Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Corolla 2012

Toyota Corolla on maailman suosituin henkilöauto. Vuodesta 1966 eri puolilla maailmaa on ostettu yli 31 miljoonaa Corollaa.
Autoesittely Toyota Corolla 2012

Vuoden 2009 alkupuoliskolla rekisteröitiin Suomessa 1810 uutta Corollaa. Se oli tuolloin neljänneksi rekisteröidyin automalli.

Corolla luokitellaan pieniin perheautoihin tai c-segmenttiin eli keskikokoisiin autoihin. Samassa laajassa luokassa perheiden suosiosta kamppailevat mm. Opel Astra, Ford Focus ja Volkswagen Golf.

Corollan sukuun on kasvanut jo kymmenen sukupolvea. Nykyinen malli tuli markkinoille vuonna 2010. Ainoastaan sedanmallina myynnissä oleva auto pyrkii miellyttämään nuorempaa asiakaskuntaa kuin Corollan perinteiset ostajat.

Tavoitteena on ollut hälventää perinteistä käsitystä Corollasta ihan hyvänä autona, jota ei kuitenkaan ole mukava ajaa. Nykyisessä versiossa on kokonaan uusittu 300N/MC-alusta, jolla tavoiteltiin aiempaa parempia ajo-ominaisuuksia ja auton hallintaa. Pyrkimystä tukevat ABS-jarrut, elektroninen jarruvoiman jako, VSC-ajonvakautus (poiskytkennän kera) ja TRC-luistonesto, jotka kuuluvat vakio-ominaisuuksiin.

Myynnissä on kolme erilaista varustetasoa: Terra, Sol ja Sol Plus.

Perusmalli Terran matkustamossa on mm. radio, cd-soitin ja mp3-soitin neljän kaiuttimen kera. Takapenkillä on Isofix-lastenturvaistuimen kiinnikkeet. Turvallisuutta lisäävät WIL-istuimet, jotka torjuvat retkahdusvammoja peräänajossa edessä, sekä turvakori. Lisäksi matkustamossa on etu-, sivu- ja ikkunaturvatyynyt.

Corolla sai EuroNCAP:n testissä kaikki viisi tähteä aikuisten kolariturvallisuudessa. Lasten suoja arvioitiin neljällä tähdellä viidestä ja, jalankulkijan turvallisuudesta Corolla sai kolme tähteä neljästä.

Solissa ja Sol Plussassa on joitain Terra-tasoa hienostuneempia piirteitä. Kummankin sisällä on automaattinen ilmastointi, nahalla päällystetty vaihdekeppi, nahkapintainen ohjauspyörä audiosäädinten kera sekä kuusi kaiutinta. Corollan tavaratilaan mahtuu 450 litran kuorma.

Sol Plussassa on vakionopeudensäädin vakiona (Solissa lisävarusteena). Sen erottaa muista mm. sadetunnistin, avaimeton sisäänpääsy ja lisävarusteena saatava puheohjattu karttanavigointijärjestelmä kosketusnäytön ja Bluetooth handsfree -järjestelmän kera.

Moottorit ja hinnat

Moottoreissa on kolme vaihtoehtoa: 1,33 ja 1,6 litraiset bensiinimoottorit (100 ja 132 hv) ja 1,4-itran diesel (90 hv). Bensiinimoottorit kuluttavat keskimäärin 6 litraa sadalla kilometrillä ja päästävät kokoluokkaansa nähden kohtuullisesti 133-150 grammaa hiilidioksidia kilometrillä.

Corollan diesel on melko taloudellinen ja ympäristöystävällinen (keskikulutus 4,7 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 125g/100 km).

Edullisimman 1,33-litran moottorilla kulkevan Corollan saa noin 21 000 eurolla. Kallein malli on dieselillä kulkeva Sol Plus, jonka hinta lähtee noin 27 000 eurosta.

Vertailussa Corollan rinnalla Ford Focus ja Honda Civic.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin