Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Golf 2004-2008

Golfin ensimmäisen version valmistus alkoi vuonna 1974, jolloin siitä tuli kuuluisimman Volkswagenin eli Kuplan seuraaja. Nyt on menossa viides sukupolvi, joka esiteltiin ensi kerran vuonna 2005.
Autoesittely Volkswagen Golf 2004-2008

Golf kuuluu eurooppalaisessa autojen kokoluokituksessa C-segmenttiin eli keskikokoisiin autoihin, yhdessä mm. Toyota Corollan ja Mazda 3:n kanssa.

Golfin markkinoinnissa korostetaan mm. ajomukavuutta. Esimerkiksi etuakselisto ja nelipistetuettu takapyörätuenta estävät iskujen ja tärinöiden välittymistä matkustamoon asti. Ajomukavuutta edistää myös ohjaustehostin, joka säätää tehostusvoiman automaattisesti oikeaksi. Vetoluistonrajoituksen pitäisi estää pyörien sutimista liukkaalla pinnalla.

Varustetasot

Varustelutasoja on neljä: Trendline, Comfortline, GT Sport ja GTI. Trendlinessa on vakiovarusteina mm. puoliautomaattinen ilmastointilaite, ajotietokone monitoiminäytön kera, hattuhylly, radio, cd-soitin sekä kaiuttimet edessä ja takana. Takana on Isofix-valmius kahdelle turvaistuimelle. Savuttomassa versiossa on säilytyslokerot tuhkakuppien tilalla ja pistorasia savukkeensytyttimen tilalla.

Comfortline on astetta tasokkaampi: renkaissa on kevytmetallivanteet ja kojelaudassa sekä ovissa  antrasiittisomisteet. Tavaratilassa on pistorasia ja kassikoukku. Kuljetuksia helpottaa kannellinen säilytyslokero katossa ja suksiluukku takaselkänojassa.

GT Sport myös näyttää urheiluautolta. Jäähdyttimen säleikkö on mustaa lamellia. Kylkisuojalistat, puskurit ja ovankahvat ovat korinvärisiä. Ohjauspyörä, vaihdetangon nuppi ja käsijarrukahva on verhoiltu nahalla.

GTI erottuu muista mm. kaksiosaisella pakoputkenpäällä, joka  näkyy takapuskurissa. Urheilullista mielikuvaa luovat myös nahkaverhoiltu GTI-ohjauspyörä, alumiinisomisteinen nahkaverhoiltu vaihdetangonnuppi ja urheiluistuimet edessä.

Moottorit

Golfin bensiinimoottorivalikoima on laaja (1,4-2 l / 75-200 hv). Tarjolla on mm. suorasuihkutusteknologiaan perustuvia FSI-bensiinimoottoreita, jotka ovat valmistajan mukaan sekä voimakkaita että taloudellisia. FSI:ssä polttoaine suihkutetaan suoraan palotilaan, jolloin sitä kuluu vain tarpeen mukaan. Kulutus alenee ja teho nousee nostaa tehoa jo alhaisella käyntinopeudella. Diesel-valikoimassa on neljä 1,9-2,0-litraista vaihtoehtoa (90-170 hv).

Golfin saa viisi- tai kuusiportaisella käsivalintaisella vaihteistolla, automaattivaihteistolla tai DSG-suorakytkentävaihteistolla. Myös neliveto löytyy ja siihen kuusiportainen manuaalivaihteisto.

Golf Plus on hieman perusmallia suurempi. Esimerkiksi tavaratila  Golf Plus Trendlinessa muuntuu 395:stä 505 litraan. Bensiinimoottoreita on tarjolla neljä erilaista (1,6-2,0 l / 102-11 hv) ja dieseleitä kolme (1,9-2,0 l / 90-140 hv).

Automyymälän valikoimasta voi löytää vielä Variant-farmarimallin, jonka tavaratila vaihtelee 505-1550 litran välillä. Suurimmillaan se on takaistuimet vaakatasossa ja ilman tavaratilan välipohjaa.

Variantin moottorin voi valita kolmesta bensiini- ja kahdesta dieselmallista. 1,9-litrainen TDI-diesel kuluttaa vain keskimäärin 5,2 litraa sadalla kilometrillä.


Varusteversiot ovat samat kuin Golf Plussassa. Farmarimallissa korostuu kuljetuskyky. Variantissa on esimerkiksi on suljettava säilytyslokero katossa, säilytyslokerot ovissa, edessä paikka litran pullolle, korotettu tavaratilanpohja säilytyslokeroiden kera ja tavaratilassa on neljä kuormansidontalenkkiä sekä kaksi kassikoukkua.

Toiseksi valmistetuin

Golfia on valmistettu yli 25 miljoonaa kappaletta, ja se on Toyota Corollan jälkeen maailman toiseksi eniten valmistettu henkilöauto. Volkswagen Golf oli suomalaisten autosuosikkien listalla kolmantena vuonna 2007. Ensirekisteröintejä tehtiin silloin 3826.

Kaksiovisen 1,4 litran moottorilla liikkuvan Hatchback Golfin saa hiukan yli 18 000 eurolla (huhtikuu 2008). Turboahdettu bensiinimoottori vie keskimäärin 6,3 litraa sadalla kilometrillä ja hiilidioksidipäästöt ovat keskitasoa (159 g/km). Golfin hintahaitari veny pitkälle. Kalleimmat yli 250 hevosvoiman nelivedot maksavat runsaat 50 000 euroa.

Vertailuun otettiin: Opel Astra ja Toyota Corolla


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin