Autoesittely Volkswagen Jetta 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Jetta 2013

Volkswagen Jetta tuli ensimmäisen kerran markkinoille vuonna 1979, mistä alkaen sitä on valmistettu runsaat 9,6 miljoonaa kappaletta. Parhaillaan myynnissä oleva Jetta saapui Suomeen keväällä 2011. Loppukeväästä 2013 Jetta -mallisto täydentyi Volkswagenin ensimmäisellä hybridimallilla.
Autoesittely Volkswagen Jetta 2013

Varusteluversioita on muista Volkswagen-malleista tutut kolme: Trendline, Comfortline ja Highline. Jetan vakiovarusteista voisi mainita esimerkiksi ESP -ajonvakautusjärjestelmän, kuusi turvatyynyä, turvallisuusoptimoidut pääntuet kaikille viidelle istuinpaikalle, RCD 310 -radion, monitoiminäytön ja talvipaketin, joka sisältää mm. ajovalonpesimet ja lämmitettävät lasinpesimen suuttimet.

Jetalla on pituutta 4,64 metriä eli se on 5 cm Avensista lyhyempi. Takaistuimella on runsaasti polvitilaa ja tässä suhteessa ero Passattiin on vähäinen. Jetta on kuitenkin kapeampi ja takaistuimen pääntila on jäänyt hieman niukaksi eli 180-senttisen pää alkaa hipoa kattoa. Onneksi polvitilat antavat varaa vähemmän ryhdikkäälle istuma-asennolle. Takaistuin on muotoiltu mukavasti. Edessä tilaa on riittävästi, mutta istuimet eivät ole parhaat mahdolliset. Comfortlinessa on ristiseläntuen säätö, mutta se vaikutus jää melko alhaalle. Istuimet tuntuvat myös hieman kapeilta ja istuinosa pehmeältä. Jenkkimarkkinoiden vaatimia kustannussäästöjä edustaa portaallinen selkänojan säätö.

Jetan sisustus on erilainen kuin Golfissa, vaikka toki yhteisiä osia löytyy. Kojetaulu on muotoilultaan selkeän yksinkertainen ja suoralinjainen. Materiaaleja on USA-versioon verrattuna parannettu, mutta aivan totuttuun laatuun Jetan muovit eivät yllä. Hallintalaitteista ei juuri herää kommentteja. Vakionopeussäädin on vilkkuviiksessä ja VW:n versioista yksinkertaisempaa mallia. Hansikaslokero on pienehkö.Jetan suurimpia vahvuuksia läpi historian on ollut suuri tavaratila ja myös nykymallin tavaratila on väljä ja ennen kaikkea pitkä, vaikkakin hivenen edeltäjää pienempi. Laajennusaukko ja nykyporrasperien tapaan lastausaukko ovat pienehköjä.

Moottorivaihtoehdoiksi Jettaan on tarjolla kolme eri bensiinimoottoria ja kaksi dieselmoottoria. Bensiinimoottorit alkavat 1.2 TSI BlueMotion Technology –moottorista, jossa on tehoa 77 kW (105 hv). 1.4 TSI:n, 90 kW (122 hv), saa myös 7-vaihteisella DSG -automaattivaihteistolla varustettuna. 118-kilowattinen (160 hv) 1.4 TSI on aina DSG -vaihteinen. Dieselmoottorit ovat 1.6 BlueMotion Technology, 77 kW (105 hv), ja 2.0 TDI, 103 kW (140 hv), jotka molemmat saa myös DSG -automaatteina. Moottorien kulutuslukemat liikkuvat 4,2 - 6,2 litran välillä ja CO2-päästöt 109 - 144 gramman välillä.

Uusin voimanlähdevaihtoehto on hybridi. Auton suorituskyvystä huolehtivat 1.4 TSI -bensiinimoottori teholtaan 110 kW (150 hv) ja sähkömoottori, jonka teho on 20 kW (27 hv).
 
Moottoreiden hetkellinen yhteisteho on maksimissaan 125 kW (170 hv) ja maksimi vääntömomentti 250 Nm käyntinopeusalueella 1 600 - 3 500 r/min. Energiaa säilötään 1,1 kWh:n litium-ioni-akustossa. Hybridin yhdistelmäkulutus on VW:n mukaan 4,1 l/100 km (CO2 95 g/km) ja 0 - 100 km/h taittuu 8,6 sekunnissa. Vaihteistona Jetta Hybridissä on 7-vaihteinen DSG -kaksoiskytkinautomaatti. Vaihteiston ja moottorin välissä oleva sähkömoottori mahdollistaa ajamisen myös pelkällä sähköllä. Maksiminopeus sähköllä ajettaessa on 60 km/h ja maksimimatka kaksi kilometriä.Suomen Jetta Hybrid -malli perustuu Comfortline -varusteluun. Kierroslukumittarin paikalla on hybrid -mittaristo lataus-/tehomittareineen. Energiavirran näyttö on sijoitettu mittariston monitoiminäyttöön. Takaistuimien taakse sijoitettu litium-ioniakusto ja akkujen ilmastointikanavat nipistävät 136 litraa tavaratilasta, joten tavaratilan tilavuudeksi Jetta Hybridissä jää 374 litraa.

Näkyvyys on Jetan kuskin paikalta keskitasoa. Keula painuu keskimittaisella näkymättömiin. Takaikkuna on matalahko. Ulkopeilit ovat suipon muotoilunsa takia huonommat kuin monessa muussa uudessa mallissa. Kääntöympyrässä kasvanut akseliväli tuntuu, mutta luokan normaalitasolla mennään ketteryyden suhteen.

Volkswagen Jetan lähtöhinta on 22 895 € (Trendline 1,2 TSI). Hybridi on puolestaan malliston kallein, lähes 36 000 euron lähtöhinnallaan.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin