Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volvo C30 2008-2009

Pieniin perheautoihin luokiteltu C30 on suunnattu kiireistä kaupunkielämää viettäville nuorille ja nuorekkaille sinkuille sekä pariskunnille, jotka suunnittelevat ensimmäisen autonsa hankkimista.
Autoesittely Volvo C30 2008-2009

Volvo C30:a on valmistettu vuodesta 2006, ja sillä on sukulaisuutta S40 ja V50 malleihin. Ford C 1 kootaan samalle pohjalevylle.

C30:n mallistossa on kahdeksan erilaista bensiini tai diesel-moottoria. Valmistaja lupaa, että tehokkainen bensiinimoottori - viisisylinterinen, 2,5 litrainen ja turboahdettu T5 - kiihdyttää auton 100 km/h nopeuteen 6,7 sekunnissa.

Volvo pyrkii ympäristöystävällisyyteen. C30:n Eficiency erikoisversio kuluttaa vain 4,9 litraa sadalla kilometrillä ja päästää ilmakehään hiilidioksidia 120 g sataa kilometriä kohti. Erikoismallia vie eteenpäin 1,6 litran ja 105 hevosvoiman turbodiesel.

Muissa bensiinimalleissa polttoainetta kuluu kaupunkiajossa kymmenisen litraa sadalla kilometrillä ja maantiellä vajaat kuusi litraa, diesel-malleissa vastaavasti noin 7 ja 5 litraa.

Volvo esitteli alkuvuodesta 2008 Powershift-vaihteiston, joka on saatavilla kahden litran turbodieselillä varustettuihin C30-, S40 ja V50-malleihin. Valmistaja ilmoittaa, että Powershiftin ansiosta polttoaineen kulutus vähenee kahdeksalla prosentilla tavalliseen automaattivaihteistoon verrattuna.

Erikoista kaksiovisessa C30 hatchbackissa on se, että yhden leveän ja kolmen istuttavan penkin sijasta takanakin on kaksi erillistä penkkiä, joihin saa omat kädensijat.

Vakiovarusteisiin kuuluvat ilmastointi sekä siitepölysuodatin. Turvallisuutta lisää IDIS-tietojärjestelmä, joka tarkkailee kuljettajan toimintaa ja osaa viivästyttää esimerkiksi puheluita ja tekstiviestejä turvallisuuden kannalta sopivimpiin hetkiin.

C30 sai täydet viisi tähteä EuroNCAP:n testeissä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta ja neljä tähteä lasten turvallisuudessa. Sen sijaan jalankulkijaturvallisuudesta tulee vain yksi tähti.

Edullisin 1,6 litran bensiinimoottorimalli maksaa 22 600 euroa ja kallein D 5 diesel-malli 36 500 euroa. C30 valmistetaan Belgiassa. Mallia rekisteröitiin Suomessa vuonna 2007 803 kappaletta. Kilpailevia malleja ovat esimerkiksi Audi A3, Honda Civic ja Volkswagen Golf.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin