Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Seat Exeo 2010-2011

Edellisen, vuonna 2001 markkinoille tulleen Audi A4-sukupolven tuotantolinjat rahdattiin valmistuksen päätyttyä Espanjaan sisarmerkin tehtaalle ja tuloksena oli hämmästyttävän vähillä muutoksilla uusi auto, Seat Exeo.
Autoesittely Seat Exeo 2010-2011

Ulkonäön osalta keulan ja perän muotoja on hieman modernisoitu. Kehityskustannuksissa säästettiin ja pienin kustannuksin saatiin uutta myytävää. Vanha A4 maksoi viimeisessä hinnastossaan autoveron alennuksen jälkeen 2.0 TDI -versiona noin 38 500 euroa. Nyt vastaavan Exeon saa alle 27 000 eurolla.

Tilat

Exeo on pituudeltaan vain 3 cm esim. Toyota Avensista lyhyempi. Sisätiloiltaan Exeo jää kuitenkin Corollaakin pienemmäksi. Etenkin polvitilaa takana on niukasti.180-senttisen kuljettajan takana on juuri tilaa saman mittaiselle takamatkustajalle, mutta pidemmät eivät suosiolla peräkkäin sovi. Pääntilaa on niukahkosti niin edessä kuin takanakin. Edessä tämä johtaa siihen, että pitkän kuljettajan on pidettävä etuistuimen korkeussäätö alhaalla.

Leveydeltään Exeo on jäänyt jälkeen nykykehityksestä ja tämä näkyy myös sisäleveydessä. Istuimet ovat kovat, mutta muotoilultaan onnistuneet niin edessä kuin takanakin. Ajoasento on muuten hyvä, mutta leveän keskikonsolin takia kaasujalan polvella on niukasti tilaa. Tavaratila on melko syvä, mutta kokonaisuutena pienehkö ja lastausaukko on hyvin pieni.

Exeon perusrakenteen ikä näkyy positiivisesti näkyvyydessä. Auton muoto on selkeä ja etupilarit nykymittapuulla poikkeuksellisen pystyt. Ulkopeilit ovat melko hyvät. Kylkilistat kuuluvat vakiovarusteisiin. Kääntöympyrän halkaisija on pienehkö.

Varustetasot

Varustetasoja on kolme. Perusmalli Referencen varusteista voidaan mainita mm. 6 turvatyynyä, aktiiviset pääntuet, ajotietokone, radio/CD ja 2-alueinen automaatti-ilmastointi. Noin 300 euron mukavuuspaketin valitsevat varmaan kaikki Referencen ostajat. Siihen sisältyy mm. vakionopeussäädin ja keskikyynärnoja edessä.

Stylessä ja Sportissa nämä varusteet ovat vakiona ja lisäksi mm. kevytmetallivanteet, rengaspainetunnistin ja nahkaratti. Vain Sportiin sisältyy urheiluistuimet ja haluttaessa urheilualusta. Vain Stylessä puolestaan on mm. sadetunnistin, peruutustutka ja himmenevä sisäpeili. Hinnaltaan Sport ja Style ovat samanhintaisia.

Metalliväri on runsaan 600 euron hinnaltaan puolta halvempi kuin Audiin aikoinaan. Maahantuojan suosittelema lisävaruste on ajonopeuden mukaan säätyvä ohjaustehostus, joka maksaa noin 300 euroa. Bixenon-ajovalot kaarrevalojärjestelmällä saa noin 1000 eurolla.

Kojelauta ja säätimet

Kojetaulun muotoilusta ei ulkomuistista pysty sanomaan mitään eroavaisuuksia vanhaan A4:ään - paitsi sen, että kojetaulun yläosa pyöreine tuuletussuuttimineen on peräisin A4 Cabrioletista. Rattiin on tietysti vaihdettu Seatin logo. Sisustus on edelleen äärimmäisen laadukkaan oloinen.

Lämmityslaitteen säätimien yksinkertaisen kulmikkaat säätimet näyttävät entistäkin vanhanaikaisemmilta. Etuistuimen keskikyynärnoja soveltuu käyttötarkoitukseensa erinomaisesti, mutta hankaloittaa käsijarrun käyttöä ja hieman myös vaihteen vaihtamista. Säilytyslokeroita on melko niukasti. Hallintalaitteet toimivat hyvin. Vakionopeussäätimen kytkimet pitäisi olla ratissa alhaalla sijaitsevan viiksen sijaan. Jarrut toimivat ainakin uutena varsin terävästi - kuin edellisessä A4:ssä.

Moottorit hinnat

Dieselmoottoreiksi Seat on saanut uusimpia, yhteispaineruiskutuksella varustettuja 2.0 TDI-versioita. Tehot ovat 105 kW/143 hv ja 125 kW/170 hv. Syksyllä Suomeen saadaan myös 88 kW/120 hv versio. Bensapuolella nykytasoa on vain 2.0 TSI (147 kW/200 hv). Vanha 1,6-litrainen on jätetty Suomen valikoimista pois ja perusmoottorina on perinteikäs 1.8T (110 kW/150 hv). Automaattivaihteiston saa ainoastaan 2.0 TSI versioon.

Exeo on saatu Suomeen kilpailukykyisin hinnoin. Kovin montaa kilpailijaa ei saa vastaavantehoisella dieselillä alle 30 000 eurolla. Exeo on laadukkaasti tehty ja ominaisuuksiltaan kilpailukykyinen auto. Sen tarjoamat tilat ovat kuitenkin kovin pienet. Farmariversio tarjoaa toki pienellä lisähinnalla hieman parempaa kuljetuskapasiteettia.

Vertailuun otettiin Alfa Romeo 159:n ja edellä mainitun Toyota Avensiksen 170 ja 177 hevosvoimaiset dieselmallit.

Päivitetty 24.4.2010


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin