Autoesittely Volvo S60 & V60 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volvo S60 & V60 2013

Skandinaavista muotoilua kuvastavat yksinkertaiset muodot ja pinnat. Tämä näkyy uusien 60-sarjan autojen uudelleensuunnitelluissa sisätiloissa ja ulkokuoressa. Aikaisemmin näkyvissä olleet tuulilasin pesunestesuuttimet on sijoitettu piiloon konepellin alle. Etusäleikössä tutkan suojus on maalattu kiiltävän mustaksi ja kromattu kehys on poistettu.
Autoesittely Volvo S60 & V60 2013

Sisätiloissa on nähtävissä useita päivityksiä, kuten uudet verhoiluvärit, puukoristukset, kattoverhoilu ja ilmasuuttimien ja valosäädinten ympärillä olevat silkkimetallikehykset. Uusiin S60 ja V60 -malleihin voi valita myös uudet urheiluistuimet, joissa on voimakkaampi sivutuki reisistä olkapäihin asti. Istuin pitää kuljettajan tiukasti oikeassa asennossa myös nopeassa kaarreajossa.

Pinnan alla on laaja valikoima alusta-asetuksia, jotka on suunniteltu asiakkaan henkilökohtaisten vaatimusten ympärille. S60 ja V60 malleihin on tarjolla neljä eri alustatyyppiä: Touring, Dynamic, aktiivinen Four-C ja madallettu Sport-alusta, joka on aikaisemmin ollut saatavana vain R-Design-versiossa.Uusi Volvo V60 on auto ihmisille, jotka tarvitsevat farmarimallin monikäyttöisyyttä. V60-mallin monikäyttöisyyden perustana on älykäs istuinjärjestely. Takaistuimet voidaan taittaa alas kolmessa osassa (40/20/40), jolloin 430 litran tavaratilaa voidaan laajentaa nopeasti ja helposti. Lasten vanhemmat pitävät V60:n kaksivaiheisista integroiduista turvaistuimista. Ne tulevat esiin istuimista yhdellä liikkeellä ja tarjoavat lapsille (3-vuotiaasta ylöspäin) turvallisen matkustuskorkeuden.

Mukautuva digitaalinäyttö ja uusi tietojärjestelmä

Täysin uudessa V40-mallissa esitelty mukautuva digitaalinäyttö on nyt saatavilla uusiin S60 ja V60-malleihin. Aktiivinen TFT-näyttö näyttää aina tärkeimmät tiedot kussakin tilanteessa. Kuljettaja voi valita kolmesta graafisesta teemasta: Elegance-teema on perinteinen ja rauhallinen perustila. Eco-teemassa on vihreä taustavalaistus, jonka tarkoituksena on luoda ympäristöllisesti innostava ulkoasu. Vasemmalla näytetään erityinen Eco-mittari. Performance-teemassa on punainen taustavalaistus, joka luo urheilullista tunnelmaa. Mittariston keskellä käyntinopeusmittari korvaa Elegance- ja Eco-versioiden nopeusmittarin. Ajonopeus näytetään digitaalisesti näytön keskellä. Oikeanpuoleisessa näytössä on tehomittari, joka kertoo kuljettajalle, kuinka paljon tehoa on käytettävissä ja kuinka paljon tehoa kulloinkin käytetään.

Digitaalinäytön teemavärit toistuvat myös täysin uudessa tieto- ja viihdejärjestelmässä.  Se sisältää uusitun käyttöliittymän ja monia toimintoja, kuten: Autoon integroidut pilvipohjaiset palvelut, jotka mahdollistavat tulevat toimintopäivitykset, navigointi 3D-kartoilla, paikallisella haulla ja määränpään etäasetuksella sekä uuden 3G-telematiikan (Volvo On Call), joka tarjoaa WiFi-pisteen Internet-yhteyttä varten.Kolmipuolaiseen ohjauspyörään voi nyt yhdistää vaihdevalitsimet autoissa, joissa on automaattivaihteisto. Ne muuntavat automaattivaihteiston käsivalintaiseksi, ja kuljettaja voi vaihtaa vaihdetta pitämällä samalla molemmat kätensä ohjauspyörässä. Ohjauspyörään on tarjolla myös lämmitystoiminto.

S60- ja V60-mallien sähköinen ohjaustehostin (EPAS) käyttää sähkömoottoria ohjauksen hammastangon tukemiseen. Kuljettaja voi valita kolmesta tehostuksen tasosta. Low-tilassa järjestelmä tarjoaa paljon tukea. Medium-tilassa tehostus on hieman vähäisempää. High-tila korostaa auton dynaamista luonnetta.

IntelliSafe on Volvon käyttämä termi kaikista aktiivisista turvallisuusjärjestelmistä, joista City Safety -tekniikalla on keskeinen rooli. Tämä vakiona asennettu kehittynyt turvallisuusjärjestelmä toimii 50 km/h nopeuteen asti. Kaikkiin malleihin on lisäksi saatavana jalankulkijoiden havaitsemistoiminto automaattisella täysjarrutuksella, joka tarkkailee auton reitille kulkevia ihmisiä.

Kolme uutta Drive-E-moottoria

Volvon uusi kaksilitrainen nelisylinterinen Drive-E-moottorituoteperhe lanseerattiin vuoden 2013 syksyllä. Uusiin S60-, V60- ja XC60-malleihin on aluksi saatavilla kolme moottoria uudesta tuoteperheestä: 306 hevosvoiman bensiiniturbomoottori T6, 245 hevosvoiman T5 sekä D4-turbodiesel (181 hv). Uutta on myös 8-vaihteinen automaattivaihteisto.

Uusi T6-moottori kehittää 306 hevosvoimaa tehoa ja 400 Nm vääntöä. Se käyttää kompressorin ja turboahtimen yhdistelmää. Mekaanisesti yhdistetty kompressori alkaa toimia heti matalilla kierroksilla, ja turboahdin puuttuu peliin, kun ilmavirtaus kasvaa. Polttoaineen kulutus uuden 8-vaihteisen automaattivaihteiston kanssa on 6,4 l/100 km (149 g/km) S60:ssa ja 6,7 l/100 km (157 g/km) V60:ssa.Turboahdettu T5 kehittää 245 hevosvoimaa tehoa ja 350 Nm vääntöä. Polttoaineen kulutus uuden 8-vaihteisen automaattivaihteiston kanssa on 5,9 l/100 km (137 g/km) S60:ssa ja 6,1 l/100 km (142 g/km) V60:ssa.

Uusi D4-turbodiesel kehittää 181 hevosvoimaa tehoa ja 400 Nm vääntöä. Moottori käyttää i-Art-tekniikkaa, joka vähentää polttoaineen kulutusta. Tekniikka hyödyntää painepalautusta kustakin polttoainesuuttimesta perinteisen yksittäisen paineanturin sijaan, minkä ansiosta järjestelmä voi jatkuvasti valvoa ja säätää ruiskutusta jokaisessa neljässä sylinterissä.

Polttoaineen kulutus S60-mallissa käsivalintaisella vaihteistolla on: 3,7 l/100 km. Vastaavat CO2-päästöt ovat 99 g/km. V60:n lukemat ovat 3,8 l/100 km (102 g/km) ja 4,4 l/100 km (116 g/km). Polttoaineen kulutus uuden 8-vaihteisen automaattivaihteiston kanssa on 4,1 l/100 km (108 g/km) S60:ssa ja 4,2 l/100 km (111 g/km) V60:ssa.

Uuden S60:n 115 hevosvoiman nelisylinterisen D2-dieselmoottorin polttoaineen kulutus käsivalintaisella vaihteistolla on 3,7 l/100 km. Vastaavat CO2-päästöt ovat vain 99 g/km. Lukemat automaattivaihteiston kanssa ovat 4,1 l/100 km ja 108 g/km. Myös V60 D2 -mallin polttoaineen kulutus on 3,8 l/100 km (102 g/km) käsivalintaisen vaihteiston kanssa ja 4,2 l/100 km (111 g/km) automaattivaihteiston kanssa.

Volvo S60-mallin lähtöhinta on 33 118 € ja V60-mallin 34 930 €. V60-mallista on tarjolla myös pistokehybridi -versio, jonka lähtöhinta on 63 528 €.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin