Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Caddy 2012

Citroën Berlingo, Peugeot Partner ja Renault Kangoo synnyttivät Suomeen uuden autoluokan: pakettiautomaiset pienet tila-autot.
Autoesittely Volkswagen Caddy 2012

Euroopassa näitä autoja oli toki tunnettu aikaisemminkin, mutta ranskalaistulokkaat olivat selvästi aikaisempaa henkilöautomaisempia. Sen jälkeen markkinoille ovat tulleet mm. Opel Combo Tour, Ford Tourneo Connect ja nyt VW Caddy Kombi. Caddyn edellinen sukupolvi oli lähes sama auto kuin Seat Inca eikä sitä tuotu Suomeen. Suomessa Caddyllä on kuitenkin hyvä nimi 80-luvun suositun pickupin ansiosta.

Puolassa valmistettava Caddy on VW:n tavara-auto-osaston tuote. Auto koki  Faceliftin vuonna 2010, jonka yhteydessä Caddy sai mm. uudet puskurit, uudet istuinverhoilut, uuden konepellin ja uudet ulkovärit. Myös kattokaiteet antavat Caddylle myös uutta ilmettä. 

Lisäksi uudistetussa kojetauluissa ohjauspyörä, mittaristo ja kaikki hallintalaitteet on entistä selkeämmin esillä. Tärkeä parannus on myös sisätilan entistä alhaisempi melutaso.

Caddyn sisätilat ovat hyvin leveät. Ulkoleveyttä on n. 5 cm Golfia enemmän, mutta sisätiloissa ero on suurempi. Takaistuimella on joka suuntaan kelvolliset tilat kolmelle aikuiselle. Pakettiautoksi rekisteröitäessä poistetaan yksinkertaisuuden vuoksi oikean puoleinen reunapaikka, jolloin keskipaikka jää käyttöön. Takaistuimella istutaan korkealla.

Kombiin saa myös kolmannen penkkirivin kahdelle matkustajalle. Sen tilat ovat myös käyttökelpoiset, mutta tavaraa kuljetettaessa penkki vie tilaa. Caddyn tavaratila on järkevästi suunniteltu. Tilaa on runsaasti, sidontalenkit asialliset ja perässä on pariovet. Liukuovi on vakiona oikealla puolella.

Caddyn moottorivaihtoehdot ovat 1.4 (80 hv), 1.6 (102 hv), 1.6 TDI (75 hv), 1.6 TDI (102 hv), 2.0 EcoFuel 109 hv, 2.0 SDI (69 hv) ja 1.9 TDI (140 hv).

Caddy Kombin vakiovarustukseen kuuluu mm. ABS-jarrut, luistonesto, radio + CD, ilmastointi ja keskuslukitus. Turvatyynut ja ESP tulevat myös vakiona. 

Säilytyslokeroita on hyvään pakettiautotyyliin runsaasti. Säilytystilaa on myös katossa.

Caddyyn on nyt saatavilla automaattinen pysäköintiavustin Park Assist. Järjestelmä aktivoidaan keskikonsolin painikkeesta. Vilkkua näyttämällä kuljettaja kertoo pysäköintiavustimelle, jos halutaan pysäköidä vasemmalle puolelle katua. Kun Park Assist -järjestelmä havainnoi riittävän pysäköintitilan, voi avustettu pysäköinti alkaa.

Uusimman kehitysversion Park Assist -järjestelmä tarvitsee 80 cm auton pituuden lisäksi auton pysäköintiä varten. Kuljettaja valitsee peruutusvaihteen ja säätelee auton vauhdin painamalla kaasu- tai jarrupoljinta. Pysäköintiavustin rajoittaa auton nopeuden 7 km/h ja pystyy hätäjarruttamaan ja siten estämään törmäyksen.
 
Pysäköintiavustin hoitaa auton ohjaamisen pysäköintitilanteessa. Kuljettaja on kuitenkin edelleen vastuussa auton normaalista jarruttamisesta. Pysäköinnissä kuljettajaa avustavat myös akustiset signaalit sekä radioversiosta riippuen joko mustavalkoinen tai värillinen 360° havainnoiva näyttö.  Pysäköintiavustin on saatavana lähes kaikkiin Caddyn malliversioihin.

Uudesta Caddysta on saatavilla neljä erilaista versiota: umpipakettiauto, henkilökuljetuksiin tarkoitetut Caddy Kombi, Caddy Life ja syksyllä 2007 esitelty Caddy Maxi.Maxi on perusmallista Caddya noin 47 cm pidempi ja siihen mahtuu seitsemän matkustajan (2/3/2) lisäksi myös matkatavarat. Vuonna 2008 valikoima laajeni myös Caddy Maxi Combi- ja Kasten-malleilla.

Caddy Kombi SDI:n perushinta on 22 361 euroa.  Caddy on hieman kalliimpi kuin sen eurooppalaiset kilpailijat Berlingo tai Kangoo. 

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin