Autoesittely Renault Grand Scenic 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Renault Grand Scenic 2012

Renault Grand Scénic uudistui tammikuussa 2012. Uudistuksen myötä auto sai uuden ilmeikkäämmän keulan LED-päivävaloilla sekä uusia taloudellisempia moottoreita.
Autoesittely Renault Grand Scenic 2012


Scénic ja Grand Scénic ovat ensimmäiset Renault-mallit, joihin on saatavana Renault Visio System -järjestelmä. Järjestelmän toiminto perustuu kameraan joka sijaitsee auton tuulilasin ja taustapeilin välissä. Järjestelmä parantaa kuljettajan tarkkaavaisuutta ja yöllä/hämärässä näkemistä kaistavahdin ja automaattisen kaukovalojärjestelmän avulla.

Kaistavahti varoittaa kuljettajaa auton ajautuessa kaistaviivan (katkoviivan tai tien ulkoreunan merkkiviivan) yli tahattomasti, eli silloin kun vilkku ei ole käytössä. Kamera tunnistaa kaistaviivat ja auton asennon ja mikäli auto ajautuu viivan yli, varoitin antaa äänimerkin ja lisäksi kojetaulun näytölle ilmestyy varoitusmerkki.

Automaattinen kaukovalojärjestelmä maksimoi kaukovalojen käytön jotta tien valaisu on kuljettajalle optimaalinen. Edessä oleva kamera analysoi auton edessä olevaa ympäristöä jonka perusteella kauko-/lähivalot kytkeytyvät automaattisesti päälle liikennetilanteesta riippuen.

Vakionopeussäädin ja nopeudenrajoitin on Suomen mallistossa vakiona Expression-varustetasosta lähtien. Kaistanvaihtovilkku on vakiovarusteena kaikissa versioissa – kevyellä vivun painalluksella vilkku välähtää kolmesti ja varoittaa siten muuta liikennettä kuljettajan aikeista vaihtaa kaistaa. Toinen varustetaso on Dynamique.

Grand Scénicin tavaratila vetää 208 litraa, kun 3. istuinrivi on käytössä. Kun kolmas penkkirivi taitetaan alas kasvaa tila 702 litraan. Kaikki takapenkit taitettuna kasvaa tila kattoon asti mitattuna 1863 litraan.

Moottorit

Scénic ja Grand Scénic ovat ensimmäiset Renault-mallit joissa esitellään uusi matalapäästöisempi Energy dCi 110 -dieselmoottori. Lisäksi saatavana on jo edeltävästä mallistosta tuttu dieselmoottori Energy dCi 130 (CO2 -päästöt 115 g/km, yhdistetty kulutus 4,4 l/100 km). Renault on yhdistänyt teknisen F1-osaamisensa ja uusien Energy-moottoreiden kehittämisen (esimerkiksi Start&Stop-toiminto ja jarrutusenergian talteenotto).

Molempiin malleihin on saatavilla myös Renaultin tuliterä bensiinimoottori, Energy TCe 115, jonka pakokaasupäästöt ovat n. 135 g/km ja yhdistetty kulutus 5,9 l/100km.

Suomen Scénic ja Grand Scénic 2012 mallisto sisältää seuraavat moottorit: Energy 1,5 dCi 110 Start&Stop, 1,5 dCi EDC, Energy 1,6 dCi 130 Start&Stop sekä Energy TCe 115 ja TCe 130.

Grand Scenicin hinnat Suomessa liikkuvat n. 26.500 ja 30.000 euron välillä. Vertailussa Grand Scénicin rinnalla Citroën Grang C4 Picasso ja Seat Alhambra.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin