Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Porsche 911 Targa 2014

Porsche esitteli uuden 911-mallin yleisölle North American International Auto Show -autonäyttelyssä (NAIAS) Detroitissa. Malli on ensimmäinen, jossa yhdistyvät perinteinen Targa-konsepti ja moderni kattotekniikka.
Autoesittely Porsche 911 Targa 2014

Uudessa mallissa on alkuperäisestä Targa-mallista tuttu leveä palkki B-pilarien tilalla, siirrettävä katto-osio etuistuinten yläpuolella ja kaartuva takaikkuna ilman C-pilaria. Klassisista malleista poiketen uuden Targan katto-osio voidaan avata ja sulkea helposti painikkeella. Painiketta painamalla täysin automaattinen kattojärjestelmä sulkee katon takaistuinten taakse.

Vakiovarusteena oleva takavetopainotteinen PTM-neliveto on tyypillinen Porschen ominaisuus. Se takaa, että myös uusi 911-malli tarjoaa optimaalisen ajodynamiikan kaikilla teillä sääolosuhteista riippumatta.



Näiden ominaisuuksien ansiosta uusi 911 Targa on huippulaadukas ja innovatiivinen versio vuoden 1965 klassisesta mallista. Malli muistuttaa paljon 911 Carrera 4 Cabriolet -malleja: mallien tekniikka ja kori ovat lähes yhteneväiset aina ikkunalinjaan saakka. Nelivedoille tyypillinen leveä takapuskuri, targa-kaari ja kupolimallinen takaikkuna antavat uudelle 911-mallille urheilullisen ulkonäön ja matalan profiilin.

Kaksi nelivetoista mallivaihtoehtoa

Edeltävän mallin tavoin uudesta Targa-mallista on saatavana kaksi versiota, jotka ovat molemmat nelivetoisia. 911 Targa -mallissa on 3,4-litrainen ja 350-hevosvoimainen (257 kW) bokserimoottori. Porsche Doppelkupplung -vaihteistolla (PDK) ja Sport Chrono -paketilla varustettu malli kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa vain 4,8 sekunnissa, ja mallin huippunopeus on jopa 282 km/t. Mallin uuden eurooppalaisen testisyklin (NEDC) mukaiset polttoaineenkulutusluvut ovat vaihteistosta riippuen 9,5–8,7 litraa sadalla kilometrillä, mikä on hiilidioksidipäästöissä mitattuna 223–204 g/km. 



Malliston huippumalli on 911 Targa S, jossa on 400 hevosvoimaa (294 kW) ja jonka iskutilavuus on 3,8 litraa. Mallin huippunopeus on 296 km/t, siinä on vakiona PDK-vaihteisto ja Sport Chrono -paketti ja malli kiihtyy 0-100km/h 4,4 sekunnissa. Mallin polttoaineenkulutus vaihtelee vaihteistosta riippuen10,0 litrasta 9,2 litraan sadalla kilometrillä, mikä vastaa hiilidioksidipäästöissä 237–214 g/km. Molemmat autot ovat Euro 6 -päästöstandardien mukaisia.

Uudet 911 Targa -mallit saapuvat markkinoille toukokuussa 2014. Suomessa uusi 911 Targa tulee maksamaan 180 115,27 € ja 911 Targa S 208 925 € sisältäen arvolisäveron ja autoveron.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin