Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Insignia Country Tourer 2014

Viime syksynä uudistunut Opel Insignia -perhe kasvaa vuodelle 2014 aivan uudenlaisella mallilla. Insignia Country Tourer tarjoaa nelivedon ja perusmalleja paremman maavaran.
Autoesittely Opel Insignia Country Tourer 2014

Viime syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä esitelty Insignia Country Tourer on aivan uudenlainen malli, jollaista Opelilla ei ole aiemmin valmistanut. Insignian linjoihin on lisätty maasturimaista henkeä, jolle löytyy merkin mukaan myös katetta.

Country Tourer poikkeaa ilmeeltään muista Insignioista, sillä edessä ja takana on metallinvärinen suojapaneeli puskurin alla. Myös etu- ja takavalot ovat erilaiset kuin muissa Insignia-malleissa. Kuoppaisilla reiteillä on iloa vakiomallia 20 mm suuremmasta maavarasta sekä kookkaista pyöristä. Ulkonäköeroihin kuuluvat myös kylkien alaosien sekä pyöränaukkojen suojalistat sekä kaksoispakoputkisto takana.



Country Tourerin tavaratila on samankokoinen kuin Sport Tourerissa eli 540 litraa. Takaluukku toimii sähköllä ja takapenkkien keskikyynärnojan takaa löytyy suksiluukku.

Vain nelivetoisena

Insignia Country Tourerissa on aina elektronisesti ohjattu Haldex-kytkimellä toteutettu neliveto ja elektroninen tasauspyörästön lukko varmistamassa kulkua vaikeissakin olosuhteissa. Voimaa voidaan välittää 0-100 prosenttia etu- ja takapyörien välillä, joten Country Tourer liikkuu hyvällä kelillä pelkällä etuvedolla.

Mikäli etupyörien pito vähenee, ohjataan voimaa automaattisesti myös takapyörille. Taka-akselilla on elektroninen tasauspyörästön elektroninen lukko eLSD (electronically-controlled Limited Slip Differential), joka välittää voimaa parhaalla mahdollisella tavalla takapyörien kesken.



Monipuolinen nelivetojärjestelmä takaa hyvän pidon huonoissa olosuhteissa. Sen lisäksi mukautuvan nelivedon toiminta varmistaa paremman suuntavakavuuden ja aktiivisen turvallisuuden kaikissa tilanteissa. Neliveto on toteutettu niin, että auto lähtee liikkeelle, vaikka kolme pyörää olisi liukkaalla, ja vain yhdellä pyörällä olisi pitoa.

Turbomoottorit ja varusteet

Opel on valinnut Insignia Country Tourerin moottoriksi kolme ahdettua vaihtoehtoa. Bensiinimoottorina on uusi 2,0 SIDI eli suorasuihkutusmoottori, joka kehittää 184 kW (250 hv) ja 400 Nm vääntömomentin.

Suomeen tuotavissa Insignia Country Tourereissa on aina kaksilitrainen dieselmoottori joko yhdellä tai kahdella ahtimella. Insignia Country Tourerin 2,0 CDTI moottori kehittää 120 kW (163 hv) ja 350 Nm vääntömomentin. Tällä voimanlähteellä keskikulutus on 5,6 l/100 km ja CO2-päästöt 147 g/km. Käsivalintaisella vaihteistolla varustetun mallin hinta on 39 994,19 euroa.



Toisena vaihtoehtona on Insignia Country Tourer BiTurbo, jonka moottorissa on voimaa 143 kW (195 hv) ja vääntömomentti on tasan 400 Nm. BiTurbon keskikulutus on 6,6 l/100 km ja CO2-päästöt 174 g / km. Mallia tuodaan Suomeen kuusivaihteisella automaatilla varustettuna, ja sen hinta on 43 996,73 euroa.

Yhteistä molemmille vaihtoehdoille on varsin kattava varustelu. Opel Insignia Country Tourerissa on vakiovarusteina muun muassa 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, palkitut mukautuvat AFL-kaksoisksenonvalot, älyavain, mukautuva alustajärjestelmä ja lämmitettävä ohjauspyörä. iPhonen käyttäjät voivat ladata puhelimeensa sovelluksen, joka hakee tarvittaessa käyttöohjeita auton eri toiminnoista. Ohjeet löytyvät kohteesta otetun kuvan perusteella.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin