Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Jetta 2005-2009

Volkswagen Jetta kuuluu autojen eurooppalaisessa kokoluokituksessa C-segmenttiin eli keskikokoisiin autoihin, kuten mm. kilpailijansa Citroen C4 ja Ford Focus.
Autoesittely Volkswagen Jetta 2005-2009

Jettaa on valmistettu vuodesta 1980, ja menossa on viides sukupolvi, joka näki päivänvalon vuonna 2005. Se on läheistä sukua Volkswagen Golfille, ikään kuin porrasperäinen versio.
 
Jettaa ja sen erinimisiä sisarversioita valmistetaan Meksikossa, Kiinassa, Etelä-Afrikassa ja Kiinassa. Uutta on luvassa näillä näkymin vuonna 2011, jolloin auton on huhuttu saavan Golfista, Polosta ja Sciroccosta tutun uudistuneen ilmeen.

Vuosien 1991-2005 välillä Jetta mallinimi oli käytössä vain Yhdysvalloissa ja Etelä-Afrikassa. Euroopassa Jettan kaksi tuona aikana valmistettua sukupolvea kulkivat nimillä Volkswagen Vento ja Volkswagen Bora.

Muotoilu

Ulkonäöltään Jetta on kuin Golfin ja Passatin risteytys. Se on klassisemman näköinen kuin Golf, mutta pienempi kuin Passat. Auto on jykevän muotoilunsa puolesta helppo tunnistaa Saksalaiseksi, vaikka keulassa onkin ripaus ensimmäisen sukupolven Toyota Avensista. VW konsernille tyypillinen, konstailematon ja viimeistelty muotoilu jatkuu sisätiloissa.

Ilman suksiluukkua Jetan tavaratilaan mahtuu 527-litraa. Takaistuinten selkänojat voi kääntää joko 1/3 tai 2/3 -suhteessa.

Varustetasoja on viisi: Trendline, Luxline, Comfortline, Highline ja Sportline.

Trendlinen varusteisiin kuuluvat mm. kromattu jäähdyttimen säleikkö, LED-takavalot ja korinväriset puskurit. Katossa on suljettava säilytyslokero. Tyylikkyyttä sisätiloihin tuovat antrasiittiset somistelistat kojelaudassa, keskikonsolissa ja ovissa.

Ajomukavuutta parantavat Trendlinessa, kuten muissakin varustetasoissa, ESP -ajonvakautusjärjestelmä, jossa on hätäjarrutehostin, ohjauspyörän korkeuden ja etäisyyden säätö.

Takaistuimissa on Isofix -kiinnikkeet kahden lastenistuimen kiinnittämiseksi. Climatic -ilmastointilaite lisää matkustusmukavuutta, samoin radio ja cd-soitin. Edessä ja takana on yhteensä kahdeksan 20 watin kaiutinelementtiä.

Luxlinessa on lisäksi pysäköintitutka, vakionopeuden säädin, nahkapäällysteinen monitoimiohjauspyörä ja monitoiminäyttö.

Comfortlinessa on puolestaan mm. vakionopeuden säädin, monitoiminäyttösuksiluukku takapenkin selkänojassa, mukavuusistuimet edessä ja etuistuimissa ristiseläntukea voi säätää.

Highline -varustetasossa autoilija pääsee istumaan urheilullisille istuimille ja käyttämään ohjauspyörää, vaihdekeppiä sekä käsijarrua, jotka on päällystetty nahalla. Siinä on myös urheilullisempi, noin 15 mm madallettu alusta.

Sportline pitää vakiona sisällään Highline –varustetason lisäksi vielä esimerkiksi takaluukun automaattisen avaus mekanismin, helmiäisvärin sekä ajonopeuden mukaan säätyvän sähkömekaanisen ohjauksen.

Moottorivaihtoehdot

Jettan ostaja voi valita moottorin kuudesta vaihtoehdosta. Tarjolla on siis kolme bensa ja kolme dieselmoottoria, jotka ovat tuttuja myös muista VW konsernin autoista. Päästöjä syntyy vähiten pienimmän dieselmoottorin ja manuaalivaihteiston yhdistelmällä. Bensakoneilla puolestaan pienimpiin päästölukemiin päästään DSG automaattivaihteistolla.

Hinnat

Mallisarjan edullisimpia ovat 1,4-1,9-litraisella bensiinimoottorilla varustetut  versiot. Vuonna 2005 auton lähtöhinta (1.6 75 kW Trendline) oli 24 550 euroa. 

Kilpailijavertailu

Artikkeli päivitetty 2010


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin