Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Subaru Legacy 2013

Viidennen sukupolven Subaru Legacyn ilme uudistui aiempaa urheilullisemmaksi. Subaru Legacyn viides sukupolvi uudistui niin päältä kuin sisältä. Suurimmat muutokset kohdistuivat ulko- ja sisätilojen muotoiluun, ajettavuuteen ja ajomukavuuteen sekä polttoainetalouteen.
Autoesittely Subaru Legacy 2013


Subaru Legacy on saatavana sekä, sedan- että farmarimallina. Faceliftin yhteydessä muotoiltiin uudelleen ajovalot ja etu- ja takapuskurit. Auto sai myös uuden kuusikulmaisen maskin. Myös sisätilojen materiaalit, värimaailma, keskikonsoli, LED-valaistu monitoiminäyttö, sähkötoiminen käsijarru sekä ohjauspyörä edustavat uutta suunnittelua.

Auton mitat ovat pysyneet muuttumattomina, mutta etu- ja takaistuimille on saatu lisää tilaa. Pääntilaa on nyt 4,0 cm ja takana jalka- ja polvitilaa 6,2 cm edellistä mallia enemmän. Etuistuinten väli on kasvanut 3,0 cm, ja takaistuimen selkänojan kaltevuutta voidaan säätää. Sisätilat ovat auton kokoon nähden kilpailukykyiset. Takana on hyvin tilaa joka suuntaan ja kulkeminen takaistuimelle on väljää. Istuimen muotoilu ei ole aivan mukavimpia ja keskitunneli on tavanomaista suurempi. Etuistuimissa on sama vaiva kuin Legacyssä ennenkin: selkänojan yläosa on veltto ja kaartaa taakse niin, että selkä saa tukea vain selkänojan alaosasta.



Farmarimallissa on iso tavaratilan lastausaukko. Lisätilaa saadaan kaatamalla takaistuinten selkänojat, jolloin tilavuus kattoon asti kuormattaessa kasvaa 1 726 litraan. Sedan-mallissa tavaratilaa on 486 litraa. Näkyvyydeltään Legacyn selkeä korimalli on hyvä. Myös ulkopeilit ovat suuret. Kääntöympyrän halkaisija (11 m) on kohtuullinen nelivetoiseksi.

Ajomukavuutta lisätty

Subaru Legacyn käyttö- ja ajo-ominaisuudet ovat saaneet paljon kiitosta. Uudistettu alustarakenne sekä jatkuva neliveto tuovat ajoon nautinnollisuutta ja turvallisuutta. Boxermoottorit yhdistettynä luotettavaan symmetriseen AWD-nelivetoon varmistavat etenemisen myös huonokuntoisilla ja pehmeillä teillä.

Ohjaamoon kantautuva melu on minimoitu molemmissa malleissa. Etujousitus on toteutettu MacPherson-joustintuin sekä alatukivarsin, jotka kiinnittyvät apurunkoon, ja korin ja apurungon välissä on melua ja värinöitä vähentävät uudet kumipuslat. Ohjaus on tarkkaa ja ohjaamoon kantautuvat äänet ja värinät vähäisiä.

Subarun boxer- eli vastaiskumoottorit, symmetrinen jatkuva AWD-neliveto, uusi ketjukäyttöinen Lineatronic -portaaton CVT-vaihteisto sekä alustarakenne nostavat Subarun mukaan ajo-ominaisuudet edeltäjäversioita korkeammalle tasolle.



Edellisen sukupolven aikana Legacy muuttui hyvin varustetuksi autoksi ja uusi malli jatkaa samoilla linjoilla. Vakiona on mm. xenon-lähivalot, 6 turvatyynyä, aktiiviset pääntuet, mäkipidätin, alumiinivanteet, sumuvalot, sadetunnistin, AUX / USB -liitäntä, vakionopeussäädin, bluetooth, 2-alueinen automaatti-ilmastointi ja sähköisesti säädettävä kuljettajan istuin.

Kaksi moottoria

Subaru Legacy sedania vauhdittaa kolmannen sukupolven 2.0-litran boxerturbodiesel (110 kW/150hv/3600), farmari-mallissa puolestaan on turbodieselin lisäksi täysin uusi 2,5-litran (127 kW/173 hv/5600) bensiiniboxermoottori. Lineatronic-automaattivaihteiston ohella malliston perusvaihteistona on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Legacy kiihtyy dieselmoottorin voimin nollasta sataan 9,3 sekunnissa (Tourer 9,6 s) ja bensiinimoottorin voimin 9,8 sekunnissa.

Turbodieselmoottorin yhdistetty keskikulutus on korimallista riippuen 5,5-5,9 l/100 km ja moottorin CO2-päästöt ovat vastaavasti 145-166 g/km. Uuden iskutilavuudeltaan 2,5-litran DOHC-bensiinimoottorin yhdistetty polttoaineenkulutus on korimallista riippuen välillä 7,3-7,6 l/100 km. Jakoketjulla varustettu moottori alentaa auton käyttökustannuksia, sillä se on huoltovapaa.

Subaru Legacy sedan -malliston hinnat alkavat 36 906,05 eurosta ja farmarimallit 37 887,78 eurosta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin