Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Corsa 2010-2011

Opel on uudistanut Corsan ominaisuuksia vuodelle 2010. Erityisesti alustaa ja jousitusta on pyritty parantamaan.
Autoesittely Opel Corsa 2010-2011

Lisäksi moottoreita on viilattu taloudellisempaan suuntaan. Nyt Corsaan tehdyt uudistukset eivät kuitenkaan näy ulospäin.

Opel toi uuden Corsan markkinoille reilut kolme vuotta sitten niin kolmi- kuin viisiovisena korimallina. Huonosti menestyneeseen edeltäjäänsä verrattuna auto nousi eurooppalaisten suosikiksi ja mallin myynti kattaa noin kolmanneksen Opelin kokonaismyynnistä. Kilpailijoiksi voidaan lukea Fiat Grande Punton ja Volkswagen Polon.

Corsan pituus on lähes tasan 4 metriä eli suunnilleen sama kuin esimerkiksi Corsan kanssa samalle pohjalevylle tehdyssä Fiat Grande Puntossa. Myös VW Polo on lähes samanpituinen.

Parannuksia alustaan ja ohjaukseen

Uusittuun Opel Corsaan on tehty runsaasti ajettavuuteen vaikuttavia parannuksia. Iskunvaimentimia, jousitusta, kallistuksenvaimentimia, taka-akselistoa, ohjausvaihdetta ja ohjaustehostimen toimintaa on kehitetty edeltäjäänsä nähden.

Dieselmoottorisessa ecoFLEX-mallissa on urheilujousitus, mutta pehmeämpi iskunvaimennus niin edessä kuin takana. Kallistuksenvaimennin on nyt aavistuksen jämäkämpää tekoa niin bensiini- kuin dieselmalleissa.

Ohjauksen parantaminen on yksi eniten uudistuneen Opel Corsan ominaisuuksiin vaikuttavista tekijöistä. Tarkempi ohjaustunto erityisesti ohjauksen keskialueella vaikuttaa alustan säätöjen ohella positiivisesti Corsan suuntavakavuuteen. Lisäksi ohjaustehostimen sähkömoottoria säätelevään ohjelmistoon on tehty muutoksia, jotka parantavat auton ajettavuutta niin pienillä kuin suuremmilla nopeuksilla.

Tilat

Tavaratila on kooltaan tavanomainen ja malliltaan selkeä. Tavaratilan välipohjan saa kahteen asentoon, joista ylemmässä pohja asettuu samalle tasolle kuin kaadetut takaselkänojat. Hattuhyllyn saa näppärästi käännettyä selkänojaa vasten nojien ollessa pystyssä. Välipohjan alla on runsaasti säilytystilaa. Varapyörä on valitettavasti Suomen varustuksesta jätetty pois. Takaluukun aukko on alareunastaan hieman ahdas - kapea ja pyöreämuotoinen.

Corsan sisätilat on mitoitettu neljälle aikuiselle. 185-senttisen takana mahtuu mukavasti istumaan saman pituinen niin polvitilojen kuin pääntilan osalta. Kilpailijoihin verrattuna pääntilaa on erityisen hyvin, polvitilaa hieman keskimääräistä enemmän. Leveyssuunnassa Corsa on yhtä kapea kuin muutkin pikkuautot. Etuistuimen pituussäätövara riittää erittäin pitkällekin kuljettajalle.

Näkyvyydessä puutteina ovat keulan näkymättömyys kuljettajan paikalle ja loivat etupilarit. Pienistä kolmioikkunoistakaan ei ole Corsassa juurikaan hyötyä. Taakse näkee varsin hyvin.

Varustetasot ja hinnat

Corsasta tulee Suomen markkinoille uusi Enjoy 111-vuotisjuhlamalli, jolla Opel juhlistaa merkin historiaa. Paremmin varusteltu Enjoy 111 on saatavana kaikkien moottoreiden yhteydessä lukuun ottamatta vain OPC-versioon kuuluvaa 1.6 Turboa. Corsan kaikkien Enjoy 111-versioiden vakiovarusteluun kuuluvat muun muassa ESP-ajonvakautus, kuusi turvatyynyä, vakionopeudensäädin, ajotietokone, ilmastointilaite sekä CD-radio -audiojärjestelmä ohjauspyöräsäätimin.

Uudistuneen Opel Corsan hinnat alkavat kolmiovisen Advantage-varustetason 1,2 Twinport-mallin 12 547 eurosta. Samalla moottorilla varustettu kolmiovinen Enjoy 111 maksaa 14463 ja viisiovinen 15205 euroa. Erittäin taloudellisen 1.3 CDTI ecoFLEXin hinta on kolmiovisena vajaat 17400 euroa ja viisiovisena noin 750 euroa enemmän.

Moottorit

Corsan koko moottorivalikoimaan on tehty muutoksia. Bensiinimoottoreihin on tarjolla vaihteistoja kahdella eri välityksellä sekä eri tehoversioita. Suomen mallisto alkaa 51 kilowatin (70 hv) tehoisella 1,2 litran bensiinimoottorilla, jonka yhdistetty polttoaineenkulutus on 5,3 l/100 km ja CO2-päästöt 124 g/km. Tämän moottorin yhteydessä on Suomessa aina viisivaihteinen käsivalintainen vaihteisto.

Uudesta 1,4-litraisesta moottorista tuodaan Suomeen kahta tehoversiota, joista 87 hv tehoinen on varustettu käsivalintaisella ja 100 hv tehon tuottava automaattivaihteistolla. Huippumalli Corsa OPC:n 1,6-litraisen turbomoottorin teho on edelleen 192 hv, mutta sen polttoaineenkulutus on laskenut 7,3 litraan sadalla kilometrillä.

Dieselmoottoriksi on tarjolla kaksi tehoversiota 1,3-litraisesta CDTI:stä. Opel-malliston pihein voimanlähde on 95 hv:n tehoinen 1.3 CDTI ecoFLEX, jonka yhdistetty polttoaineenkulutus on 3,7 litraa sadalla kilometrillä. Sen tuottamat hiilidioksidipäästöt ovat viisiovisessa korimallissa 99 grammaan kilometrillä. Toinen dieselvaihtoehto tuottaa 90 hv:n tehon ja on tarjolla Opelin kuusivaihteisen automatisoidun Easytronic-vaihteiston kanssa. Tämän mallin yhdistetty polttoaineenkulutus on 4,8 l/100 km.

Corsa antaa selvästi edeltäjäänsä kilpailukykyisemmän vaikutelman. Ominaisuudet ovat kokonaisuutena lähellä luokan kärkeä ja ulkonäkö miellyttää useimpia. Hintataso on myös kilpailijoiden tasolla, joten menestyksen edellytykset ovat olemassa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin