Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Subaru Forester 2012

Subaru Forester on crossover-SUV (Sport Utility Vehicle) eli kaupunkimaasturin ja tavallisen henkilöauton välimuoto.
Autoesittely Subaru Forester 2012

Se on kehitelty Subaru Impreza-henkilöauton pohjalta. Ensimmäinen Forester valmistui vuonna 1997. Mallia valmistetaan Japanissa.

Kolmas mallisukupolvi tuli myyntiin keväällä 2008. Se on edeltäjäänsä suurempi ja jykevämpi. Sitä markkinoidaan seuraavasti: "Uusi Forester on suunniteltu aktiiviseen elämäntapaan ja jokapäiväiseen ajoon niille, jotka arvostavat autossaan mukavuutta, suorituskykyä, turvallisuutta sekä monipuolista muunneltavuutta."

Sisällä on pyritty urheilullisuuteen mm. yksityiskohdilla, joissa on käytetty harjattua alumiinia. Ajotietokoneen näyttö ja navigaattoriruutu on sijoitettu korkealle kojelautaan. Keskikonsolin säilytystilaan mahtuu vaikkapa kannettava tietokone tai laukku.

Foresterilla on korkeutta ja leveyttä 1,8 metriä ja pituutta 4,6 metriä. Tavaratilaa on 450 litraa - suurimmillaan 1629 litraa - ja matkatavaroille on neljä kiinnityskohtaa.

Nelivetoinen Forester kulkee 2,0-litraisella boxer-bensiinimoottorilla. Keskimäärin se vie 8,4 litraa sadalla kilometrillä. Hevosvoimia on 150 ja vääntömomentti 196 Nm/3200 r/min. Foresterin vaihteistoksi voi valita joko viisivaihteisen manuaalivaihteiston tai elektronisesti ohjatun Sportshift-automaattivaihteiston.

Forestereissa on vakiona VDC-ajovakaudenhallintajärjestelmä , joka tarkkailee ajo-olosuhteita ja säätää nelivedon voimanjakoa, moottorin voimaa ja pyörien jarruja. Foresterissa on myös lukkiutumattomat ABS-jarrut hätäjarrutehostimella.

Uusi Forester saapuu Suomeen toukokuun lopulla. Valittavana on kolme varustetasoa: 2.0, 2.0 Sport tai 2.0 Exclusive. 2.0:n vakiovarusteita ovat mm. vakionopeudensäädin, ilmastointilaite, etumatkustajien turvatyynyt ja sivuturvatyynyt sekä turvaverhot, VDC-ajovakaudenhallintajärjestelmä ja sähkötoimiset ikkunat.

Sport -mallissa on Xenon-ajovalot, 16-tuumaiset alumiinivanteet sekä kuuden levyn CD-soitin. Sportiin saa lisävarusteena myös DVD-navigaatiojärjestelmän. Järjestelmä sisältää seitsemän tuuman VGA-korkearesoluutionäytön, joka kertoo polttoaineen kulutuksen ja huoltotietoja. Järjestelmän kautta matkustajat voivat katsoa DVD:tä auton ollessa pysäköitynä. Lisävarusteisiin kuuluu Audyssey MultEQ audiojärjestelmä, jossa ääni tulee seitsemästä kaiuttimesta. Exclusive-malli on varustettu nahkaverhoiluilla istuimilla sekä nahkaisilla ohjauspyörällä ja vaihteenvalitsimella.

Edullisimman version, jossa on 2-litrainen bensiinimoottori, saa noin 35 000 eurolla. Kallein 2-litran turbodieselillä ja manuaalivaihteistolla varustettu versio maksaa vajaat 45 000 euroa.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin