Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Yaris (2011)

Vuonna 1999 esitelty Toyota Yaris on ollut Toyotan menestyneimpiä malleja Euroopassa. Parhaimmillaan vuosimyynti on ollut noin 270 000 kappaletta.
Autoesittely Toyota Yaris (2011)

Viime vuonna Suomessa ostettiin 2563 Yarista. Yhteensä Toyota Yaris -autoja on Suomessa rekisterissä noin 31 000.

Tulevaisuuden ulkonäkö

Uusi Yaris on aikaisempaa mallia 100 mm pitempi, 3 885 mm. Akseliväli kasvoi 50 mm, mikä mahdollisti Yarisin sisätilojen kasvattamisen entisestään. Auton korkeus laski 20 mm leveyden säilyessä ennallaan. lmanvastuskerroin on 0,287.

Uusi Yaris valmistetaan Ranskan Valenciennesissa. Se kuvastaa Toyotan uutta muotoilulinjaa, joka tulee jatkumaan ja jalostumaan edelleen myös muissa seuraavan sukupolven Toyota-malleissa. Leveyttä ja dynaamisuutta korostavat niin suurempi ilmanottoaukko edessä, terävämpi ja leveämpi ajovalojen muotoilu kuin jyrkästi nouseva hartialinjakin.



Muunneltavuutta

Yarisin sisätilojen muunneltavuus on monipuolinen. Suurimmat muutokset sisätiloissa on tehty kuljettajan ergonomian parantamiseksi. Istuinten rakennetta on muutettu paremman sivuttaistuen aikaansaamiseksi, ohjauspilarin kulmaa laskettu ergonomisemman ajoasennon mahdollistamiseksi sekä kuljettajan istuimen korkeudensäätöä kasvatettu 15 millimetristä 60:een. Kuljettajan eteen sijoitettu mittaristo, uudelleen muotoiltu ohjauspyörä, kauko-ohjattavat audio- ja bluetooth-järjestelmät sekä 6,1 tuuman Toyota Touch –multimedianäyttö kuuluvat myös sisätilojen uudistuksiin.

Tavaratilan lattiapituus kasvoi 96 mm ja vetoisuus 12 litraa. Takaistuinten ollessa ylhäällä tavaratilan tilavuus on 286 litraa ja takaistuinten selkänojien ollessa taitettuina alas tasaista tavaratilaa on käytettävissä yhteensä 768 litraa.

Kaksi bensiinimallia ja yksi dieselvaihtoehto.


Päivitetty 1,33 Dual VVT-i -moottori (73 kW/99 hv) on saanut 6-vaihteisen käsivalintaisen vaihteiston lisäksi vaihtoehdoksi myös portaattoman Multidrive S -vaihteiston. Sen CO2-päästöt ovat 5 g/km alhaisemmat kuin vastaavalla käsivalintaisella.

Dieselmoottori on Toyotan 1,4 -litrainen, DPF-suodattimella varustettu turbodiesel. 66-kilowattisen (90 hv) ja 205 Nm väännön tarjoavan moottorin CO2-päästöt ovat laskeneet 6 %. Yarisin täyshybridimalli esitellään vuonna 2012.

Varustetasot

Laajentunut vakiovarustelu Varustetasoja on valittavissa neljä. Lähtötason Linea Terran turvallisuusvarusteisiin kuuluu vakiona VSC-ajonvakautus ja luistonesto (TRC), elektroninen jarruvoimienjako (EBD) sekä lukkiutumattomat jarrut (ABS). Seitsemän turvatyynyn järjestelmään kuuluu myös kuljettajan polviturvatyyny.

Linea Terran mukavuusvarusteista merkittävimpiä ovat ilmastointilaite, sähköikkunat edessä ja kauko-ohjattu keskuslukitus. Yarisin myydyin varustetaso, Linea Sol, tarjoaa esimerkiksi nahkapäällysteisen ohjauspyörän audio- ja bluetooth handsfree -järjestelmien säätimillä sekä uuden Toyota Touch & Go -järjestelmän. Sen kuuden tuuman näytöltä voi hallita mm. auton asetuksia, vakiovarustukseen kuuluvaa navigointilaitetta tai tarkastella peruutuskameran välittämää kuvaa.



Yhteensopivan bluetooth-puhelimen avulla Toyota Touch & Go -järjestelmä voi käyttää myös Googlen paikantamispalvelua ja muita palveluita esimerkiksi navigointijärjestelmän määränpäätietoina. Määränpäätietoja voi myös lähettää autoon internetistä rekisteröitymällä Toyotan sivustolle. Lisäksi järjestelmä mahdollistaa lisäpalveluiden lataamisen ja tilaamisen. Niitä ovat esimerkiksi säätietopalvelu tai vaikkapa Facebook.

Yaris-malliston huipulta löytyy kaksi vaihtoehtoa. Molemmat nostavat auton kokonaishintaa Linea Sol -versioon verrattuna noin 1.000 eurolla. Comfort-varustetaso tarjoaa mm. automaattinen ilmastointilaite, sähköikkunat takana ja keskikyynärnoja.

Style-varustetaso tarjoaa vakiona mm. 16 tuuman kevytmetallivanteet, urheilulliseksi säädetyn jousituksen, etusumuvalot sekä tummennetut ajovalojen umpiot, kattospoilerin sekä urheilullisen viimeistelyn sisätiloissa.

Hinnat ja kilpailijat

Uuden sukupolven Yaris saapuu maamme markkinoille lokakuussa 2011. Sen pahimmat kilpailijat lienevät Volkswagen Polo ja Ford Fiesta. Uuden Yariksen Autoverollinen lähtöhinta on 14 743,30 euroa. Lähtöhinta nousee siiis noin 1500 eurolla edeltäjäänsä nähden. Kalleimman eli parhaimman varustetason dieselmallin lähtöhinta on yli 21.000 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin