Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Yaris hybrid 2012

Vuonna 1999 esitelty Toyota Yaris on ollut Toyotan menestyneimpiä malleja Euroopassa. Yhteensä niitä on toimitettu asiakkaille jo yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Suomessa Yaris on sijoittunut luokkansa rekisteröintitilaston kärkeen useana vuonna peräkkäin. Viime vuonna niitä ostettiin maassamme 2 125 kappaletta.
Autoesittely Toyota Yaris hybrid 2012

Yaris uudistui täydellisesti syksyllä 2011. Vakiovarusteluun kuuluu mm. Toyota Touch & Go -multimediajärjestelmä, joka sisältää peruutuskameran ja navigointilaitteen. Vuosi 2012 toi Yaris mallistoon täyshybriditeknologiaa.

Yaris Hybridin korimalli on 5-ovinen hatchback, johon hybridiversio tuo oman tunnistettavan lisämausteensa. Suuri ilmanottoaukko keulassa ja ajovaloihin integroidut LED-päiväajovalot erottavat hybridimallin, jonka ilmanvastuskerroin on 0,286, normaalista mallista. Muiden Toyota-hybridien tapaan myös Yarisin keulassa ja perässä on sinitaustaiset Toyota-logot sekä Hybrid-merkit. Linea Sol ja Style -varustetasoissa on vielä hybridimallia varten suunnitellut LED-takavalot.

Atkinson-työkiertoa hyödyntävän bensiinimoottorin iskutilavuus on 1,5 litraa. Yhdessä sähkömoottorin kanssa se kehittää tehoa 74 kW/100 hv ja vääntöä 169 Nm.

Bensiinimoottori perustuu toisen sukupolven Priuksen voimanlähteeseen, jonka komponenteista kuitenkin 70 % on täysin uusia tai modernisoituja. Yarisin hybridijärjestelmä painaa 42 kg vähemmän kuin Auris HSD:n. Nikkeli-metallihydridiakut latautuvat Auris HSD:tä 67 % nopeammin täyteen, vaikka akuston koko ja paino ovat pienentyneet.

Yhdistetty kulutuslukema on 3,5 l/100 km ja hiilidioksidipäästölukema, 79 g/km. Hybriditeknologian yhteydessä on portaaton e-CVT-automaattivaihteisto.



Kolmesta ajotyylistä, normaali-, sähkö- ja Eco-ajo, voi valita sopivimman vaihtoehdon. Liikkeellelähtö tapahtuu aina sähköllä, jolla voi ajaa nopeuteen 50 km/h saakka. Kuljettaja voi valita sähköajon myös manuaalisesti. Eco-vaihtoehto kuluttaa vähemmän polttoainetta ja optimoi ilmastointilaitteen toimintaa taloudellisemmaksi.

Uuden täyshybridin tehokkaasta ja tasapainoisesta pysähtymisestä vastaavat levyjarrut, jotka ovat edessä jäähdytetyt. Normaaliajossa pyöräjarruja kuormitetaan selvästi tavallista autoa vähemmän, koska hybridijärjestelmä regeneroi jarrutusenergiaa akustoon.

Sisätilat

Hybriditeeman siniväri toistuu mittaristo- ja Toyota Touch & Go -näytöissä, istuinverhoilussa, ohjauspyörän tikkauksissa sekä vaihdekepin päässä ja erottaa näin Yaris Hybridin muista malleista. Style-varustetason osanahkaverhoillut istuimet luovat sisustaan hieman sporttisempaa ilmettä.

Tavaratilan koko on perusmallin tapaan 286 litraa ja takaistuimet alas taitettuna kuljetustila on tarvittaessa laajennettavissa kaikkiaan 768 litraan. Akusto on sijoitettu takapenkkien alle.

Varustelu ja hinnat

Hybrid -mallistossa on kolme varustetasoa: Linea Terra, Linea Sol ja Style. Varustelut poikkeavat jonkin verran perusmallin vastaavista varustetasoista. Turvavarustelu kattaa muiden Yaris-versioiden tapaan VSC-ajonvakautuksen, 7 turvatyynyä ja Isofix-kiinnikkeet takaistuimen reunapaikoilla. Kaikilla istuinpaikoilla on turvavöiden törmäyskiristimet ja voimanrajoittimet.



Hybridimallin vakiovarusteluun kuuluu automaatti-ilmastointi. Linea Sol ja Style -varustetasoissa on vakiona myös Toyota Touch & Go -multimediajärjestelmä sekä nahkapäällysteiset ohjauspyörä, käsijarrukahva ja vaihdekepin nuppi. Style-varustetasossa ulkomuotoa täydentävät näyttävät 16 tuuman kevytmetallivanteet, etusumuvalot, kattospoileri ja tummennetut takaikkunat. Mukavuusvarusteita ovat vakionopeussäädin, Smart Start -avaimeton käynnistysjärjestelmä sekä näyttävä osanahkaverhoilu istuimissa. Linea Sol -varustetasoon vakionopeussäädin on saatavana lisävarusteena.

Täyshybridimalliston edullisimman version, Linea Terran, saa omakseen hintaan 20.891,79 euroa. Linea Sol -varustetason saa noin 606 euron lisähintaan. Style-varustetason lähtöhinta on 23.835,19 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin