Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Suzuki SX4 2012

Suzukin pieni crossover SX4 esiteltiin vuonna 2006 ja vuotta myöhemmin myyntiin tuli myös SX4 Sedan. SX4 korvasi Lianan Suzukin mallistossa. SX4 uudistui vuonna 2010.
Autoesittely Suzuki SX4 2012

Uudistuksia tehtiin niin auton ulko- kuin sisäpuolellekin ja myös esim. äänieristystä on tehostettu. Ulkoisesti SX4 on sai mm. uudelleen muotoillut etu- ja takapuskurit, uudistuneen keulamaskin ja uudet 16’’ kevytmetallivanteet.

Sisätiloissa muutoksia tehtiin mm. kojelautaan, jossa ensimmäisenä silmään osui uusittu mittaristo ja siinä oleva infonäyttö. Myös turvavarustelua on vahvistettu ja nyt myös ESP-ajon-vakautusjärjestelmä on SX4:ssä vakiovaruste.

Vakiovarusteita

Suzuki SX4:n voi valita joko etuvetioisena SX4 City -mallina tai nelivetoisena SX4 X-Over -mallina.

Vakiovarustukseen kuuluu esimerkiksi elektroninen ohjaustehostin, sähkötoimiset ikkunan nostimet edessä, keskuslukitus kaukosäädöllä, Ilmastointi + takaosaan omat ilmakanavat sekä kahdeksalla kaiuttimella varustettu integroitu audiojärjestelmä, jota voidaan ohjata rattisäätimillä.

Neliveto

Suzuki SX4:n keskeinen ominaisuus on X-Overin 3-asetuksinen i-AWD-nelivetojärjestelmä. Asetukseksi voidaan keskikonsolissa olevan sähkötoimisen kytkimen avulla valita joko 4WD-Auto, 4WD-Lock tai 2WD.

4WD-Auto –tila ei normaaliolosuhteissa ajettaessa siirrä voimaa takapyörille, vaan auto on käytännössä etuvetoinen ja näin myös polttoainetaloudellisempi. Jos etupyörät alkavat luistaa, voimaa siirtyy automaattisesti myös taka-akselille.

4WD-Lock –tilassa neliveto on jatkuvasti päällä tarjoten näin pitoa vaikeissa olosuhteissa esim. kelirikkoisella tai lumesta auraamattomalla tiellä ajettaessa. Asetus vaihtuu automaattisesti 4WD-Auto –tilaan kun auton nopeus ylittää 60 km/h nopeuden. SX4:n pituus on 410 cm ja leveveys 173 cm. 19 cm maavara on harvinaisuus pikkuautossa.

2WD-etuvetotila on polttoainetaloudellisin vaihtoehto ajettaessa jatkuvasti esim. kuivalla asfaltilla.

Turvallisuus

SX4:ssä on vakiovarusteena ESP-ajonvakautusjärjestelmä yhdessä lukkiutumattomien ABS-jarrujen ja elektronisen jarruvoiman tasausjärjestelmän (EBD) kanssa. Nykyisessä SX4:ssä on nyt myös levyjarrut sekä edessä että takana.

Passiivisena turvavarusteluna autossa on mm. törmäysvoimia sitova ja vaimentava korirakenne ja kuuden turvatyynyn järjestelmä, johon kuuluu kaksi etu- ja kaksi sivuturvatyynyä sekä etusivuikkunoiden turvaverhot.

Muutoksia konehuoneessa

Muuttuvalla venttiilinajoitusjärjestelmällä (VVT) varustettu 1,6 litran DOHC -bensiinimoottori tarjoaa nyt aiempaa enemmän tehoa (79 kW -> 88 kW) ja vääntöä (145 Nm -> 156 Nm) aiempaa pienemmällä polttoaineen kulutuksella (6,9 -> 6,5 l/100 km ja alhaisemmilla päästöillä (164 -> 149 g/km). Moottori täyttää luonnollisesti EURO5-päästönormit ja siinä voidaan käyttää myös E10 polttoainetta.

Kilpailijoita SX4:llä ei oikeastaan ole. Jos aikoo ostaa kompaktin nelivetoisen auton, niin samalla viivalla tässä hintaluokassa taitaa olla vain Dacia Duster.

Etuvetoisen 1.5 litraisen SX4:n saa vajaalla 15.000 eurolla. Suzuki SX4 1.6 VVT 4WD X-OVER autoverollinen alkaen hinta on 21.900 euroa.

Kilpailijavertailu.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin