Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Auris 2013

Uusi Toyota Auris ensiesiteltiin Pariisin autonäyttelyssä syyskuun lopulla 2012. Ensimmäisen sukupolven Auris tuli markkinoille vuonna 2007.
Autoesittely Toyota Auris 2013

Uusi Auris poikkeaa edellismallista tyylillisesti olemalla rohkeampi ja virtaviivaisempi. Viisiovinen malli on jo saapunut Suomeen, ja se saa kesällä 2013 sisarmallikseen kauan kaivatun Touring Sports -farmariversion.

Keulan erottuva ilme on samantyylinen kuin Yariksessa tai Verson uudistetussa mallissa. Peräpään linjauksissa on silmälle enemmän totuttelemista. Tuulilasi on hyvin loiva. Kori on 55 mm edeltäjää matalampi, jonka myötä ilmanvastuskerroin on painunut lukemaan 0,277. Kokonaispituus kasvoi 30 mm, ja on nyt 4 275 mm. Akseliväli säilyi ensimmäiseen sukupolveen verrattuna samana (2 600 mm). Maavaraa madallettiin 10 mm, jotta renkaat istuvat yhtenäisemmin pyöräkoteloihin.

Takaluukku on aiempaa suurikokoisempi. Välipohjan avulla nostetaan tavaratilan lattia korkeahkon kynnyksen ja taitettujen takaselkänojien tasolle. Takaselkänojat taittuvat lähes vaakasuoraan. Hienoa on se, että hybridiversiossa tavaratila on yhtä suuri kuin muissakin malleissa. Tavaratilan pituutta on kasvatettu 50 mm, ja sen luukku on nyt 90 mm leveämpi. Kaikkien viistoperäisten Auris-mallien tavaratilan kokonaistilavuus on 360 litraa.

Sisätilat

Aurisin sisätilojen materiaalit ovat aiempaa laadukkaammat ja useassa kohdassa sisäpanelointi on toteutettu joustavalla materiaalilla. Mittariston kehyksiä, keskikonsolia, vaihteenvalitsimen kehystä, ovien sisäkahvoja sekä ilmastoinnin ja audion säätimiä yhtenäistävät hopeanhohtoiset yksityiskohdat. Etuistuimet sijaitsevat 10 mm aiempaa matalammalla. Etuistuinten uudistettu muotoilu kasvattaa takapenkillä matkustavan polvitilaa 20 mm. Takaovet aukeavat aiempaa suurempaan kulmaan, mikä osaltaan parantaa takaistuinten helppokäyttöisyyttä.



Säilytystiloja on kasvatettu, ja varusteluun kuuluvat hansikaslokeron lisäksi aurinkolasikotelo, takinripustin, kolikkolaatikko, neljä mukitelinettä, neljä pullotelinettä ja liukuva keskikonsolin kansi. Erilaisten lisävarusteiden käyttöä helpottaa kolme 12 voltin pistoketta sekä AUX-liitäntä. Tavaratilan pituutta on kasvatettu 50 mm, ja sen luukku on nyt 90 mm leveämpi. Kaikkien viistoperäisten Auris-mallien, täyshybridi mukaan lukien, tavaratilan kokonaistilavuus on 360 litraa.

Parannettuja ajo-ominaisuuksia

Tuotekehityksessä Toyota on keskittynyt Aurisin matkustus- ja ajomukavuuteen. Auton painopiste on ensimmäistä sukupolvea matalammalla, ja lisäksi sen omamassaa on karsittu noin 50 kg. Ratkaisevana tekijänä painonpudotuksessa on ollut suurlujuusterästen käytön lisäys korirakenteessa.

Etujousituksen ja iskunvaimennuksen ratkaisut tähtäävät tarkempaan hallittavuuteen. Takajousituksessa käytetään mallista riippuen yhdystukiakselistoa (1,33 VVT-i ja 1,4 D-4D) tai monivarsituentaa (1,6 Valvematic, 2,0 D-4D ja Hybrid).

Ohjaustehostus on sähkötoiminen. Ohjauksen välityssuhdetta on nopeutettu arvoon 14,8 (aiemmin 16,0). Moottoritilan, kojetaulun ja etupyöräkoteloiden äänieristystä on myös pyritty parantamaan.



Varustelu ja moottorit

Toyota luopuu uuden Aurisin kohdalla perinteisistä varustetasonimityksistään. Vaihtoehtoja on nyt viisi: Life, Active, Style, Comfort ja Premium. Näistä myydyimmäksi malliksi ennustetaan Auris 1,6 Valvematic Activea. Version vakiovarusteita ovat kevytmetallivanteet, vakionopeussäädin ja nahkaverhoiltu ohjauspyörä. Vakiona olevan Toyota Touch & Go -järjestelmän myötä ominaisuuksiin kuuluvat myös esimerkiksi navigointilaite, peruutuskamera, kosketusnäyttö sekä bluetooth-handsfree-toiminto.

Edullisin, 5-ovinen Auris 1,33 Dual VVT-i Life -malli maksaa 19 921,45 euroa. Tämän 73-kilowattisen (99 hv) bensiinimallin vakiovarustukseen kuuluvat esimerkiksi automaattinen ilmastointilaite, sähkötoimiset etuikkunat, mäkilähtöavustin ja led-päiväajovalot.

Auris Hybridin voimanlähteenä on 100 kW (136 hv) tehoa kehittävä bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhdistelmä. Automaattivaihteisto on portaaton. Auto hyödyntää aktiivisesti kehittämäänsä sähköenergiaa ja liikkuu taajama-ajossa Toyotan mukaan usein bensiinimoottori sammutettuna: jopa yli puolet ajoajasta. Hiilidioksidipäästöt lähtevät 87 grammasta/km. Täyshybridimallien hinnat alkavat 27 610,89 eurosta.

Moottorivaihtoehtoina ovat myös 1,4 D-4D (90 hv) ja 2,0 D-4D (124 hv) -dieselit.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin