Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Seat Toledo (2008)

Autoesittely Seat Toledo (2008)

Seat Toledo tuli markkinoille vuonna 1992, ja nykyinen kolmas sukupolvi on ollut myynnissä vuodesta 2005. Toledo kuuluu eurooppalaisessa kokoluokituksessa C-segmenttiin eli keskikoisiin autoihin. Se kilpailee asiakkaista mm. Ford Focuksen ja Nissan Qashqain kanssa.

Seatia valmistetaan Espanjassa, mutta se on osa Volkswagen-konsernia. Toledon alustassa ja moottoreissa onkin paljon yhteistä Volkswagenin ja Audin mallien kanssa, erityisesti VW Golfissa on samankaltaisuutta.

Seat Toledon myyntipuheessa väitetään, että tässä autossa "urheilullisuus ja käytännöllisyys yhdistyvät aidosti ja toimivasti". Toledon pitäisi sopia hyvin sekä kovaan työhön että aktiiviseen ja liikkuvaan vapaa-aikaan. Pyrkimys näkyy ainakin muotoilussa. Keula on lyhyt, tuulilasi tavallista avarampi ja koko auto vauhdikkaan sukkula- tai pisaramainen. Keulasta ja ajovaloista tulee helposti mieleen kissaeläin.

Hätäjarrutustehostimella varustettu ESP-ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste, samoin TCS-luistonestojärjestelmä. Toledossa on törmäysvoiman tunnistavat sensorit, jotka aktivoivat turvalaitteita tarvittaessa. Toledon liikkeellepanevan voiman voi valita kahdesta bensiini- (1,6 l / 102 hv ja 2,0 l / 150 hv ja ja kahdesta dieselmoottorista (1,9 l / 105 hv ja 2,0 l / 140 hv).

Vakiovarusteisiin kuuluvat mm. automaatti-ilmastointi, vakionopeudensäädin, ajotietokone, radio ja cd- sekä MP3-soittimet ja Isofix-lastenistuinkiinnikkeet takana. 5-oviseen Toledoon mahtuu 500 litran kuorma. Lokerot, suksiluukku ja verkot helpottavat tavarakuljetusta.

Reference on perusmalliversio ja sen varusteisiin kuuluvat mm.

16 tuuman teräsvanteet ja koristekapselit, ajovalojen sähköinen korkeudensäätö, ohjauspyörän korkeus- ja syvyyssäätö ja kahdessa osassa kaadettava takaistuin (2/3-1/3). Mukana on myös radio ja cd- sekä MP3-soitin kuuden kaiuttimen kera. Ajamista helpottavat vielä ajotietokone, vakionopeudensäädin ja huoltovälinäyttö.

Stylance-tason varusteita ovat esimerkiksi 16 tuuman kevytmetallivanteet, nahkalla verhoiltu ohjauspyörä ja vaihdekepin nuppi, tuulilasinpyyhkimien sadetunnistin, 8 kaiutinta äänentoistossa ja pysäköintitutka.

Lisätilauksesta Stylanceen saa myös mm. navigointijärjestelmän tai Sport-Up -lisävarustepaketin, jossa on esimerkiksi 16-tuumaiset erikoisvanteet ja urheiluistuimet.

Seat Toledo ei ole aivan jokapäiväinen näky Suomen teillä. Vuonna 2007 rekisteröitiin 22 uutta Toledoa. Sen hintahaitari pysyy 20 000 ja 30 000 euron välillä (huhtikuu 2008). Kalliimmassa päässä on 2-litraisella dieselillä (140 hv) kulkeva Stylance, joka kuluttaa keskimäärin kuusi litraa sadalla kilometrillä ja tupruttaa 162 grammaa hiilidioksidia kilometrillä. Edullisin 1,9 litran diesel Reference maksaa noin 22 000 euroa. Se kuluttaa keskimäärin vain 5,4 litraa sadalla kilometrillä ja hiilidioksidipäästöt on painettu alle 150 grammaan kilometrillä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin