Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Avensis 2003

Toyota Carinan seuraajaksi tullut Avensis esiteltiin vuonna 1997 ja nyt markkinoilla oleva toisen sukupolven Avensis vuonna 2003.
Autoesittely Toyota Avensis 2003

Avensis valmistetaan Iso-Britanniassa. Saatavilla olevat korimallit ovat sedan, liftback ja farmari. Tarjolla on seitsemän nelisylinteristä moottorivaihtoehtoa, neljä VVT-i bensiinimoottoria ja kolme D-4D dieselmoottoria.

Avensiksessa on ison auton tilat. Takapenkille mahtuu kolme aikuista kohtuullisen mukavasti. Farmarissa ja liftbackissa on takaistuimet käännettynä hulppea kuljetuskapasiteetti, 1500 (farmari) ja 1320 (liftback) litraa. Sedanin tavaratila on 520 litraa. Sedanin ja liftbackin pituus on 4,65 metriä ja leveys 1,76 metriä, farmarimalli on noin 5 cm pidempi. Myös turvallisuuteen on panostettu. Polkimet ja ohjaupyörä taittuvat kokoon törmäyksessä ja kuljettajan sekä etumatkustajan turvatyynyt ovat kaksivaiheiset. EuroNCAP törmaystestissä Avensis sai täydet viisi tähteä.

Varustelutasoja on seitsemän. Vakiovarusteina kaikissa malleissa on ilmastointilaite, suuntavilkuilla varustetut sähköisesti säädettävät ulkopeilit, ajonvakautus ja luistonestojärjestelmät. Liftbackissa ja farmarissa takepenkit kääntyvät 40/60 suhteessa. Kaikkiin muihin paitsi Terra varustetason malleihin on saatavana tehdaslisävarusteena kosketusnäytöllinen karttanavigaatiojärjestemä. Lisävarusteena on myös saatavilla Webasto lisälämmitin bensiinmalleihin sekä dieselmalleihin alkuperäisen lisälämmittimeen esilämmityksen mahdollistava sarja kojelautaan.  Automaattivaihteiston saa vain bensiinimoottorin yhteyteen (ei 1.6 malliin). Kaikissa malleissa on yhdeksän turvatyynyä.

Tehokkain ja suorituskyisin malli on 130 kilowatin 2.2 D-4D, jonka kiihtyvyydeksi 0-100 km/h tehdas lupaa 8.6 s. Suoritusarvot ei mainittavasti poikkea eri korimallien välillä. Taloudellisin on 93 kilowatin 2.0 D-4D diesel 5,7 litran yhdistetyllä kulutuksella. 2.4 litran bensakone kuluttaa keskimäärin 9,6 litraa. Miinusta on että automaattivaihteistoa ei ole saatavilla dieselmoottorin yhteyteen.

Edullisin malli Avensis Sedan 1.6 VVT-i Terra –varustetasolla maksaa 23750 euroa. Edullisin dieselmalli Avensis Sedan 2.0 D-4D on reilut 5000 euroa kalliimpi. Hinnaston kallein on 41550 euroa maksava Avensis Wagon Luxury varustetasolla ja 2.4 VVT-i moottorilla.

Avensis on suomen suosituimpia isoja perheautoja reilun 3300 kappaleen rekisteröintimäärällä vuonna 2007. Kilpailevia malleja ovat esimerkiksi Volkswagen Passat, Skoda Octavia, Mazda6, Ford Mondeo ja Citroen C5.

Vertailussa Volkswagen Passat ja Ford Mondeo.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin