Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Golf (2011)

Vuonna 1974 VW -konserni julkaisi ensimmäisen VW Golf mallinsa ja se saavutti valtavan menestyksen.
Autoesittely Volkswagen Golf (2011)

Sittemmin malli uudistuksia on tullut tasaisin väliajoin ja edellinen; viidennen sukupolven malli julkistettiin vuonna 2003. Kaiken kaikkiaan VW Golfia on myyty maailmanlaajuisesti tähän mennessä yli 26 miljoonaa kappaletta.

Euroopan markkinoille marraskuussa 2008 saapunut kuudennen sukupolven VW Golf on kokenut melkoisia uudistuksia. Suunnitteluryhmää on johtanut Italialainen Walter de Silva ja tavoitteena on ollut auto joka on älykäs toiminnoiltaan, hauskan näköinen sekä nautinnollinen ajaa.

Esimerkkeinä uutuuksista tähän kompaktien autojen luokkaan on pysäköintiapu; ”Park Assist” kameralla varustettuna ja automaattinen ajo-etäisyyden säädin; ”ACC”. Saatavilla on myös uusi alustansäätö; ”DCC Adaptive Chassis Control”, joka napin painalluksella tekee autosta joko ”mukavan” tai ”sporttisen”.

Varusteita

Yhdistetty ajotietokone/navigaattori/mediasoitin RSN 310/510 on kosketusnäytöllä varustettu. Vakiona VW Golfissa on mm. ilmastointi, elektroninen ohjaustehostin, keskuslukitus, etu-ikkunoiden sähköinen säätö ja kuskin istuimen korkeuden säätö.

Turvallisuuspuolella VW Golf on varustettu seitsemällä turvatyynyllä sisältäen polvityynyn. Valinnaisesti turvatyynyt saadaan myös turvavöiden käytöntunnistus toiminnolla takapenkkiläisille. Myös ajonvakautusjärjestelmä ”ESP” on säädetty entistä turvallisemmaksi.

Moottorivaihtoehdot

Moottorivaihtoehtoja Golffiin on viisi. Bensiinimoottoreista tarjolla on 1.2-litrainen BlueMotion (105 hv), 1.4 TSI (80 hv, 122 hv ja 160 hv versioilla), sekä 2.0 -litrainen moottori, joka löytyy GTI ja R -malleista.

Dieselmoottoreita on kaksi 1.6 TDI (105hv BlueMotion) ja 2.0 TDI (140 hv). 2.0 -litraisesta moottorista on tarjolla myös urheilullisempi GTD versio (170 hv). Kaikki moottorivaihtoehdot täyttävät Euro-5 standardit.

1.6 TDI:llä syntyvät pienimmät päästö -ja kulutuslukemat, eli 4,7l/100km ja 99g CO2/km. Suurimmat päästö ja kulutusarvot syntyvät luonnollisesti R-versiolla, jonka vastaavat lukemat ovat 11,2l/100km ja 195g CO2/km.

Verkkaisimmin Golf kiihtyy 1,4-litraisella 80 hevosvoimaisella perusversiolla, eli 13,9 sekunnissa. Tehokkain R-malli puolestaan loikkaa sataseen 5,7 sekunnissa.  

5 tai 6 pykäläisen manuaalivaihteiston lisäksi moottoritehoista riippuen, on saatavilla sekä 6 että 7 -vaihteinen kaksoiskytkimellä varustettu automaatti ”DSG”. Tämä myös Audeista tuttu ratkaisu on polttoaineenkulutuksen vähentämiseen suunnattua tekniikkaa. VW Golf on edeltäjiensä tapaan etuvetoinen, mutta muutamien moottorivaihtoehtojen kanssa tarjolla on myös 4-motion neliveto.

Ajomeluun on kiinnitetty huomiota. Esimerkiksi tuulilasissa on filmimateriaali, joka vähentää ajomelua. Ovissa ja ikkunoiden tiivisteissä on niin ikään uusia ajomelua vähentäviä ominaisuuksia. Peilien virtaviivainen muotoilu sekä vähentää melua että hidastaa peilien likaantumista. Moottorin uudentyyppiset kiinnikkeet sekä ohjaamon ja moottoritilan väliset moduulirakenteet ovat myös entistä hiljaisemmat.

Mitat, varustetasot ja hinnat

Nykyinen VW Golf on muotoilultaan selkeästi sporttisempi ja futuristisempi kuin edeltäjänsä. Se antaa vaikutelman kuin se olisi matalampi, leveämpi ja pidempi kuin edeltäjänsä. Auton mitat ovat seuraavat; pituus 4,199 mm, leveys 1,779 mm, korkeus 1,479 mm, raideväli edessä 1,540 mm ja takana 1,513 mm.

VW Golfin muunneltavaan tavaratilaan mahtuu 350 – 1305 litraa matkatavaroita ja se on saatavilla sekä 2 että 4-ovisena takaluukkua unohtamatta. Lisätilaa kaipaavalle on tarjolla farmariversio (tavaratila 505 – 1495) sekä Golf Plus malli (tavaratila 395 – 1450 litraa).

Varustetasoja on neljä; Trendline, Comfortline, Highline ja BlueMotion. Lisäksi tarjolla ovat myös urheilullisemmat GTD, GTI ja R -versiot.

Kilpailijoiksi Golfille voidaan mainita esimerkiksi Fordin Focus 1.6 100hv ja Toyotan Auris 1.33 100hv.

Yhä Saksassa valmistettavan Golfin hinnat lähtevät vajaasta 19.300 eurosta (1.2 TSI 85 hv trendline) ja kalleimman version lähtöhinta on 54.135 euroa (R 2.0 270 hv).

Päivitetty: 21.02.2011


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin