Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Skoda Roomster 2008-2011

Skodan pieni tila-auto Roomster tuli markkinoille vuonna 2006.
Autoesittely Skoda Roomster 2008-2011

Roomsteria valmistetaan Tshekin tasavallassa. Nimen kerrotaan olevan yhdistelmä sanoista "room" ja "roadster". Room viittaa tilaan ja tilavuuteen ja roadster pieneen urheiluautotyyliseen avoautoon.

Roomsteria myydään Suomessa kolmena tyyliltään erilaisena versiona: Sport, Style ja Comfort.

Stylen ja Comfortin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. kaukokeskuslukitus, puoliautomaatti-ilmastointi ja ajotietokone, joka kertoo kellon ajan, ulkolämpötilan, hetkellisen polttoaineen kulutuksen, keskikulutuksen, ajetun matkan, matkan kestoajan, keskinopeuden, ajomatkan jäljellä olevalla tankillisella ja huollon tarpeen. Stylessä ja Comfortisa on myös sävylasit, ajovalojen pesurit sekä kylkien suojalistat.

Sportin urheiluautomaisuutta korostavat korinväriset puskurit, ovenkahvat ja sivupeilit sekä urheilullisesti muotoillut etuistuimet.

Lisäksi myynnissä on hiukan muita malleja kookkaampi cross-over tila-auto Roomster Scout. Siinä on muita järeämpi moottorivalikoima ja vakiovarusteena sumuvalot. Skodan markkinoissa Scoutiin liitetään perusmalleja enemmän vapaa-ajan auton mielikuvia.

Kaikki perusmallit saa hieman yli 18 000 eurolla (maaliskuu 2008). Laajimman varustetason mallit maksavat noin 25 000 euroa. Suomalaiset rekisteröivät käyttöönsä 719 uutta Roomsteria vuonna 2007.

Roomsterin moottorin voi valita useista bensiini- ja diesel-vaihtoehdosta. 1,4 j 1,9 litran turbodieselit saa  dieselhiukkassuodattimen kera. Se vähentää pakokaasujen pienhiukkaspäästöjä. 1,6 litran ja 105 hevosvoiman bensiinimoottoriin on tarjolla myös kuuden vaihteen automaattivaihteisto. Pienillä moottoreilla hiilidioksidipäästöt ovat myös pieniä, 135 gramman tienoilla kilometriä kohti. Suurempien moottorien päästöt vastaavasti nousevat yli 180 grammaan.

Roomsterin tavaratila on suurenpuoleinen: 450 litraa ja takapenkit käännettynä peräti 1780 litraa. Sinne on saatavilla esimerkiksi polkupyörän kiinnityspisteet. Sisätilaa on auton kokoon nähden paljon, ja siinä mielessä Roomster kilpaileekin isompiensa, kuten Renault Scenicin kanssa. Muutoin Roomster kuuluu samaan kokoluokkaan kuin esimerkiksi Nissan Note, Renault Modus tai Opel Meriva.

Roomster sai täydet viisi tähteä aikuisten turvallisuudesta EuroNCAP:n kolaritesteissä (v. 2006). Lasten suojasta tulos oli neljä tähteä viidestä ja jalankulkijan turvasta kaksi tähteä neljästä.

Etutörmäystestissä Roomsterin akun sähkökaapelit vaurioituivat ja katkaisivat sähkönsyötön. Euro NCAP:n testaajat totesivat, että auto voi jäädä kolarin jälkeen ilman sähköä, jolloin esimerkiksi varoitusvalot eivät toimi. Kojelaudan muotoilu aiheutti loukkaantumisriskin sekä kuljettajalle että etumatkustajalle.

Roomster sai täydet pisteet sekä sivutörmäys- että pylvästestistä. Auton turvallisuutta lisäävät mm. kuljettajan ja etumatkustajan etu- ja sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Edessä  turvavöissä oli esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Roomsterissa on turvallisuutta lisäämässä ajonvakautusjärjestelmä ABS-jarrut ja luistonestojärjestelmä.

Roomsterin puskuri sai jalankulkija turvallisuudesta täydet pisteet. Konepeiton suoja arvioitiin heikoksi.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin