Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Renault Megane 2001-2002

Syyskuussa 1995 julkistettiin Renault Mégane, joka korvasi mallistossa 19:n. Suomeen Mégane ehti maaliskuussa 1996.
Autoesittely Renault Megane 2001-2002

Méganen muotoilussa toistuivat ellipsit niin ulkona kuin sisälläkin. Mégane.ei juurikaan kasvanut kooltaan edeltäjäänsä verrattuna. Akseliväli oli 4 cm pitempi, mutta kokonaispituus kutistui kolmella sentillä. Sisätilat olivat entisen kokoiset, mutta tavaratila entistä pienempi. 

Pienillä edistysaskelilla Renault säilytti asemansa kokoluokan parhaimmistossa. Kehitystä tapahtui mm. kolariturvallisuudessa, jarruissa ja varustetasossa. Méganen ehkä ylivoimaisin ominaisuus markkinoille tullessaan oli turvallisuus. Eräs tuore turvallisuusratkaisu oli turvavyön kiristimien voimanrajoittimet. 

Suomeen tuodut moottorivaihtoehdot olivat 1.6e 75 hv, 1.6 90 hv, 2.0 114 hv, 2.0 16V 150 hv ja 1.9D 64 hv. 1,6-litrainen oli suurennettu 1,4-litraisesta Energy-moottorista.

19:n tavoin 2,0-litraisessa oli takajousituksessa 4 vääntösauvaa. Myös 1,6-litraisen ajettavuus oli kuitenkin ongelmaton.

Syksyllä 1997 esiteltiin moottorivalikoimaa täydentämään 1.9 dTi, jossa oli tehoa 98 hv.

Vaikka suomalainen mainosmies väänsi 5-ovisenkin korimallin nimen harhauttavasti Coupéksi, oli mallistossa myös oikea 2-ovinen Coupé. Sen akseliväli oli vain 247 cm eli 11 cm normaalia Méganea vähemmän. Takapenkin tilat olivat varsin ahtaat ja pienellä luukulla varustettu tavaratila epäkäytännöllinen. 

Syksyllä 1996 mallistoa täydensi porrasperäinen korimalli, joka tunnettiin nimellä Classic. Sen 510-litrainen tavaratila oli eräs luokkansa suurimmista. 

Perusmallin tunnus oli jälleen RN. Se sisälsi mm. ohjaustehostimen, kuljettajan turvatyynyn, kauko-ohjattavan keskuslukituksen ja 2-osaisen takaselkänojan. Kokonaisuutena varustelu oli kuitenkin varsin köyhä.

RN-mallin verhoilu oli yhdistelmä plyysiä ja pyöreäkuvioista kangasta. Classicissa myös RN-verhoilu oli plyysiä.

ABS-jarrut tulivat vakiovarusteeksi vuoden 1997 lopussa.

RT-mallin plyysiverhoilu oli näyttävä, mutta muuten sisustus ei ollut kovin laadukkaan tuntuinen. Classicissa kangas oli kuvioinniltaan hillitympää.

RT:n varusteluun sisältyi mm. lämmitettävät sähköpeilit, sähkölasit edessä, sumuvalot, takaniskatuet, ulkolämpömittari, sävylasit ja kuljettajan istuimen korkeus- ja ristiseläntuen säädöt.

Mégane Cabriolet esiteltiin syksyllä 1996 ja se perustui luonnollisesti Coupén lyhyempään koriin. Cabrioletin valmisti Karmann Saksassa. 16V-mallissa oli sähkötoiminen katto, vuosimallissa 2000 se tuli myös 1,6-litraiseen.

Maaliskuussa 1999 oli perusteellisen faceliftin aika. Suurimmat muutokset oli keulassa. Myös puskurit ja takavalot olivat uudet. Classicin perässä oli kromilista. Uutta oli myös 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuu.

Uudet moottorit olivat 1.4/75 hv, 1.4 16V/95 hv, 1.6 16V/110 hv ja 1.9 dTi/100 hv. 2,0-litrainen suorasuihkutusmoottori (140 hv) tuli Suomeen vain Cabriolet-mallina. 1,4-litraisia lukuun ottamatta siirryttiin 15" pyöriin, joihin sopivia talvirenkaita (185/60R15) ei ole tarjolla monellakaan merkillä. 4 vääntösauvan taka-akselisto oli nyt kaikissa malleissa. 

Varustevaihtoehdot kantoivat Suomessa kirjainten sijasta tunnuksia Confort, Grand Confort ja Sport. Varustelu vastasi suunnilleen entistä RT-tasoa. Lisänä oli ajotietokone, matkustajan turvatyyny, sivuturvatyynyt sekä takaistuimen kolmas rullavyö ja pääntuki. 

Erot varustetasojen välillä olivat pieniä. Grand Confortissa oli Confortin lisäksi sähkölasit takana, takaistuimen keskikyynärnoja, nahkaratti ja Renaultin erikoiset etupääntuet. Sportissa oli kevytmetallivanteet, nahkaratti, valkopohjaiset mittarit, takaspoileri ja sport-etuistuimet.

Vuonna 1999 uusi korimalli Mégane-perheessä oli farmari, joka valmistettiin Turkissa.

Syksyllä 2000 muuttuivat varustetasot niin Méganessa kuin Scénicissä. Perusmalliksi tuli suunnilleen vanhaa RN-tasoa vastaava Authentique. Expression vastasi entistä Confortia ja huipulla olivat Dynamique ja Privilege, joista Dynamiquessa oli sport-istuimet ja -verhoilu. Kaikissa malleissa oli nyt hätäjarrutustehostin. 

Samaan aikaan korvattiin 1.9 dTi uudella Common Rail -dieselillä (1.9 dCi 105 hv). Ilmastointilaite tuli Méganeen vakiovarusteeksi lokakuussa 2001.

Méganen myynnin kehitys Suomessa oli nousujohteista loppuun asti. Alkuvuosina se jäi rekisteröintitilastossa kymmenennen sijan huonommalle puolelle, mutta vuonna 2002 se oli 7. sijalla. Myyntikehityksessä auttoivat faceliftin yhteydessä tehdyt parannukset sekä hintakilpailukyvyn jatkuva parantuminen. Lopussa Mégane tarjosi hyvinkin kattavan varustepaketin tuoreempia kilpailijoita edullisempaan hintaan.

Vertailussa Volkswagen Golf ja Honda Civic


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin