Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Zafira Tourer 2013

Vuoden 2011 lopulla Frankfurtin autonäyttelyssä esitelty Opel Zafira Tourer tuli myyntiin Suomessa alkuvuodesta 2012.
Autoesittely Opel Zafira Tourer 2013

 

Ensimmäiseen, vuonna 1999 esiteltyyn Zafiraan verrattuna pituutta on jo 34 cm enemmän ja Zafira Tourer on jo pitempi kuin esim. edellinen Ford Galaxy. Zafiran vahvuus on aina ollut kolmannen istuinrivin näppärä piilottaminen tavaratilan pohjaan silloin, kun lisäpaikoille ei ole tarvetta. Tämä ominaisuus on edelleen tallella.

Keskirivin kolmea erillistä istuinta voi siirtää yksi kerrallaan ja tilaa on runsaasti. Leveyttä riittää kolmellekin matkustajalle ja polvitilaa on ruhtinaallisesti. Istuimet ovat lähes etuistuimien veroiset. Keski-istuin on kuitenkin tavalliseen tapaan muita kapeampi.

Myös etuistuimet ovat hyvät. Avaimia mukavuuteen ovat istuimien riittävä mitoitus ja kunnollinen sivutuki. Istuimet saa myös säädettyä varsin alas, jos ei pidä tila-automaisesta ajoasennosta. Kaikkiaan ajoasento on miellyttävä, mitä ei voinut sanoa edeltäjästä. Mittava keskikonsoli heikentää väljyyden tunnetta edessä.



Tavaratilaa on 7-hengen asennossa yhtä vähän kuin ennenkin, mutta takimmaiset istuimet kaadettuna tilaa on mainiot 710 litraa. Myös keskirivi taittuu tarvittaessa samaan tasoon kuin takarivi, joten tasaista pohjaa on pitkästi. Penkkien taittelu on helppoa. Zafiran kiistattomana etuna on se, että normaalisti käytössä on runsaasti tavaratilaa, mutta kaksi lisämatkustajaakin mahtuu tarvittaessa mukaan.

Näkyvyys eteen on edeltäjää parempi, sillä etupilarit eivät rajoita näkymää yhtä paljon. Taakse näkyvyys on hieman rajallista. Kääntöympyrä on suurehko.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Varustetasoja on kolme; Pro, Enjoy ja Cosmo. Pro varustetaso tarkoittaa, että auto on viisipaikkainen ns. lähtötason malli. Enjoy sisältää mm. aktiiviset pääntuet, vakionopeussäätimen, sähkölasit myös takana, nahkaratin, lukuvalot edessä ja takana, ajotietokoneen ja manuaali-ilmastoinnin. Noin 3000 euroa kalliimmassa Cosmossa on mm. automaatti-ilmastointi, kevytmetallivanteet, sadetunnistin, kaukovaloautomatiikka, tummennetut takaikkunat ja sumuvalot. Hintaeroon nähden tavaraa tulee Cosmossa miltei tavanomaista enemmän. Osan näistä varusteista saa pakettihinnoiteltuna Enjoyhin.

Sisustuksen tyyli on nykyaikaistunut vähintään yhtä paljon kuin ulkoasu. Sisustus on pitkälti lainaa Astrasta ja Insigniasta. Kojelauta on varsin näyttävä, mutta käyttö ei ole kaikkein selkeintä. Säilytyslokeroita on runsaasti. Hansikaslokero on pienehkö eikä perusvarustein keskikonsolia ole hyödynnetty kovin tehokkaasti. Lisähintaan (Cosmossa vakio) saa näppärän, kiskoilla liukuvan keskikyynärnoja/säilytyslokerojärjestelmän. Sisustuksen laatu on melko hyvä.



Moottori ja suorituskyky

Bensiinimoottoreista Zafira Toureriin on tarjolla kaksi eritehoista ahdettua 1,4-litraista (120 ja 140 hv) sekä ahdettu 1,6-litrainen (125 kW/170 hv). 120 hevosvoimainen moottori on tarjolla vain viisipaikkaiseen versioon. Dieselvaihtoehtoina on kolme eritehoista 2,0-litraista 130 hv, 165 hv ja BiTurbo 195 hv. Zafira Tourerin saa myös 1,6-litraisena 150 hv maakaasuversiona. Bensakoneet ja tehokkaamman dieselin saa myös automaattivaihteisena. Vaihteistot ovat 6-vaihteisia. Moottorien keskikulutukset vaihtelevat 4,5 l -7,2 l/100 km välillä ja CO2-päästöjä syntyy 119-169g/km.

Zafira Tourer on onnistunein Opel-malli pitkään aikaan, jollei Adamia lasketa mukaan. Sen vahvuuksia ovat muunneltavuus, keskirivin tilat, ajettavuus, mukavuus ja melutaso. Ulkomitat ovat kilpailijoihin verrattuna suuret ja moottorien ominaisuudet eivät ole parhaimmiston tasolla. Hinnoittelu on hyvin lähellä kovimpia kilpailijoita.

Edullisin Zafira Tourer on viisipaikkainen versio, joka maksaa 27 589 €. Edullisin seitsemänpaikkainen on 1,4-litrainen 140 hv Turbo ecoFLEX Start/Stop Enjoy, joka maksaa 29 996 €. Kallein on tehokkain 2.0 CDTI BiTurbo Cosmo, joka maksaa 39 993 €.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin