Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Multivan (2008)

Autoesittely Volkswagen Multivan (2008)

Volkswagen Multivan kuuluu suurien tila-autojen luokkaan. VW itse kutsuu niitä hyötyautoiksi. Multivanissa on sama T-alusta kuin Volkswagen Transporter ja Caravelle paketti- ja tila-autoissa. Muita VW:n hyötyautoja ovat Caddy ja Crafter.

Auto on luokkansa mukainen: pituutta on 4,9 metriä ja leveyttä sekä korkeutta 1,9 metriä. Molemmilla sivuilla on lapsilukoin varustetut liukuovet. Multivanissa on istuinpaikat seitsemälle matkustajalle. Tilaa voi muunnella matkustamon lattiaan kiinnitettyjen liukukiskojen avulla. Toisella istuinrivillä on kaksi erillisistuinta. Istuimet ovat käännettävissä, taitettavissa sekä pois otettavissa. Takana olevaa monitoimipöytää ja istuinriviä voi liikutella pituussuunnassa tai poistaa kokonaan.

VW markkinoi Multivania tavallista ylellisempänä ja elegantimpana tila-autona. Siihen pyritään mm. tavaralokeroiden, säädettävien lukulamppujen ja turvavarustuksen avulla. Varustetasoja on kaksi: perusmalli Comfortline ja hieman ylellisempi Highline, jota VW tarjoaa kilpailemaan myös edustusautojen sarjassa.

Moottoriksi voi valita 1,6, 1,9 tai 1,5 litran TDI-dieselin (102-174 hv). Neljäs vaihtoehto on 235 hevosvoiman ja 3,2 litran V6-bensiinimoottori. Vaihteisto on 5-6 pykälän manuaali, 6-portainen Tiptronic-vaihteisto tai 4Motion-neliveto.

Multivan ei ole kovin ympäristöystävällinen eikä säästeliäs auot. Bensiinimoottorin keskikulutus on 13 l/100 km tienoilla. Hiilidioksidia leviää ilmakehään hieman yli 300 g/km. Dieselit vievät keskimäärin 7-10 litraa sadalla kilometrillä ja päästävät hiilidioksidia 199-257 l/km.

Laajaan vakioturvavarustukseen kuuluvat ABS-jarrut, ohjaustehostus, elektroninen tasauspyörästönlukitus, Isofix-turvaistuinkiinnikkeet sekä turvatyynyjärjestelmä (etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja pääturvatyynyt etuistuimille). Ohjauspylväs joustaa. Jos auton keula törmää johonkin, ohjauspylväs taittuu kasaan. Jos kuljettaja kuitenkin iskeytyy ohjauspyörään, se joustaa eteenpäin jopa 5 senttiä. Matkustajia ympäröi lähes kokonaan sinkitty itsekantava teräskori.

Highlinen mukana autoonsaa 16 tuuman kevytmetallivanteet ja tummennetut lasit matkustamoon. Nahka- tai Alcantara-verhoilua saa istuimiin ja jalopuukoristelistat sisäverhoiluun. Ajomukavuutta lisäävät vakionopeussäädin ja automaatti-ilmastointi kolmen alueen säädöllä.

Multivaneja ei kovin usein näe Suomen teillä. Vuonna 2007 täällä rekisteröitiin 11 uutta Multivania. Edullisimman Comforline Multivanin saa hieman alle 60 000 eurolla (toukokuu 2008). 3,2 litran V6-moottorilla kulkeva Highline-neliveto maksaa hieman yli 100 000 euroa.

Perusmalliin saa lisävarusteena paketin, jossa navigointilaite ja DVE (Digital Voice Enhancement). 6000 euron hintaiseen pakettiin kuuluu mm. värinäyttö, radio, bassokaiutin, 8 kaiutinta ja DVD, jossa on navigointilaitteen karttapohja DVD. Se mahdollistaa  kuljettajan ja matkustajien välisen keskustelun kuuden kattoon asennetun mikrofonin ja kovaäänisen välityksellä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin