Autoesittely Toyota Verso-S 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Verso-S 2012

Toyotan mallistopolitiikka ei aina palvele Euroopan markkinoita parhaalla mahdollisella tavalla. Yaris Verso poistui markkinoilta siinä vaiheessa, kun pienet tila-autot alkoivat saavuttaa merkittäviä myyntilukuja.
Autoesittely Toyota Verso-S 2012

Muutama vuosi sitten Eurooppaan tuotiin Urban Cruiser, joka oli suunniteltu muille markkinoille. Viime vuonna Toyota tuli jälleen täysipainoisesti kilpaan mukaan eurooppalaisia vaatimuksia vastaavalla Verso-S:llä. Sen perusmuoto on lähellä tavanomaisia pikkuautoja, mutta Yarikseen verrattuna niin pituutta kuin korkeutta on enemmän.

Kori ja sisätilat

Kilpailijoihinsa verrattuna Verso-S on lyhyt, hieman alle 4,0-metrinen. Kompaktit mitat eivät kuitenkaan tunnu sisätiloissa, vaan tilaa on mainiosti. Takaistuimella on riittävästi polvitilaa pitkillekin matkustajille ja pääntilaa on ilmavasti niin edessä kuin takana, vaikka istuin on korkea etenkin takana. Takaistuimella lattia on tasainen ilman keskitunnelia.

Takaistuin on mukavuudeltaan onnistunut, vaikka pääntuet jäävätkin yläasennossa tarpeettoman eteen. Etuistuimilla istuma-asento on myös korkea ja pysty. Siihen nähden ratin sijoitus on omituisen matala. Korkeussäätövaraa on alhaalta vielä alemmaksi. Etuistuimien sivutuki on riittävä. Selkänojan muoto ei ole aivan optimaalinen ja portaallinen selkänojan säätö on varsin karkeaportainen.

Tavaratila on perustilavuudeltaan Golf-luokkaa ja laajennettuna tilan pituus yllättää. Pohja on melko korkealla, kun tavaratilan välipohja on nostettu istuinosan päälle kallistettujen selkänojien tasolle. Välipohjan alla on runsaasti lisätilaa, kun varapyörää ei ole.

Moottori ja suorituskyky

Moottorit ovat peräisin Yariksesta. Tarjolla on 1,33-litrainen bensamoottori ja 1,4-litrainen diesel. Bensaversiossa on stop-start -järjestelmä. Bensiinimoottorissa ei ole liikaa voimavaroja. Alavääntöä on niukahkosti ja kuusi vaihdetta tuntuu liioittelulta, kun ohituskiihtyvyys on jo viitosellakin rauhallista.

Moottori on kierrosherkkä ja kaasupolkimen lyhyen liikeradan johdosta kierrokset karkaavat tottumattomalla äkkiä yli neljän tonnin. Moottorin kuuluva ääni tosin paljastaa tapahtuneen nopeasti. Bensamoottorin saa myös portaattomalla CVT-automaatilla varustettuna.

Varustelu noudattelee muiden Toyota-mallien linjoja. Linea Terra tarjoaa olennaisimman: manuaali-ilmastointi, kauko-ohjattava keskuslukitus, ajotietokone, radio/CD, 7 turvatyynyä ja aktiiviset pääntuet ovat vakiona. Linea Solin erikoisuus on peruutuskamera. Lisäksi siinä on mm. bluetooth, ratin audiosäätimet ja keskikyynärnojat kuljettajalle ja taakse.

Linea Sol Plus tuo enemmän varuste-eroja, kuten kevytmetallivanteet, automaatti-ilmastointi, avaimeton kulku, sadetunnistin ja himmenevä sisäpeili. Vakionopeussäätimen saa vain jälkiasennuksena. Tehtaalta lisävarusteita ei Japanissa valmistettavaan Verso-S:ään tule kuin metalliväri noin 440 euron hintaan.Kojetaulun pinta on kovamuovisuudestaan huolimatta poikkeuksellisen tyylikästä muovia. Kaikkiin paikkoihin näyttävää pintaa ei kuitenkaan ole riittänyt. Kojetaulun muotoilu ei ansaitse erityisen korkeita tyylipisteitä. Tärkeintä on kuitenkin selkeys ja toimivuus ja siltä osin ei ole moitteelle sijaa. Vaihdevipu on sijoitettu hyvin käsille, mutta vaihteensiirto ei ole kaikkein sujuvimpia. Säilytyslokeroita on kohtalaisen paljon ja ovikotelot ovat tilavammat kuin monessa muussa uutuudessa.

Kilpailuasetelma

Verso-S tarjoaa vaihtoehdon myös Aurikselle. Se on jopa hieman tilavampi, mutta ei tunnu aivan yhtä hienostuneelta. Verso-S kaipaa tehokkaampaa bensamoottoria. Jos vaikka Toyotakin saisi jossakin vaiheessa aikaiseksi modenin ahdetun moottorin. Dieselin lisähinta on kulutuseroon nähden korkea, joten siitä ei oikein ole myynnin vauhdittajaksi.

Vertailuun Verso-S:n rinnalle otettiin Nissan Note ja Skoda Roomster.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin