Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Auris 2008-2009

Kun Toyota Corolla uudistui vuonna 2006, syntyi samalla Corollan viistoperä-mallin tilalle oma automalli, joka sai nimekseen Auris.
Autoesittely Toyota Auris 2008-2009

Kun Toyota Corolla uudistui vuonna 2006, syntyi samalla Corollan viistoperä-mallin tilalle oma automalli, joka sai nimekseen Auris. Se on latinaa ja tarkoittaa hyvää makua. Auriksen myynti alkoi Euroopassa vuonna 2007. Malli kuuluu autojen kokoluokituksessa C-segmenttiin eli keskiluokkaan, jossa se kilpailee erityisesti Alfa Romeo 147:n tai Volkswagen Golfin kaltaisten mallien kanssa.

Auris on suunniteltu Euroopassa ja Euroopan markkinoille. Toyotan strategia on tehdä autoja mahdollisimman lähellä alueita, joissa niitä myydään. Aurista valmistetaan Englannissa, Turkissa ja Japanissa. Se on Corollaa suurempi (kokonaan uusi alusta), ja sille on pyritty luomaan Corollaa modernimpi imago, vaikka se ominaisuuksiltaan muistuttaakin vanhempaa sukulaistaan.

Autokauppojen valikoimissa on tästä 3- tai 5-ovisesta hatchbackista viisi hieman toisistaan poikkeavaa varustetasoa: Terra, Sol, Sol Blue, Sol Plus ja Sol Sport.

Auriksen tavaratilan tilavuus vaihtelee takapenkkien asennon mukaan 354-777 litran välillä. Kaikkien versioiden vakio-ominaisuuksiin kuuluvat ABS-jarrut, ajonvakautusjärjestelmä, luistonesto, elektroninen jarruvoimanjako ja hätäjarrutehostin.  Vakiona ovat sisätiloissa mm. lastenistuimen Isofix-kiinnityspisteet ja monitoiminäyttö, joka näyttää keskinopeuden, kellon, ulkolämpötila, polttoaineenkulutuksen ja toimintasäteen.

Terrassa äänentoistosta vastaa 4 kaiutinta - Sol-tasolla kuusi. Sol-versioissa on myös automaattinen ilmastointi. Sol Plussassa on mukana mm. vakionopeudensäädin, 16 tuuman kevytmetallivanteet ja sadetunnistin tuulilasinpyyhkijässä. Sol Plussaan ja Sportiin saa lisävarusteena myös Xenon-ajovalot tai vaikkapa puheohjatun karttanavigointijärjestelmän kosketusnäytön ja Bluetooth handsfree -järjestelmän kera. Sportin renkaissa on vakiona muita suuremmat 17 tuuman kevytmetallivanteet.

Moottorivaihtoehtoja on seitsemän - kolme bensiinillä (1,4-1,6 l)) ja neljä dieselillä (1,4-2 l) toimivaa. Bensiinimoottorit kuluttavat noin 7 litraa sadalla kilometrillä ja  päästävät hiilidioksidi reilut 160 grammaa kilometrillä. Dieselit ovat säästeliäämpiä (noin 6 l/10 km) ja lisäävät ilmakehän hiilidioksidia noin 130-140 grammalla ajokilometriä kohti.

Auris pärjäsi hyvin EuroNCAP:n kolaritesteissä (v. 2006). Se sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta, neljä tähteä viidestä lasten turvallisuudessa ja kolme tähteä neljästä jalankulkijan turvallisuudessa.

Suomalaiset rekisteröivät vuonna 2007 2580 uutta Aurista. Malli on 12:ksi suosituin Suomessa. Edullisimman Auriksen saa hieman alle 20 000 eurolla, ja kalleimmat Sol Sport -versiot maksavat noin 30 000 euroa (huhtikuu 2008).

Vertailussa Honda Civic ja Kia Ceed


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin