Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Passat (2010)

Volkswagen Passat kuuluu eurooppalaisessa luokituksessa henkilöautojen ylempään keskiluokkaan eli C/D-segmenttiin. Samaan luokkaan kuuluvat mm. Ford Mondeo ja Toyota Avensis.
Autoesittely Volkswagen Passat (2010)

Passat tuli VW:n mallistoon jo vuonna 1973 ja nykyinen malli vuonna 2005. Volkswagen markkinoi Passatia ylellisyydellä, korkealla varustetasolla ja runsaalla tilalla. Perusmalli sedanin lisäksi myynnissä on farmari Variant. Vuoden 2008 alussa esiteltiin Passat CC coupé-versio.

Varusteet

Passatin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. automaattinen ilmastointi ja monitoimiohjauspyörä. Lisätilauksesta autoon saa esimerkiksi vakionopeussäätimen etäisyystutkan tai 10-kanavaisen äänentoiston.

Perusmallissa on viisi hieman erilaista varustelutasoa: Trendline, Luxline, Comfortline, Sportline ja Highline.

Trendlinen ulkonäössä huomio kiinnittyy korinvärisiin puskureihin, ulkopeilinkoteloihin ja ovenkahvoihin. Sisällä matkustusmukavuutta lisäävät säilytyslokerot kaikissa ovissa, kuljettajan puolella pidike litran pullolle ja etumatkustajan puolella vielä isommalle pullolle sekä sateenvarjolokero kuljettajan puolella. Savuttomassa versiossa edessä on säilytyslokero ja pistorasia tuhkakupin ja savukkeensytyttimen tilalla.

Ulkolämpötilamittari varoittaa liukkaasta kelistä. Ilmastointi on täysautomaattinen. Monitoimiohjauspyörässä on nahkaverhoilu. Äänentoistoon on varattu yhteensä kahdeksan 20 watin kaiutinelementtiä.

Luxline-version mukana Passatin omistaja saa lisäksi tummennetun takalasin, vakionopeuden säätimen ja lämmitettävä tuulilasin. Comfortlinessa on mm. lisää kromisomisteita sekä kassikoukku ja säilytyslokerot tavaratilassa. Sportlinen renkaissa on 16 tuuman kevytmetallivanteet. Edessä istutaan urheiluistuimissa ja vaihteet vaihdetaan nahkapintaisella vaihdetangonnupilla.

Passat Highline-versiossa saa sisustukseen lisää ylellisyyttä: kromia, nappanahkaa, antrasiittia, harjattua alumiinia, pähkinäpuuta sekä erilaisia verhoiluvaihtoehtoja.

Myynnissä on vielä Passat V6, jossa on mm. varashälytin sisätilatutkalla ja kallistuksentunnistimella, täysautomaattinen ilmastointi, monitoimiohjauspyörä ja 17 tuuman kevytmetallivanteet.

Farmari-malli Variantin tavaratilaan mahtuu takaistuimet alas käännettyinä yli 1 600 litraa, ja lisävarusteena saa matkatavaroiden kiinnityspaketin. Variantista on saatavana viisi erilaista varustetasoa perusmallin tavoin.

Turvallisuus

Auton turvallisuus varusteita ovat esimerkiksi ESP-ajonvakautusjärjestelmä, sisältäen vetoluistonrajoituksen (ASR) ja elektronisen tasauspyörästönlukituksen (EDS), ABS-jarrujärjestelmä hydraulisella jarruassistentilla, hätäjarrutustoiminto, auton pysäytys napin painalluksella kaikkia pyöriä jarruttaen, nopeasti syttyvät LED-jarruvalot

Passatissa on kaksi etuturvatyynyä, sivuturvatyynyt edessä (lisätilauksesta myös taakse) ja ikkunaturvaverhot. Lisäksi Passat on varustettu etuturvavöiden käytönvalvonnalla ja takaistuinten ISOFIX-kiinnitysvalmiudella.

Passatin kori osoittautui vahvaksi EuroNCAP:n kolaritesteissä (v. 2005). Passat sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien turvallisuudesta sekä neljä tähteä viidestä lasten turvasta. Jalankulkijan turvallisuudesta törmäyksessä heltisi kaksi tähteä neljästä.

Moottoreista

Passatin kaltaisten isojen autojen myynnissä korostetaan voimakkaita moottoreita. Vahvin vaihtoehto on V6 3.2 FSI, joka kehittää 250 hevosvoimaa. Coupé malli CC:n saa vielä astetta räväkämmällä 3.6 -litraisella V6 bensiinimoottorilla, joka kehittää 300 hevosvoimaa.

Toisaalta Volkswagenin suuret dieselit ovat yllättävän säästeliäitä. Esimerkiksi 170 hevosvoiman TDI vie vain 6,1 litraa 100 kilometrillä.

Passat on maailmalla VW:n kolmanneksi suosituin malli kautta aikojen. Sitä on myyty 15 miljoonaa kappaletta vuodesta 1973. Edellä ovat vain Golf ja Kupla. Suomalaiset rekisteröivät vuonna 2007 3104 uutta Volkswagen Passatia. Malli oli silloin seitsemänneksi suosituin Suomessa. Edullisimmat sedanit ja farmarit maksoivat huhtikuussa 2007 hieman alle 30 000 euroa.

BlueMotion

Volkswagen Passatin saa myös BlueMotion-versiona. Näissä erikoismalleissa kulutusta ja päästöjä on pyritty alentamaan erilaisten teknisten ratkaisujen avulla.

Passat BlueMotion on varustettu 1,6-litraisella TDI-moottorilla, joka kuluttaa 4,4 litraa dieseliä sadalla ajokilometrillä (EU-yhdistelmäkulutus). DPF-hiukkassuodatin pienentää hiukkaspäästöjä, ja EU-yhdistelmäkuluksen mukaiset CO2-päästöt ovat 114 g/km.

1,6 TDI moottorilla varustetussa Passat BlueMotion mallissa tehoa on 105 hevosvoimaa ja vääntöä 250 Nm.

Suomessa myynnissä olevat uuden sukupolven BlueMotion-mallit (BlueMotion II) on varustettu erillisellä Start-Stop-järjestelmällä, joka sopivissa olosuhteissa osaa sammuttaa moottorin esimerkiksi pysähdyttäessä liikennevaloissa ja käynnistää sen lähdettäessä uudelleen. Automatiikan voi halutessaan kytkeä pois. 

Järjestelmä ei sammuta moottoria esimerkiksi ohjaamolämpötilan ollessa alhainen talviolosuhteissa tai akun varaustilan ollessa liian matala. Kun moottori on sammuksissa, se ei myöskään kuluta polttoainetta eikä tuota päästöjä ympäristöön. Moottorin uudelleenkäynnistäminen tapahtuu kytkintä painamalla tai tilanteen vaatiessa automaattisesti.

Hinnat

Hintahaitarin toisessa päässä on 3,2 litran V6-moottorilla liikkuva Variant Highline (noin 59 000 e), jonka keskikulutus on noin 10 bensiinilitraa 100 kilometrillä, ja jonka pakoputkesta pääsee 238 grammaa hiilidioksidia kilometrillä.

Variant Highline 2,0 TDI -dieselillä varustettuna maksaa noin 40 000 euroa. Diesel-öljyä kuluu keskimäärin vain 6,0 litraa sadalla kilometrillä ja hiilidioksidia lähtee ilmoille 158 grammaa kilometrillä. 2-litrainen diesel varustettuna BlueMotion tekniikalla kuluttaa yhdistetyssä ajossa 4,8 litraa ja päästöjä syntyy 127g CO2/km.

Edullisin sedan vaihtoehto on 1,4-litrainen TSI BlueMotion bensiinimoottori Trendline varusteilla (hieman yli 27 000 euroa).

Vertailu

Päivitetty 25.01.2010


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin