Autoesittely Toyota Urban Cruiser (2010) | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Urban Cruiser (2010)

Toyota Yariksen tekniikkaan perustuva Urban Cruiser on muotoiltu laatikkomaisesti. Kori on yllättävän matala: korkeuseroa Yarikseen on vain yksi sentti.
Autoesittely Toyota Urban Cruiser (2010)

Malli on esitelty alun perin Japanissa vuonna 2002 nimellä Toyota Ist ja kesällä 2007 uudistettu malli on USA:ssa menestynyt hyvin nimellä Scion xD. Urban Cruiser eroaa kilpailijoistaan siinä, että se on saatavana myös nelivetoisena. Malli valmistetaan Japanissa.

Pikkuauto

Urban Cruiser on ulkomitoiltaan selvää pikkuautoluokkaa. Auto asettuu pituuden (393 cm) suhteen Mini Cooperin ja Toyota Auriksen välimaastoon, ollen kuitenkin kumpaakin korkeampi, mutta matalampi kuin esimerkiksi Kia Seed. Hinnaltaan se kuitenkin sijoittuu pienten perheautojen luokkaan, vaikkapa Auriksen yläpuolelle. Sen takia arviointia ei voi tehdä pikkuautoluokan asteikon mukaan.

Takaistuintilat ovat hyvää pikkuautotasoa. Pääntilaa ja polvitilaa on juuri riittävästi 185-senttiselle. Pääntilaa parantaa selkänojan kallistussäätö, mikä mahdollistaa loivan istuma-asennon. Leveyssuunnassa tilat ovat kapeat. Istuimet on sijoitettu korkealle niin edessä kuin takana.

Pienikokoiset istuimet ovat tavanomaista perustavaraa: pehmustus on napakka, muodot ovat laimeat, mutta kelvolliset. Etuistuimen istuinosa saisi olla hieman pidempi ja selkänojan säätö portaaton. Korkeat istuimet ja selkeä muoto tekevät autoon kulkemisen helpoksi.

Tilat ja näkyvyys

Tavaratilaa on noin 300 litraa eli koko sijoittuu Yariksen ja Auriksen välimaastoon. Tarvittaessa tilaa saa etuvetomallissa lisättyä takaistuintilojen kustannuksella siirtämällä takaistuinta edemmäksi. Tavaratila on selkeän muotoinen, mutta laajennettuna tilan pohjaan jää korkea porras.

Sisätilojen ilmettä on muokattu eurooppalaiseen makuun. Sisustus on moderni ja nuorekas. Tarjolla on mustaa muovia runsain alumiinijäljitelmäkoristein ja tumma istuinverhoilu. Verhoilu on hintaluokassaan asianmukaisen laadukas. Säilytyslokeroita on runsaasti, mutta ne ovat kooltaan melko pieniä. Mittaristo on persoonallisesti toteutettu. Nopeus- ja kierroslukumittarit on yhdistetty ja mm. polttoainemittari näytetään oranssisilla palkeilla.

Näkyvyys eteen on hyvä. Keulaa kuljettaja ei tosin näe, vaikka korkean istuma-asennon ja korkean keulan perusteella luulisi. Ulkopeilit ovat suuret. Takapilarit ovat erittäin leveät ja muodostavat laajan katvealueen takaviistoon. Helmoissa olevat suojalistat kuuluvat vain nelivetomalleihin.

Varustetasot

Varustetasoja on kolme. Perusmalli Linea Terra sisältää kaikki turvavarusteet: ajonvakautuksen, 7 turvatyynyä ja aktiiviset pääntuet. Mukavuusvarusteita on melko niukasti: radio/CD, manuaali-ilmastointi, sähkölasit edessä ja kauko-ohjattava keskuslukitus. Linea Solissa noin 1200 euron lisähintaan saa mm. nahkaratin audiosäätimillä, kevytmetallivanteet, sumuvalot ja bluetoothin. Linea Sol Plus sisältää vielä mm. avaimettoman kulun, tummennetut takasivuikkunat ja himmentyvän taustapeilin.

Moottorit ja hinnat

Moottorit ovat peräisin Yariksesta. Tarjolla on vain 1,33-litrainen bensamoottori ja 1,4-litrainen diesel. Bensiinimoottori on varustettu Stop & Start -järjestelmällä, joka sammuttaa moottorin automaattisesti esimerkiksi liikennevaloihin pysähdyttäessä. Vastaavasti voimanlähde käynnistyy heti, kun kytkinpoljinta taas painetaan. Kaikkien Urban Cruiser -mallien voimansiirrosta vastaa kuusinopeuksinen käsivaihteisto.

Bensiinimoottorin yhdistetyn ajon kulutus on 5,5 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 129 g/km. Moottori tuottaa 74 kW (100 hv) huipputehon ja 132 Nm vääntöä. Diesel moottorilla varustetun etuvetomallin yhdistetyn ajon kulutus jää 4,5 litraan/100 km ja hiilidioksidipäästöt 118 grammaan/km. Diesel tuottaa 66-kw (90 hv) ja suurin vääntömomentti on (205Nm).

Ulkoiselta olemukseltaan Urban Cruiser on maasturimainen ja antaa vaikutelman todellista suuremmasta autosta. Ominaisuuksiltaan Urban Cruiserilla ei ole paljon enempää tarjottavaa kuin nykyaikaisella pikkuautolla. Hintaluokassaan se ei pääse ominaisuuksillaan loistamaan. Ehkä vika on hinnoittelussa. Joka tapauksessa suuria puutteita autossa ei ole ja USA:ssa se on saavuttanut nuorison keskuudessa suosiota.

Vertailuun otettiin saman kokoluokan Nissan Noten ja Kia Soulin lähtöhintatason dieselmallit.

Päivitetty 1.4.2010

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin