Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Passat 2008-2009

Volkswagen Passat kuuluu eurooppalaisessa luokituksessa henkilöautojen ylempään keskiluokkaan eli C/D-segmenttiin. Samaan luokkaan kuuluvat mm. Ford Mondeo ja Toyota Avensis.
Autoesittely Volkswagen Passat 2008-2009

Passat tuli VW:n mallistoon jo vuonna 1973 ja nykyinen malli vuonna 2005. Volkswagen markkinoi Passatia ylellisyydellä, korkealla varustetasolla ja runsaalla tilalla. Perusmalli sedanin lisäksi myynnissä on farmari Variant. Vuoden 2008 alussa esiteltiin uusi Passat CC coupé-versio.

Passatin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. ESP-ajonvakautusjärjestelmä jarruassistentin kera, automaattinen ilmastointi, Isofix-kiinnityslenkit kahdelle lastenistuimelle takapenkillä ja monitoimiohjauspyörä. Lisätilauksesta autoon saa esimerkiksi vakionopeussäätimen etäisyystutkan tai 10-kanavaisen äänentoiston.

Perusmallissa on viisi hieman erilaista varustelutasoa: Trendline, Luxline, Comfortline, Sportline ja Highline.

Trendlinen ulkonäössä huomio kiinnittyy korinvärisiin puskureihin, ulkopeilinkoteloihin ja ovenkahvoihin. Sisällä matkustusmukavuutta lisäävät säilytyslokerot kaikissa ovissa, kuljettajan puolella pidike litran pullolle ja etumatkustajan puolella vielä isommalle pullolle sekä sateenvarjolokero kuljettajan puolella. Savuttomassa versiossa edessä on säilytyslokero ja pistorasia tuhkakupin ja savukkeensytyttimen tilalla.

Ulkolämpötilamittari varoittaa liukkaasta kelistä. Ilmastointi on täysautomaattinen. Monitoimiohjauspyörässä on nahkaverhoilu. Äänentoistoon on varattu yhteensä kahdeksan 20 watin kaiutinelementtiä.

Luxline-version mukana Passatin omistaja saa lisäksi tummennetun takalasin, vakionopeuden säätimen ja lämmitettävä tuulilasin. Comfortlinessa on mm. lisää kromisomisteita sekä kassikoukku ja säilytyslokerot tavaratilassa. Sportlinen renkaissa on 16 tuuman kevytmetallivanteet. Edessä istutaan urheiluistuimissa ja vaihteet vaihdetaan nahkapintaisella vaihdetangonnupilla.

Passat Highline-versiossa saa sisustukseen lisää ylellisyyttä: kromia, nappanahkaa, antrasiittia, harjattua alumiinia, pähkinäpuuta sekä erilaisia verhoiluvaihtoehtoja.

Myynnissä on vielä Passat V6, jossa on mm. varashälytin sisätilatutkalla ja kallistuksentunnistimella, täysautomaattinen ilmastointi, monitoimiohjauspyörä ja 17 tuuman kevytmetallivanteet.

Farmari-malli Variantin tavaratilaan mahtuu takaistuimet alas käännettyinä yli 1 600 litraa, ja lisävarusteena saa matkatavaroiden kiinnityspaketin. Variantista on saatavana viisi erilaista varustetasoa perusmallin tavoin.

Passatin kaltaisten isojen autojen myynnissä korostetaan  voimakkaita moottoreita. Vahvin vaihtoehto on V6 3.2 FSI, joka kehittää 250 hevosvoimaa.



Toisaalta Volkswagenin suuret dieselit ovat yllättävän säästeliäitä. Esimerkiksi 170 hevosvoiman TDI vie vain 6,1 litraa 100 kilometrillä.

Passat on maailmalla VW:n kolmanneksi suosituin malli kautta aikojen. Sitä on myyty 15 miljoonaa kappaletta vuodesta 1973. Edellä ovat vain Golf ja Kupla. Suomalaiset rekisteröivät vuonna 2007 3104 uutta Volkswagen Passatia. Malli oli silloin seitsemänneksi suosituin Suomessa. Edullisimmat sedanit ja farmarit maksoivat huhtikuussa 2007 hieman alle 30 000 euroa.

Hintahaitarin toisessa päässä on 3,2 litran V6-moottorilla liikkuva Variant Highline (noin 54 000 e), jonka keskikulutus on noin 10 bensiinilitraa 100 kilometrillä, ja jonka pakoputkesta pääsee 238 grammaa hiilidioksidia kilometrillä. Variant Highline 2,0 TDI -dieselillä varustettuna maksoi noin 46 000 euroa. Diesel-öljyä kuluu keskimäärin vain 6,7 litraa sadalla kilometrillä ja hiilidioksidia lähtee ilmoille 177 grammaa kilometrillä.

Passatin kori osoittautui vahvaksi EuroNCAP:n kolaritesteissä (v. 2005). Passat sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien turvallisuudesta sekä neljä tähteä viidestä lasten turvasta. Jalankulkijan turvallisuudesta törmäyksessä heltisi kaksi tähteä neljästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin