Autoesittely: Volvo V70 1,6 DRIVe Momentum (2009) | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely: Volvo V70 1,6 DRIVe Momentum (2009)

Ennen Volvo tunnettiin suurista ja turvallisista perheautoista, joiden konepellin alla oli rouskuttava polttoainesyöppö.
Autoesittely: Volvo V70 1,6 DRIVe Momentum (2009)

Tänä päivänä Volvo keskittyy edelleen voimakkaasti perheautoihin ja turvallisuusseikkoihin, mutta konepellin alla on tapahtunut muutoksia. Kaiken ekohuuman keskellä Volvo on lähtenyt ekoilurumbaan mukaan ja ekoversioita luokkaa pienempiin mallisarjoihin on ollut jo aiemmin saatavilla. Nyt on isokin saanut osansa, sillä V70:n, kansankielellä kartano-Volvon, konepellin alta voi löytää 1,6-litraisen dieselmoottorin.

DRIVe

V70:n uusin ekopäivitys vaikuttaa suurimmaksi osaksi pelkästään konepellin alla. Muitakin pieniä muutoksia on toki tehty. Ilmanvastuksen vähentämiseksi alustaa on madallettu pari senttiä normaalista ja keulan säleikköä on tilkitty sisäpuolelta. Lisäksi kesällä alla pyörivät vierinvastukseltaan matalat 16-tuumaiset Michelinin energysaverit.

Moottori

DRIVe-mallin merkittävin uudistus on siis pienehkön dieselmoottorin sijoittaminen V70:n keulalle. PSA-konsernin kehittelemä 1,6-litrainen ahdettu dieselmoottori ei ole uusi, sillä samaa konetta on käytetty ja käytetään edelleen monissa muissakin merkeissä muun muassa Fordeissa, Citroenissa, Peugeoteissa ja esimerkiksi Volvon luokkaa pienemmässä mallisarjassa S40:n ja V50:n koneena.

Varusteita ja hintoja

Perusvarusteluja on kolme: Kinetic-perusvarustelu on jo kohtalaisen hyvä. Nahkaiset hallintalaitteet, vakionopeudensäätimet, alumiinivanteet, lämmitettävät takaistuimet, ilmastoinnit sisältyvät hintaan.

Momentum-varustelu lisää pakettiin tukun koristeita, mutta myös tarpeelliset xenon-valot, sadetunnistimen ja puolinahkaverhoilun.

Kallein Summun-varustelu sisältää edellisten lisäksi muun muassa sähkösäätöisen kuljettajan istuimen, täysnahkaverhoilun, 17-tuumaiset alumiinivanteet ja automaattisesti himmenevän taustapeilin.

Kinetic-varusteinen V70 DRIVe lähtee vähän yli 38000 eurolla ja korkeampi varustetaso kasvattaa hintaa noin parituhatta euroa.

Lähtökohdat ovat kunnossa

V70 on todettu varsin toimivaksi ja laadukkaaksi autoksi. PSA-konsernin dieselosaaminen on hyvällä tasolla, siitä osoituksena DRIVe:n keulallakin oleva moottori, joka on käytössä monilla eri automerkeillä monissa eri automalleissa. Se, miten nämä palikat on onnistuttu yhdistämään toisiinsa, selviää koeajoarviosta.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin