Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Touran 2010-2011

Volkswagenin pieni tila-auto Touran perustuu viidennen sukupolven Golfin tekniikkaan, vaikka se onkin akseliväliltään 10 senttiä pidempi.
Autoesittely Volkswagen Touran 2010-2011

Golfin lisäksi, Touran jakaa tekniikkansa Audi A3:en, Seat Altean ja Skoda Octavian kanssa ja se esiteltiin vuonna 2003.

Syksyllä 2006 Pariisin autonäyttelyssä esitelty vuoden 2007 malli sai kasvojen kohotuksen, jossa puskuri, ajovalot ja etusäleikkö muotoiltiin muistuttamaan Volkswagenin uusimpia malleja. Myös auton takavalot muotoiltiin uudestaan. Suomeen tuotavissa Touraneissa oli vuonna 2009 vakiovarusteina muun muassa ajonvakautusjärjestelmä ja ilmastointi.

Varustetasot

Touranin varustelu on jo perusmallina runsas. Touran Conceptlinessa on 4 turvatyynyä, ikkunaturvaverhot etu –ja keskiriville, ESP, puoliautomaattinen ilmastointi, kauko-ohjattu keskuslukitus ja radio CD-soitin. Myös VW on vihdoinkin siirtynyt helppokäyttöisiin kojelautaan integroituihin soittimiin. Varapyörä on lisävaruste, vakiona on kompressori ja paikkausaine.

Trendlinessä on myös hyödyllistä tavaraa: lehtitaskut ja "lentokonepöydät" istuinten selkänojissa, ristiseläntuen säätö etuistuimissa, ajotietokone ja ilahduttavasti myös vakionopeussäädin. Kannattavinta on kuitenkin valita Conceptline ja siihen vakionopeudensäädin ja ajotietokone lisävarusteena.

Freestyle varustelu tarjoaa lähinnä koristeita: Kevytmetallivanteet, mustapohjaiset ajovalot, tummat takavalot, matta-alumiiniset kattokaiteet ja ”Freestyle”-logot takaoviin.

Highline puolestaan tarjoaa lisää koristeita ja astetta hienompaa kyytiä: Täysautomaattinen ilmastointi, laajennettu monitoiminäyttö, eloksoidut kattokaiteet, tummat takasivulasit, alumiinisomisteet kojelaudassa, nahkaratti ja vaihdekepinnuppi, urheilulliset istuimet ja sumuvalot.

Sisältä

Sisustus ei edusta aivan VW:n parasta osaamista. Kojelauta on hieman pelkistetty ja erityisesti ohjauspyörä alkeellisen näköinen. Laatuvaikutelma on korkeatasoinen kojelaudan keskiosan halvanoloista muovilaatua lukuun ottamatta. Erilaisia säilytyslokeroita on poikkeuksellisen paljon. VW:n tapaan laadukas vaikutelma ulottuu myös tavaratilaan ja moottoritilaan.

Touran on vakiovarusteisena 5-paikkainen. Kolmannen penkkirivin saa 750 eurolla. Kolmannen rivin penkit taittuvat lattian tasoon aivan kuten Opel Zafirassa. Kolmannen rivin istuimet soveltuvat lähinnä lapsille, vaikka keskipenkkiläiset hieman tinkisivätkin jalkatiloistaan.

Toisella penkkirivillä on useimpien kilpailijoiden tavoin kolme erillistä istuinta. Tilaa on pituus- ja korkeussuunnassa erinomaisesti. Leveyssuunnassa tilaa on kohtuullisesti, mutta keskipaikan soveltuvuutta aikuisille ei silti voi kehua. Takaistuin on muuten mukava, mutta istuinosan kallistus taaksepäin on jostakin syystä melko vähäinen.

Moottorit ja mitat

Touranin moottorivalikoima muodostuu kuudesta vaihtoehdosta, eli kahdesta dieselistä ja neljästä bensiinimoottorista. Tosin tarjolla on vaihtoehtoisesti myös kaksi maakaasukäyttöistä versiota.

Auton kilpailijoiksi voi mainita esimerkiksi edellä mainitun Opel Zafiran ja Toyota Verson. Lähtöhinnaltaan Opel on hieman edullisempi ja Verso hieman kalliimpi kuin Touran. Kaikkia näitä malleja saa 7-paikkaisena.

Näistä kolmesta autosta pisin on Zafira ja lyhyin Touran. Levein on Zafira ja kapein Verso. Korkeudeltaan VW ja Opel ovat samalla viivalla ja Toyota hieman matalampi. Akseliväliltään suurin on Verso ja pienin Touran. Suurimman tavaratilan penkit taitettuna tarjoaa Touran ja pienimmän Verso.

Volkswagen Touranin hinnat lähtevät 24730 eurosta (1.6 75kw).

Päivitetty 20.01.2010


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin