPV:ksi (Multi PurpeosVehicle) eli pieneksi tila-autoksi. Tilankäyttöä rajoittaa se, että Combossa käytetään General Motorsin Gamma-alustaa, joka on tarkoitettu pienille automalleille.

Combon kaltaisia pienehköjä tila-autoja kutsutaan myös LAV-autoiksi (Leisure Activity Vehicle), vapaa-ajan autoksi. Niitä markkinoidaan pienten perheautojen halvempina vaihtoehtoina. Tunnetuin LAV lienee Skoda Roomster. Comboa markkinoidaan myös yrityskäyttöön.

Opel Combo on saatavana kahtena korimallina: Combo Van ja Combo Tour. Vaniin mahtuu tavaraa 2,8 kuutiometriä, ja suurimmillaan 3,2 kuutiometriä. Touriin mahtuu 510-2700 litraa tavaraa.

Konepellin alle on tarjolla 1,4 litran Twinport Ecotec- (90 hv), 1.3 CDTI Ecotec- (75 hv)-ja 1,7 litran CDTI Ecotec (100 hv) -moottorit. Lisäksi on myynnissä paineistettua maakaasua (CNG) käyttävä 1,6 litran CNG -moottori (94 hv). Se tuottaa kilometriä kohden 25 grammaa vähemmän hiilidioksidia (133 g/km) kuin vastaava bensiinimoottori, eikä lainkaan hiukkasia. Se kuluttaa vain 4 l/100 km. 1,7 litran diesel vie keskimäärin vain 5,2 l/100 km ja hiilidioksidia pääsee vähän: 140 g/km.

Valmistaja antaa autolle 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuun.

Combo Tour on tarkoitettu perheautoversioksi. Siinä turvavarusteena esimerkiksi turvapoljinjärjestelmä (PRS), joka irrottaa polkimet onnettomuustilanteessa, sekä sivutörmäyssuojat ja valinnaisena teräksinen turvaristikko, joka suojaa kuljettajaa ja matkustajaa, jos kuorma lähtee liikkeelle. Siihen saa runsaasti erilaisia turvallisuutta ja mukavuutta parantavia lisävarusteita. Lisämukavuutta tarjoavat matkustajan istuimen alla oleva tilava laatikko, etuistuinten lukulamput ja tavaratilan lattiaverkko. Valinnainen verhoilupaketti sisältää B- ja C-pilarien väliset säilytysverkot, takaosan kattoverhouksen ja valmiuden pikakiinnitteiselle kattotelineelle. Combo voidaan varustaa kahdella sivuliukuovella.

Vertailu

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin