Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Golf Variant 2013

Uusi Volkswagen Golf Variant saapuu Suomeen syksyllä. Sen tavaratila on kasvanut yli sadalla litralla entisestä. Tavaratilan maksimipituudeksi ilmoitetaan 183 cm. Golf Variantin tavaratila on hyvin vertailukelpoinen uuteen Skoda Octavia Combiin.
Autoesittely Volkswagen Golf Variant 2013

Golf Variant on pystyperäisen Golfin kanssa rinnakkain suunniteltu designiltaan itsenäinen malli. Auto on kasvanut pituutta 2,8 cm, ja akseliväli on pidentynyt 5,7 cm 263,5 cm:iin. Suurin muutos näkyy kuitenkin tavaratilassa, joka on nyt takaistuimen selkänoja normaaliasennossa 605 litraa. Maksimissaan tavaratilan kuljetuskapasiteetti venyy aina 1 620 litraan.

Tavaratilan toteutus on Golf Variantissa hieman erilainen kuin Skodassa. Octaviassa tavaratilan pohja on selvästi alempana kuin kaadetut takaselkänojat. Golfissa taas on välipohja, jolla tavaratila saadaan tasapohjaiseksi. Osa tilasta jää tarvittaessa poistettavan välipohjan alle. Toki Skodaankin välipohja on saatavana.



Takaselkänojan kaatovivut tavaratilassa ovat hyvät, ja näkösuojaverho on Skodaa näppärämmin toteutettu. Takaistuintiloissa ei ole merkittävää eroa Octaviaan verrattuna. Istuimet ovat Golfissa mukavammat niin edessä kuin takana ja sisustusmateriaalit selkeästi korkeatasoisemmat. Etupilarit ovat hieman Octaviaa loivemmat. Kokonaisuutena näkyvyys on samaa tasoa eli hivenen puutteellinen. Golf Variantin peräpää on selvästi edellisiä malleja tyylikkäämmän näköinen.

Vaikka auto on kasvanut, on painoa pystytty pudottamaan mallista riippuen 105 kg käyttämällä korirakenteissa mm. uudenlaisia kuumamuovattuja suurlujuusteräksiä. Uuden sukupolven moottorit ovat myös entistä kevyempiä. Uudet Golf Variantit valmistetaan Volkswagenin Zwickaun tehtaalla Saksassa.

Moottorit, varusteita ja hinta

Golf Variantin TSI-bensiinimoottoreiden tehot alkavat 63 kilowatista (85 hv) ja TDI-dieselmoottoreiden 66 kilowatista (90 hv). 81-kilowattinen (110 hv) Golf Variant TDI BlueMotion –versio 6-vaihteisella käsivaihteistolla varustettuna kuluttaa pienimmillään 3,3 l/100 km ja CO2-päästöjä syntyy 87 g:aan/km. Golf Variantista tulee markkinoille myös 4MOTION-nelivetoversio sekä 77-kilowattisena (105 hv) että 110-kilowattisena (150 hv) TDI-versiona. Myöhemmin mallivalikoimaan saadaan myös TGI BlueMotion-bio/maakaasuversio. Suomessa mielenkiintoinen moottorivaihtoehto on 90-kilowattinen (122 hv) korkeaseosetanolia hyödyntävä 1.4 TSI MultiFuel -moottori.



Varusteluversioina myös Variantissa ovat tutut Trendline, Comfortline ja Highline. Golfin tapaan myös Variantiin on saatavilla uusia kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuten monitörmäysjarrutus (vakio), ennakoiva turvajärjestelmä, Dynamic Light Assist -kaukovalojärjestelmä ja mukautuva alustansäätöjärjestelmä DCC. Lisävarusteena saatavalla ajoprofiilin valinnalla voi valita taloudelliseen ajoon, urheilulliseen ajoon tai omavalintaisia ajoasetuksia noudattavan ajo-ohjelman.

Reaaliaikaista liikennetietoa Golf Variantin Discover Media Bluetooth -malliseen navigaattoriin tuo V-Traffic TMC -liikennetietopalvelu, joka kattaa koko Suomen. Palvelu välittää ajantasaista tietoa niin ruuhkista, tietöistä, onnettomuuksista, kelivaihteluista kuin Lapin teillä liikkuvista poroistakin. Tiedot löytyvät navigaattorin Traffic-painikkeen alta listana tienumeroittain, häiriötekijät näkyvät kartalla myös symbolein. Näytöltä voi valita, haluaako nähdä kaikki liikennetiedotteet vai vain omalle reitille osuvat. Palvelu ei vaadi erillistä aktivointia, ja se toimii auton koko elinkaaren ajan.

Uuden Golf Variantin lähtöhinta on 21 651 € (Trendline 1,2 TSI). Kallein versio lähtöhinnaltaan on Highline 2,0 TDI 4Motion, josta saa maksaa 35 882 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin