Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volvo V50/S40 2012

Volvo S40/V50:lla on meneillään jo kuudes mallivuosi. Kehitystä on tapahtunut Volvon tapaan pienin askelin.
Autoesittely Volvo V50/S40 2012

Faceliftissä vuodelle 2008 keula muotoiltiin V70:n tyyliseksi ja äänieristystä parannettiin.

Teknisesti merkittävämpää ovat vuosi sitten esitellyt DRIVe-ekomallit, joissa on 1,6-litrainen dieselmoottori ja luokkansa pienin kulutus. Keinoina kulutuksen pienentämiseen ovat mm. taloudellisemmat välitykset, madallettu jousitus, spoilerit, moottorinohjauksen hienosäätö sekä keväästä 2009 lähtien myös stop-start -järjestelmä ja jarrutusenergian talteenotto.

Ajaton ulkonäkö

V50:n ulkonäkö on tietyllä tavalla ajaton - se ei malli-iästään huolimatta näytä vielä vanhentuneelta, joskaan ei aivan viimeisimmältä uutuudeltakaan. V50 on kooltaan samankokoinen auto kuin sisarmallinsa Ford Focus ja Mazda3. Ylempään luokkaan sitä positioidaan lähinnä hinnalla. Sisätilat ovat keskinkertaiset.

Pääntilaa on V50:n takapenkillä runsaasti, polvitila riittää vain 180-senttisille. Kolmea taakse on turha sovittaa. Etuistuimet ovat hyvät ja ajoasennosta saa moitteettoman. Hienosäädössä auttaa istuimen kallistussäätö korkeussäädön lisäksi.

Tavaratila ei oikein täytä farmarimittoja, mutta on toki Golf-luokan viistoperämalleja parempi. Lastenvaunujen kuljettaminen ei onnistu tavaratilan peitteen alla. Laajentamismahdollisuudet ovat asianmukaiset.

Näkyvyys on korin selkeän muodon ansiosta hyvä. Etupilarit ovat kuitenkin melko paksut ja rajoittamat hieman näkyvyyttä etuviistoon. Kylkilistat ja valonpesimet ovat vakiona. Kääntöympyrän halkaisija on luokassaan keskitasoa.

Varustelutasot

DRIVe-malleihin saa kaikki varustetasot. Melko harvinainen perusmalli sisältää täyden turvavarustelun, ajotietokoneen, CD/radion ja lukuvalot sekä DRIVe-mallissa lisäksi automaatti-ilmastoinnin, himmentyvän taustapeilin ja polttoainelämmittimen ajastimella. Kinetic tuo lisäksi mm. DRIVe-mallille ominaiset umpinaiset alumiinivanteet, vakionopeussäätimen, nahkaratin ja matkustajan istuimen korkeussäädön.

Sisustuksessa hallitsee V50:n tyylikkäin yksityiskohta, ohut keskikonsoli, joka on parhaimmillaan Momentum - version alumiininvärissä. Sisustus on muiltakin osilta moderni ja tyylikäs. Erilaisia verhoilu- ja koristeluvaihtoehtoja ja -värejä on tarjolla runsaasti. Sisustuksen viimeistely on laadukas.

Hallintalaitteet ovat Volvon parasta osaamista ja tässäkin tapauksessa selkeät. Ilmastoinnin ja radion napit ovat tosin kovin pienet. Säilytystilaa on melko vähän, vaikka sitä on vuosien varrella lisätty niin keskikonsoliin kuin oviin.

Turvallisuus

Volvo markkinoi V50:tä erityisesti muotoilulla ja turvallisuudella. Vakiovakokoonpanossa turvallisuutta lisäävät mm. DSTC-ajovakauden hallintajärjestelmä, lukkiutumattomat ABS-jarrut, kaksivaiheinen kuljettajan turvatyyny sekä hätäjarrutustehostin. Mukana on myös sivutörmäyssuoja, sivuturvatyynyt ja turvaverhot.

DSTC tarkkailee pyöriä ja vähentää tarvittaessa niihin välitettävää voimaa. Järjestelmä vähentää moottorin tehoa tai jarruttaa pyöriä auttaakseen vähentämään luistoa ja parantamaan auton hallintaa.

Hätäjarrutusteshotin havaitsee aiotun hätäjarrutuksen, ja se lisää jarrutehoja pysäyttääkseen auton mahdollisimman pian. Elektroninen jarrutehojen jako (EBD) säätelee lisäksi jarrutehoja etu- ja takapyörien välillä.

Vakiovarusteena tulee vielä IDIS-järjestelmä, joka pohjautuu hävittäjäkoneiden teknologiaa. IDIS tarkkailee jatkuvasti vallitsevaa liikennetilannetta ja yrittää estää tarpeettomat häiriötekijät. Se voi hetkellisesti viivästyttää muista järjestelmistä tulevia viestejä, integroituun puhelimeen tulevaa puhelua. Vakiona tulee 4 x 20 watin kaiuttimen äänentoisto, yhden levyn cd-soittimen kera.

Moottorivalikoima ja hinta

V50:n moottorivalikoima on laaja 1,6-litraisesta bensakoneesta D5- ja T5-tehomyllyihin. 1.6 DRIVe:n diesel on perustaltaan lukuisissa erilaisissa autoissa käytetty Ford/PSA:n tuote. Tehoa löytyy 80 kW/109 hv. Tekniikasta löytyy mm. muuttuvageometrinen ahdin ja hiukkassuodatin.

V50 DRIVe start/stop maksaa Suomessa varusteista riippuen vain vajaat 1 000 euroa enemmän kuin sarjan 1,6-litrainen perusmoottori. Lisäksi siinä on muutamia varusteita enemmän. Ruotsissa tämä versio on hinnaltaan samalla tasolla kuin 2.4i, jonka Suomessa on 7 000 euroa kalliimpi. Tässä nähdään päästöihin perustuvan autoverotuksen vaikutus parhaimmillaan.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin