Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen EOS (2008)

Autoesittely Volkswagen EOS (2008)

EOS tuli Volkswagenin mallistoon vuonna 2006. Se on kaksiovinen ja nelipaikkainen avoauto, jota edelsivät VW:n mallistossa 1980-1990-luvuilla Suomessa harvinaiset Corrado ja Sirocco.

EOS:kaan ei ole kovin tavallinen näky Suomen teillä. Vain 11 suomalaista rekisteröi uuden EOS:n autokseen vuonna 2007. Noin 40 000 eurolla saa perusmallin, ja kun ojentaa autokauppiaalle 7 000 euroa lisää, mukaan lähtee turboahdetulla 2 litran bensiinimoottorilla ja automaattivaihteilla varustettu versio.

EOS on pantu kokoon samalle A5-alustalle kuin esimerkiksi Audi A3, VW Golf Plus, Skoda Octavia tai Seat Leon.

EOS:n markkinoinnissa korostetaan, että siinä yhdistyy urheilullinen cabriolet-avoauto ja umpikorinen coupé. Urheilullisuutta korostavat "atleettinen muotokieli", ulkomuodon kiilamainen design ja leveä akseliväli. Myös sisätiloissa on korostettu urheilullista ilmettä. Edessä on urheilulliset istuimet, joihin saa lisävarusteena erilaisia säätömahdollisuuksia. Tavaratilaa on suurimmillaan 380 litraa, katto suljettuna 205 litraa. Takaselkänojassa on läpilastausluukku pitkien esineiden kuljettamiseen. Takapenkillä Isofix-kiinnityslenkit kahdelle turvaistuimelle

CSC-erikoiskatto, joka on valmistettu metallista ja lasista, avautuu ja sulkeutuu napin painalluksella valmistajan lupauksen mukaan alle puolessa minuutissa. Katossa on myös luukku, jonka voi avata, kun katto on suljettuna.

Vakiovarusteisiin kuuluvat mm. puoliautomaattinen ilmastointi ja 10-kaiuttimen äänentoiston. Ajettavuutta parantavat McPherson-joustintuet edessä, nelipistetuettu takajousitus, ohjaustehostin ja ESP-ajonvakautus - kaikki vakiona. Moottoriksi voi valita joko 2.0 FSI:n (150 hv) tai 2.0 FSI Turbon (200 hv), jotka kuluttavat keskimäärin 8,5 litraa bensiiniä sadalla kilometrillä. Hiilidioksidipäästöt ovat hieman alle 200 grammaa ajokilometrillä.

Avoauton turvallisuutta lisäävät jäykkä korirakenne ja takaistuinten yhteyteen sijoitetut turvakaaret. Kaatumissuojajärjestelmä aktivoituu neljäsosasekunnissa ja nostaa turvapilarit esiin.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin