Autoesittely Volvo C70 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volvo C70 2012

Volvo C70 -mallin perusominaisuuksiin kuuluvat kolmiosainen teräskatto sekä tilat neljälle aikuiselle. Volvo C70 on itse asiassa kaksi autoa yhdessä paketissa: coupé ja avoauto.
Autoesittely Volvo C70 2012

C70-malli on päivitettiin vuonna 2009 siten, että sen muotokieli muistuttaa yhä enemmän Volvo-malliston suurempien autojen muotoilullisia ratkaisuja.

Erilaiset korin yksityiskohdat, kuten etulokasuojat, on muotoiltu uudelleen. Keula on kiilamaisempi, ja siihen on saatu kolmiulotteista syvyyttä siirtämällä joitakin elementtejä sekä pituus- että pystysuunnassa. Ajovalot ja sumuvalojen ympärillä olevat koristukset kaartuvat ylös- ja taaksepäin. Myös alemman säleikön yksityiskohtia on kohenneltu.

Takamuotoilun näkyvin uudistus aiempaan nähden on LED-takavalot, jotka ovat samantyyppiset kuin Volvo XC60:ssä. Koko lamppuyksikkö on integroitu ovaaliin, joka kehystää uuden C70:n takapaneelia.

Sisätilat ja turvallisuus

Auton sisätiloja on päivitetty monipuolisesti. Kojetaulu on muotoiltu uudelleen, mikä on antanut komponentille leveämmän ja ulkoasun.

Volvo C70 pyrkii olemaan yksi markkinoiden turvallisimmista avoautoista sekä ennaltaehkäisevän että suojaavan turvallisuuden suhteen. Autossa on kehittynyt korirakenne ja useita avoautomaailmassa ainutlaatuisia ratkaisuja. Kiinteän katon puuttuminen on kompensoitu rakenteellisilla vahvistuksilla ja uudella tekniikalla.

C70 -mallissa on vankat metalliturvakaaret, jotka nousevat esiin takamatkustajien takaa ja luovat suojaavan turvatilan, jos auto kierähtää ympäri. Kaaret ovat osa Volvon ROPS-kierähtämissuojajärjestelmää, ja ne aktivoituvat gyroskooppisen anturin toimesta. Koska Volvo C70:ssä on aito lasinen takaikkuna, kaaret laukeavat lasin läpi, jos katto on ylhäällä. Tämän vuoksi kaaret on varustettu pienillä metallisilla piikeillä, jotka rikkovat lasin ja varmistavat oikean suojaavan toiminnan.

Yksi tärkeä osa sivutörmäys- ja kierähtämissuojaa ovat oviin asennetut IC-turvaverhot. Verho on rakenteeltaan erityisen jäykkä ja sisältää kaksinkertaiset paneelirivit. Tämän ansiosta verho voi pysyä pystyasennossa ja suojata päätä tehokkaasti, vaikka ikkuna olisi auki. Turvaverho tyhjenee hitaasti, mikä tarjoaa lisäsuojaa, jos auto kierähtää ympäri.

IC-turvaverhojen lisäksi autoon on asennettu sivuturvatyynyt eteen. Tyynyjen koko on mitoitettu siten, että ne suojaavat sekä rintakehää että lantiota. IC-turvaverho toimii vuorovaikutuksessa turvavöiden esikiristimien kanssa ja tarjoaa parasta mahdollistaa suojaa kuljettajalle ja etumatkustajalle sivutörmäyksessä tai ympärikierähdyksessä. Turvavöiden esikiristimet on asennettu kaikille neljälle istuimelle.

Kolmiosainen teräskatto taittuu tavaratilaan napin painalluksella.

Faktoja Volvo C70:n katosta:

 
? Auton täytyy olla pysähdyksissä, kun katto nostetaan tai lasketaan.
? Auto tarvitsee vain 2 metriä tilaa pystysuunnassa, kun katto nostetaan tai lasketaan.
? Auton takana ei tarvita lisätilaa, kun katto nostetaan tai lasketaan.
? Katon avaaminen/sulkeminen kestää noin 30 sekuntia (sääolosuhteista riippumatta)
? Katon avaamisessa ja sulkemisessa käytetään sähkömoottoria, hydraulipumppua ja ohjausyksikköä.
?Tavaratilan luukulla on kaksi aukeamistilaa: toinen katon ja toinen tavaratilan käyttöä varten.
? Katto on jaettu kolmeen osioon.
? Kattopaneelit on valmistettu teräksestä.
? Osioiden väliset saumat on tiivistetty kumilla.
? Sivuikkunat liukuvat kattokiskoa vasten, kun katto suljetaan.
? Tavaratilan luukku on valmistettu alumiinista ja teräksestä.
? Korin vääntöjäykkyys paranee noin 15 prosentilla, kun katto on ylhäällä.

Volvo C70:n moottorivalikoima

Volvo C70 -malliin on saatavana seuraavat bensiini- ja dieselmoottorit. Polttoaineen kulutus- ja CO2-päästölukemat (yhdistetty ajo) koskevat versioita, joihin on asennettu käsivalintainen vaihteisto.

Bensiinimoottori: T5 230 hv/320 Nm 9,4 l/100 km 219 g/km.

Dieselmoottorit: D3 150 hv/350 Nm 5,9 l/100 km 154 g/km ja D4 177 hv/400 Nm 5,9 l/100 km 154 g/km.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi