Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volvo V70 2008-2009

Uusittu V70 tuli myyntiin vuonna 2007. Se kuuluu isojen farmariautojen ryhmään, ja ensimmäisen version myynti alkoi vuonna 1996.
Autoesittely Volvo V70 2008-2009

Volvolla on perinteitä tästä kokoluokasta ja autotyypistä jo 1950-luvulta asti.

V70 uusinta versiota markkinoidaan aiempaa ylellisempänä ja urheilullisempana, mikä näkyy esimerkiksi runsaina kromauksina, etusäleikön pystytankoina ja vauhdikkaana ulkopintojen muotoiluna.

Perusvaihtoehtoina on neljä bensiini- ja kolme dieselmoottoria, joista irtoaa 135-200 hevosvoimaa. Moottorivaihtoehtojen joukossa ovat myös kuusisylinteriset 285 hevosvoiman T6 sekä 238 hevosvoiman ahtamaton 3.2 litran bensakone. Tehokkain diesel on 185 hevosvoiman D5.

V70:ssa on satsattu myös audio- viihdejärjestelmiin. Valittavana on kolme erilaista äänentoistoa, ja parhaimmillaan musiikkia voi kuunnella 12 kaiuttimen kautta. Matkaan saa vaikka 230 watin subwooferin. Takapenkillä voi katsella RSE-viihdekeskuksen seitsemän tuuman näytöltä DVD-elokuvia tai pelata pelejä.

Mallissa on kaksi integroitua lasten turvaistuinta, joita voidaan säätää kahdelle eri korkeudelle lapsen koon mukaan. Takaistuin jakautuu 40/20/40-suhteessa

Tavaratilan lattia liukuu tavaratilan lattia sekä tavaratilan lattian alla on 30 litraa vetävä säilytyslokero. Tavaratilaa on peräti 555 litraa ja enimmällään tapapenkkejä taittamalla sitä riittää yli 2 000 litraa.

V70:n vakiovarusteisiin kuuluvat mm. ajovakaudenhallintajärjestelmä, EBA hätäjarrutustehostin, automaattinen ilmastointi, raitisilmansuodatin ja ajotietokone.

Kineticin mukana saa 16 tuuman alumiinivanteet ja vakionopeuden säätimen. Momentum-versiossa on lisää pieniä erikoisuuksia, kuten sadetunnistin, ostoskassinpidin, 12 voltin pistoke tavaratilassa sekä nahka- ja tekstiiliverhoilua.

Summumissa on nahkaverhoilu, sähkötoiminen ja muistilla varustettu kuljettajan istuin, Bi-Xenon valot sekä 17 tuuman alumiinivanteet.

Volvo V70 sijoittui vuonna 2007 kuudenneksi suomalaisten suosikkiautojen listalla 3171 ensirekisteröinnillä. Kalleimmat Summum nelivetoversiot (3,0 lt ja 285 hv) maksavat lähemmäs 80 000 euroa. Perusmallin edullisimmat 2-litraiset bensiini- ja diesel-versiot saa omistukseensa hieman alle 40 000 eurolla (maaliskuu 2008).

Hintaluokka näkyy hyvin pelkästään istahtamalla Summumin ohjaamoon. Metallisävyt säihkyvät, muotoilu on virtaviivaista, järeää ja uhkuu voimaa. Yksityiskohtia on ohjaamossa paljon, ja kaikkien laitteiden ja painikkeiden omaksuminen vaatii varmaan jonkin verran aikaa.

V70 sai EuroNCAP:n kolaritesteissä (v. 2007) täydet viisi tähteä aikuisten turvallisuudesta sekä neljä tähteä viidestä lasten turvasta. Jalankulkijan turvasta tuli kaksi tähteä neljästä.

V70:ssa on kasaan painuva ohjauspylväs, ja se toimi kolaritesteissä hyvin. Ohjauspyörä ja -pylväs siirtyivät eteenpäin ja antoivat kuljettajalle tilaa. Kuljettajan ja matkustajan polvet ja reisiluut olivat hyvin suojassa. Etu- ja takaistuimilla on turvavöiden esikiristimet, edessä myös voimanrajoittimet.

Pylvästesteissä sivuturvatyynyt aukesivat liian myöhään ja ne eivät täyttyneet kunnolla. Volvo on luvannut korjata ongelman.

Vertailussa Saab 9-5 ja Ford Mondeo


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin